Таргетиране на Gmail и видео реклама по актуални събития в живота на потребилите

Публикувана на 18.12.2017

Хората, а не ключовите думи, купуват и правят бизнеса по-успешен. Затова е важно да използваме и правилните инструменти за таргетиране.

По-рано тази година от Google обявиха, че изпробват в бета версия таргетиране на база скоро случили се събития в живота на потребителите – Life Events. Опцията в момента е възможна при видео реклама в YouTube и партньорските сайтове на Google, както и при създаване на реклама в Gmail. Функционалността вече е отворена за всички рекламодатели, които искат да достигнат до тези конкретни таргет групи.

Възможностите, които можем да използваме са:

        – Хора, които в момента завършват университет, или скоро са завършили такъв;

        – Двойки, които скоро планират да се оженят, или скоро са направили тази стъпка;

        – Хора, които планират преместване в ново жилище; или скоро са се преместили в такова;

Как се създава аудитория с таргетиране по скоро случили се събития в живота на потребителите – Life Events*:

*в новия интерфейс на Google AdWords и при избран английски език

Създаването на подобен вид аудитория се случва на ниво Ad-група във видео или Gmail кампания. След като сте избрали полето „Audiences” ще се отвори падащо меню с опциите Affinity, Intent and life events и Remarketing. Изберете опцията в средата – „Intent and life events”

От тук можете да изберете да добавите неограничен брой In-Market Audiences или Life Events. Имате възможност да изберете дали да таргетирате хора, на които вече им се е случило конкретното събитие (преместване в ново жилище, завършване, сватба) или такива на които то предстои.

Същите аудитории могат да се избират по идентичен начин, независимо дали искате да стартирате видео реклама или създавате Gmail кампания. Следвайки същия принцип Life Events могат и да бъдат изключвани от аудиторията, която таргетирате.

Защо и за кого е важно Life Events-таргетирането?

Както споменахме по-горе, чрез Life Events таргетирането можете да достигнете до групи хора по 3 основни събития в живота им: Завършване на университет; Женитба; Преместване в ново жилище.

            1. Завършване на университет

Таргетиране на студенти, които тепърва влизат в „истинския живот“ предоставя потенциал пред HR-компаниите, фирмите, търсещи нови служители или предлагащи услуги, свързани с погасяване на студентски и жилищни кредити и след-дипломна квалификация.

Младите хора, които скоро завършват университет, започват да имат и нови нужди: квартира; официални дрехи, подходящи за работа; автомобил и т.н. Всичко това предоставя възможност пред рекламодателите да достигнат до точните хора, които да им станат клиенти.

От друга страна – компании, които рекламират бакалавърски програми могат да изключат тези аудитории от тяхното таргетиране.

          2. Сватба

Както знаем, една сватба е свързана с много планиране, работа и най-вече пазаруване. Потребителите, които влизат в тази категория в момента, се интересуват от услугите на сватбени агенции, DJ, кетъринг, подходящо място за провеждане на сватбата, цветя, фотографски услуги и др.
Подобен таргет би бил подходящ и за туристическите оператори, които могат да предложат меден месец на младата двойка.

         3. Преместване в ново жилище

Очевидно е, че подобно таргетиране е добре дошло за компании, занимаващи се с хамалски услуги или мебели и обзавеждане. Алгоритмите на Google предлагат реклама, която може да се окаже решение за намирането на правилната аудитория и от страна на агенциите на недвижими имоти. Чрез комбинацията от Life Events и Google’s In-Market Audiences – Residential Properties има възможност да се избере, дали Gmail, или видео рекламата да достигне потребители конкретно планиращи преместване в ново жилище под наем или закупуването на такова.

В обобщение

Таргетирайки аудитории по житейски събития, ще можете да достигнете до правилните потребители в точния момент и да ги задържите за по-дълго време.

Ако искате да разберете как можем да помогнем на бизнеса ви да използва максимално ефективно възможностите на дигиталния маркетинг, можете да се свържете с нас на http://interactive-share.com/bg/contacts

*източник The WordStream Blog


« « Как социалните мрежи да работят за нашия бизнес | Как да бъдем успешни? » »

Остави коментар

*