Investor BG представиха тяхната нова CPC контекстуална текстова рекламна мрежа !

Публикувана на 14.01.2010

Нова CPC контекстуална текстова рекламна мрежа - Ad Power

Днес сутринта онлайн медийната група Investor BG представи новата текстова контекстуална мрежа, чрез която може да се рекламира по модела цена на клик в различни категории сайтове, засега само в уеб сайтовете от групата на Investor BG.

Investor BG
си партнират с полската фирма Net Sprint, която е разработила рекламната мрежа Ad Power. Ето няколко думи за рекламната мрежа Ad Power:

AdPower е мрежа за излъчване на контекстуална реклама (таргетирана по смисъл и съдържание) чрез наддаване под формата на текстови линкове и ексклузивна реклама с текст и картинка в сайтовете на Инвестор. Рекламата се излъчва на база съдържание, избрана категория и определени ключови думи. Също така системата взима предвид и историческото представяне на каналите.

Ето и презентацията, в която можете да намерите повече информация относно CPC рекламната мрежа, цени, категории и управление:

Засега мрежата стартира и не е набрала пълен капацитет, но определено вярвам, че тя ще се развие бързо и в скоро време очаквам повече сайтове да се присъединят към нея. Цената за един клик варира от 0.15 ст до 0.60 ст., което е нормално за българския пазар.

Определено смятам, че рекламата в тази мрежа тепърва ще се използва от родните рекламодатели, защото чрез нея те имат още една прекрасна възможност за качествено таргетиране на потребителите, както котекстуално така и по ключови думи на приемлива цена. По време на криза все повече рекламодатели предпочитат да използват текстовата реклама на клик заедно с премиум банер рекламата по модела цена на 1000 импресии.

Но ясно трябва да се разграничи, че двата модела premium и performance реклама трябва да се използват заедно, само тогава, когато продуктът и целите на кампанията го позволяват, но в повечето случаи при текстовата реклама говорим за онлайн кампании, които промотират продукт, отстъпка или се търси някакво действие от страна на потребителя, за разлика от премиум банер рекламата, чрез която се гради имидж и идентичност на бранда.

Ето защо е важно, ако решите да рекламирате в интернет да се обърнете към професионална дигитална агенция, която знае как да използва различните онлайн маркетингови канали за целите на вашите кампании. И най-вече агенция, която реално да постигне видима и осезаема ефективност чрез интернет реклама за вашите продукти или услуги.

Ето и няколко думи от медийната група Investor BG за новата им рекламна мрежа:

AdPower предоставя лесен начин за публикуване на текстови реклами в интернет. Системата анализира съдържанието на конкретната интернет страница и показва подбрани реклами – само текст или картинка/лого и текст, в зависимост от предварително зададен набор от ключови думи.

Например в статия за пазара на имоти в Турция може да се види реклама на екскурзии до Истанбул.
„Рекламата на клик навлиза все повече на българския рекламен онлайн пазар. Рекламодателите решиха да разпределят част от бюджета си за този инструмент, отделяйки му между 10 и 20% от общия бюджет за интернет.

Практиката доказва, че при правилно използване и умело комбиниране с други видове реклама, CPC дава отличен помощен резултат на кампаниите”, коментира Лазар Малаков, търговски директор в Инвестор.

„Вярваме, че при справедливите цени, които въвеждаме, AdPower ще обедини не само нашите 14 проекта, но ще привлече и външни за групата Инвестор.БГ проекти”, коментира още той.

Сред предимствата на контекстуалната реклама в мрежата на Инвестор.БГ са широкият обхват, възможността за таргетиране на аудиторията, пълният контрол над разходите, анти-спам защитата (cick-frаud protection).

Рекламодателите имат възможност сами да управляват своята реклама – от създаването й, през анализ на ефективността и с 24-часова възможност за промяна на рекламното послание.« « Обзор на онлайн пазара в България през 2009-та година | Съдържание за уеб – на живо » »

6 Коментара по темата “Investor BG представиха тяхната нова CPC контекстуална текстова рекламна мрежа !

 1. Oggy Popov
  Jan 15, 2010

  Izklu4itelno interesno, pojelavam uspeh na Investor v monetiziraneto na poziciite. Interesno e dali i saitove izvun Investor 6te se vklu4at kum mrejata i kakvi iziskvaniq bi imalo kum tqh. CPC pazara zapo4va da stava vse po-interesen kogato i golemi igra4i kato Investor se vklu4at.


 2. Krasimir Stefanov
  Jan 15, 2010

  Чакаме следващия пъблишер да пусне CPC мрежа в която ще включва и други външни издатели.
  Първо Дир, сега Инвестор, чакаме Нетинфо, Дарик и Економедия…
  Накрая май ще се получи така че всеки ще върти само в собствените си сайтове.

  Всъщност няма лошо. По добре така отколкото Google adsense/adwords да прибира комисионните.

  Хубаво е да има конкуренция, дано обаче не подбива цени, а ги дърпа нагоре.

  Успех на Инвестор!


 3. Ivantscheff
  Jan 16, 2010

  Краси, винаги с интересни коментари :) Засягаш интересна гледна точка, а именно – когато една голяма медия разработва рекламна мрежа (било то CPC или CPM), не предизвиква ли това конфликт на интереси?! От една страна, фактът, че техните собствени сайтове участват и усвояват по-голяма част от привлечените средства, от друга – медията се превръща и в рекламна агенция. Т.е. ако рекламните агенции имат медии и обратното медиите имат рекламни агенции, според мен се опорочава нормалната пазарна практика. На това отгоре и метриката/ад системите пак са техни разработки.

  Получава се следното – една фирма привлича, усвоява и мери рекламата и всички трябва да вярват, че всичко е напълно коректно и безпристрастно. На теория би било възможно, даже много ми прилича на Google – Adsense, Analitycs, Doubleclick. Разликата е, че те участват в няколко регулиращи организации (IAB, IASH и други.), спазват строго техните правила, биват одитирани от какви ли не фирми и малко или много разсейват съмненията около тях.


 4. user
  Jan 24, 2010

  А за Adwise няма ли да пишете?


 5. А някой изпробвал ли е вече Adpower – ефективна ли е рекламата там и в крайна сметка цените на клик по ниски ли са от Google Addwords например?


 6. bgboy
  Mar 20, 2010

  До Антон Дойков – вече работиме с Adpower, и за сега резултатите са много добри. Ако имате нужда от помощ, съвет или планиране, не се колебайте да ни потърсите. Наши контакти има в страницата за “контакти”


Остави коментар

*