Interactive Share след “Аз мога – тук и сега”

Публикувана на 29.04.2014

az_moga

Между 25-ти и 27-ми април генералният мениджър на Interactive Share – Мартин Попов, влезе в ролята на ментор на четвъртото издание на „Аз мога – тук и сега“. Иновативното национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от 8-ми до 12-ти клас успя да въздейства на Мартин, поради различни причини.

От една страна – заради учениците. Млади, плахи и неуверени в началото, те все пак успяват да се отпуснат бързо и се опитват да дадат най-доброто от себе си, за да представят възможностите си в едно от седемте направления (видеоклип, графичен дизайн, програмиране, frontend development, презентация, фотография, редизайн на уебсайт). Мартин определено е впечатлен от младежите и вижда в някои от тях потенциала да се развият като качествени професионалисти. Забелязва, обаче и пропуски, които му се струват по-скоро недопустими за технологичното време, в което живеем. Но не си позволява да обвинява учениците, а остарелите учебни програми. Това го кара да вярва, че точно училищата са основата, която не може да пренебрегнем. И ако искаме промяна на образованието, то трябва да започнем от там.
От друга страна, Мартин беше силно развълнуван от проведената дискусия с учители на тема „Нуждите, проблемите и бъдещето на училището и учителя по ИТ“.
Неговият коментар: „Позволих си да вляза дори в спор с част от учителите, защото те са загубили вяра във възможността да променим българското образование. А аз съм твърдо убеден, че сме способни с всеобщи усилия и инициативи като тази да повлияем положително върху образованието у нас.“

Въпреки всичко, или пък точно заради цялостното преживяване, Мартин се завърна в офиса в понеделник зареден с енергия и изпълнен с идеи как бихме могли да продължим с още по-уверена крачка напред към малките промени. Защото още от училище сме запомнили уроците на класната за малките неща, които изграждат големите постижения. :)« « Domaine Peshtera с “Новия етикет” | Отидохме. Видяхме. Победихме – Startup Weekend Sofia 2014 » »

Остави коментар

*