IAB България стартира информационен сайт за мобилно съдържание

Публикувана на 13.06.2012

Като член на управителния съвет и като асоцииран член на IAB България, дигитална агенция Interactive share има удоволствието да ви представи новия информационен сайт за мобилно съдържание. Интерактив Адвъртайзинг Бюро България (IAB България) стартира информационен сайт за популяризиране на мобилните версии на съществуващи мобилни сайтове и мобилни портали на членове на асоциацията.

На адрес http://mobile.iabulgaria.bg/ потребителите ще могат да разберат какви са предимствата на мобилното съдържание, както и да научат кои са българските мобилни сайтове. Последните достигат до над 500 000 уникални потребители. Междувременно, проучването за медиа потреблението в Европа Mediascope, в което тази година за първи път участва и България показва, че над 500 000 души в страната осъществяват достъп до Интернет през мобилен телефон, а 19% от всички Интернет потребители използват повече от едно устройство за връзка с Интернет.

Информационният сайт обръща внимание и на мобилната реклама, която набира все повече скорост в световен мащаб и има огромен потенциал. Според публикувано проучване на Центъра за съвършенство на IAB за мобилна реклама, базиран в САЩ, IAB Европа и IHS Screen Digest пазарът на мобилна реклама на глобално ниво вече достига € 3,8 млрд. Евро. На сайта могат да бъдат намерени технически спецификации на мобилни рекламни единици, Насоки за мобилна реклама, както и Насоки за мултимедийна мобилна реклама.

Пожелаваме успех на начинанието и ще следим с интерес развитието на новият информационен сайт за мобилно съдържание!

За допълнителна информация
Веселин Петков
Изпълнителен секретар
IAB България
Тел.: 0882 916 892
e-mail: info@iabulgaria.bgTags: , ,

« « Как да бъдем добри презентатори? | Използваш ли ефективно Google Analytics™? » »

Остави коментар

*