Facebook променя комуникацията в бизнеса

Публикувана на 13.04.2016

Facebook е част от нашия живот. Ако преди години само няколко от нашите приятели имаха профили в социалната мрежа, то днес това е процентът на тези, които нямат.

Facebook се превръща в място, където хората са обособени по интереси, предлага им се съдържание, което те искат и търсят, релевантно на тяхната индивидуалност. Точно това позволява на бизнеса да достига до своите таргет аудитории и да е в постоянен контакт с тях.

На ежегодната конференция F8 Facebook developer conference, Марк Зукъргърг обяви своите цели за бъдещото развитие на Facebook. Как ще се развие социалната мрежа и до къде ще стигне са въпроси, които вълнуват бизнесмените в целия свят, имено защото ще имат възможността да използват тези новости, за да привличат клиенти, генерирайки повече конверсии.

Нека погледнем какви промени се предвиждат и как ще се отразят те на бизнеса?

facebook future plan

Messenger – нови функции, които променят всичко

Вниманието през първите 3 години от 10 годишния план е насочено към социалната мрежа с най-много потребители. Интересното, което ще се случва там е развитието на Messenger.

Хората от бизнеса знаят, че за да се създаде уникално преживяване на всеки потребител най-добрият начин е личната комуникация, която ако няма как да бъде осъществена лице в лице, се трансформира в персонализиран имейл или обаждане.

Но колко по-лесно би било, ако някой автоматично се свърже с вашите бизнес клиенти и отговори на техните въпроси?

Със стартирането на бот платформата на Messenger това в възможно. Бизнес компанията изпраща така наречените спонсорирани съобщения директно до потребителя, като той може да отговори веднага.
Създаденият бот, с предварително програмирани въпроси, може да отговаря на хората, без да се изисква човешки интелект.

1-800-flowers_bot_for_Messenger_2

Live stream – новият trend в споделянето

Съвсем наскоро Facebook стартира и live стрийминг , които по думите на Марк Зукъргърг, представлява голям интерес за потребителите. Това ще позволи на програмистите да създават различни приложения за стрийминг на живо във Facebook, за потребителите ще могат да гледат в реално време, това което ги интересува.

Компанията си поставя и няколко дългосрочни цели. Все още по-света има много места без достъп до интернет, поради различни причини. Facebook се стреми да развие тези райони чрез разпространяване на Интернет чрез дронове, прави опити за намаляване разходите на телекомите.

Важна цел в и създаването на виртуална и добавена реалност. Това ще позволи на двама души, далеч един от друг си комуникират заедно по едно и също време. Това може да свърже хора от различни части на света, които да работят и обменят информация. Малки компании ще могат да се свържат със своите клиенти на глобално ниво.

Възможностите, които социалната мрежа ни предлага се все повече, а опитите комуникацията да става все по-реална, вече са факт. Затова всеки, които иска да бъде успешен трябва да се адаптира към новите технологии и да се движи в забързания темп на времето.

Повече от конферецията може да видите в следващото видео:Tags: , , , , , ,

« « Facebook developer conference 2016 | Мартин Попов с коментар след форум IAB България 2016 » »

Остави коментар

*