Facebook обявява 3 нови начина, с които марките могат да споделят техните истории!

Публикувана на 09.03.2012

29 февруари 2012 г. е датата, на която Facebook представи своите нови три продукта – промененият дизайн и фунционалност на фен страниците, Reach generator и premium реклама в мрежата. В дигитална агенция Interactive share вече започнахме да обновяваме не само нашата фен страница!

 

Какво представляват новите бранд страници?

Според Facebook всичко се върти около страницата на бранда в социалната мрежа, включително реклами и спонсорирани истории (sponsored stories). Страницата е новото креативно платно и сега повече от всякога, визуални истории, творчески текстове и креативност са нужни за успех във Facebook. Комуникацията се развива и трябва да е проактивна и постоянна.

Новите Facebook страници за марки и продукти предлагат нови възможности, като сега включват cover photo, pinned posts, messages, milestones и още функционалностти, които ще са активни от 31 Март 2012 г.

Все пак има и някои ограничения, които е добре да споменем по отношение на Cover photo или т.нар. заглавна картинка. Facebook забранява използването на промоции и отстъпки в главното изображение, специални подканващи фрази (Call-to-actons), визуални елементи, който да оказват извършване на действие или посочват към такова от интерфейса на мрежата, информация за компанията като уеб сайт или мейл за връзка и всякакъв вид други материали с авторски права.

Актуална и подробна информация за новите бранд страници има тук.

Какво е Reach Generator?

Това е съвсем нов начин марките да достигнат до своите фенове и да разпространят своите истории. Докато в момента една марка достига малък процент от своите фенове предимно чрез постване на страницата, с Reach Generator ще бъде възможно марките да достигат до 50% от своите фенове на седмична база и 75% от феновете на марката на месечна база.

Опцията ”always-on” използва последните постове на страницата и ги рекламира, като спонсорирана история (sponsored story) в дясната страна на началната страница, в news feed на потребителите и в мобилната версия на Facebook. Това ще бъде възможно чрез Premium рекламата в социалната мрежа.

Premium във Facebook

Ефективен начин на разпространяване на брандирано съдържание във Facebook, което се показва:

• Дясната страна на началната страница;

• News feed на десктоп;

• News feed на мобилно устройство;

• И опция опцията показване на рекламно събщение при log-out от мрежата.

Вече се предлага Premium реклама във Facebook на база импресии, като Reach Blocks или Target Blocks. Reach Generator, както и Premium рекламата се образуват директно от постове на страницата, така че качеството на текстовете, снимките, видео материалите и историите е от съществено значение, за да се гарантира, че хората ще се ангажират с марката.

В дигитална агенция Interactive share приветстваме новите възможности и ще има какво да покажем съвсем скоро!Tags: , ,

« « Лектор от Google пристига за първия открит специализиран семинар за Google AdWords реклама | Експерт от Google идва за специализиран семинар в София » »

Остави коментар

*