Реклама в Google Adwords

Реклама в Google AdWords

Основният източник на информация за много хора в България и света е Google. По неофициални данни у нас около 90% от хората онлайн търсят информация в Google.

Всичко това значи само едно – вашите клиенти са в Google. Затова един от вариантите да достигне до тях е реклама чрез Google Adwords.

Реклама чрез Google Adwords е подходяща за всякакъв тип фирми. Есна от основните специфики на тази реклама е че тя се заплаща по модела Цена за Един Клик. Тоест – плаща се само когато някой кликне върху вашата реклама.

Много неща могат да се кажат за предимствата на онлайн рекламата в Google Adwords, ето някои от тях:

1. Първото най-голямо предимство “Плащате при реализиран клик”, тоест не заплащате при показани 1000 импресии (CPM – Cost Per Thousand Impressions) който е основният за момента уеб ценови модел в България. Съответно ако никой не кликне на вашата интернет реклама вие не плащате нищо. Всички показвания на текстовата реклама за безплатни до момента в който някой потребител кликне на нея.

2. Достигате до точните хора, на точното място, тоест това са всички хора които търсят вашият продукт или услуга. Когато човек търси примерно думата “пътна чанта” – Google Adwords показва вашата текстова реклама.

3. Изключителен контрол на вашият онлайн рекламен бюджет. Чрез Google Adwords вие във всеки един момент имате пълен контрол върху вашите пари. Можете лесно и бързо да задавате или променяте дневен бюджет

4. Таргетиране на аудиторията по държави, градове и езици. Ако искате да достигнете до потребители които живеят във Варна, лесно можете да настроите интернет кампанията така че вашите реклами да се показват само на потребители от този град. Ако рекламата ви е насочена към потребители които говорят холандски език, можете и към тях да насочите рекламата.

5.Цялостното създаване, менажиране и контролиане на онлайн кампанията ви става изключително лесно и бързо. За секунди можете да променяте параметри и детайли на рекламата ви.

Това са една малка част от предимствата на рекламата чрез Google Adwords. Успеха на една уеб рекламна кампания по модела Цена на Клик (CPC – Cost Per Click) обаче зависи от много фактора. За правилно реализиране на една рекламна кампания в Google AdWords се изискват задълбочени познания за работа със софтуера на Google Adwords. Вазжни са добрия подбор на ключовите думи и фрази, тяхното адекватно групиране, създадаването на релевантни текстовете на вашата реклама и много други.

За да можете да постигнете максимална ефективност и възвръщаемост на инвестициите (ROI – return of investment) вие имате нужда от професионални услуги в сферата на интернет маркетинг и интернет реклама, предлагани единствено и само от специализирани дигитални агенции.

Какви стъпки предлага дигитална агенция Interactive Share за създаване и менажиране на интернет кампания “Цена на Клик” в Google Adwords:

 • консултиране и обучение какво представлява интернет реклама “Цена на Клик ( CPC – Cost Per Click)”
 • анализиране на конкуренцията – дали рекламират в Google Adwords и подобни Cost Per Click (Performance) рекламни мрежи. Как рекламират, основни ключови думи, които показват рекламите им, какви описания на рекламите използват и др.
 • създаване на стратегия на онлайн кампания и нейните цели
 • определяне начините за измерване на ефективността на онлайн кампанията
 • създаване на уеб рекламна кампания в Google Adwords
 • подбиране на ключови думи и описания на рекламите
 • определяне на дневен бюджет
 • в зависимост от целите на кампанията се взима решение дали да се използват всичките възможности на Google Adwords, като реклама в търсачката Google, реклама в партньорски уеб сайтове които са добавили търсачката на Google, добавяне на точно избрани уеб сайтове от рекламната мрежа на Google в които се рекламира по таргетирано съдържание
 • ежедневен контрол и анализиране на рекламната кампания
 • регулярен текущ отчет на седмична или месечна база
 • детайлен отчет и анализ след приключване на кампанията по модела Цена на Клик
 • анализ на ефективността на уеб сайта на рекламодателя по време и след края на онлайн рекламната кампания

Interactive Share предлага уеб реклама и уеб маркетинг и в други рекламни мрежи (Цена на Клик) работещи в България:

Ние препоръчваме в зависимост от целите и стратегията на дадена онлайн рекламната кампания да се използват всички Перформънс мрежи едновременно, като за целта се изготвя детайлен медия план.

Ако имате нужда от нашите професионални услуги, съвет, консултиране или обучение в сферата на интернет реклама и интернет маркетинг, не се колебайте да ни потърсите. Пишете ни!