Четири причини, защо трябва да сте номер едно в Google

Публикувана на 15.10.2013

serps-click-through-percentageЗа никого не е тайна, че има строго определена зависимост в разпределението на трафика към даден уебсайт и позицията, на която той се намира при търсене на ключова дума/фраза в Google. За да не сме голословни, вижте данните в таблицата.

Не е нужно да имате специални умения, за да достигнете до няколко прости извода:

– Колкото по-напред е вашия сайт в резултатите при търсене, толкова по-голям ще и процента посетители, които ще привлечете към вашия уебсайт.
– Колкото по-голям е процента на посетителите във вашия сайт, толкова по-голяма е вероятността те да се конвертират във ваши клиенти.
– Челните позиции в резултатите при търсене ви гарантират оптимизиране на рекламния ви бюджет.
– По-предна позиция ви осигурява преднина пред конкурентите ви.

Вашият бизнес заслужава тези резултати!

Заповядайте на семинар: Новите SEO правила, за да научите – как да изстреляте вашия уебсайт към върховете на Google.

Регистрирай се сега!« « Интервю с Мартин Попов за БГ Сайт | Interactive Share в надпревара за БГ Сайт 2013 » »

4 Коментара по темата “Четири причини, защо трябва да сте номер едно в Google”

 1. Явор
  Oct 15, 2013

  Абе нещо много скалъпена ми изглежда тази таблица. Защо 11 има 2.6, а 10 има 2.2? Някой е барал по метода на Нагажданов май :)


 2. Здравей Явор,
  Данните идват от SEO агенция iAcquire и не е трудно да се проверят.
  Защо 11-та позиция е с повече CTR от 10-та? За мен специално се обяснява с това, че 11-та позиция е 1-ва на 2-ра страница, а 10-та е последна от 1-ва страница., като първа позиция тя е много по-кликаема.


 3. Здравейте, в много от случаите първите 2 цифри могат драстично да се обърнат и втория да получава повече посещения от първия. Авторството и микроформатите спомагат за това. :)

  Сава Ахмаков точно така, когато хората не намерят нищо интересно в топ 5 – 7, обикновено прелистват само още една страница и попадат направо на 11 позиция.


 4. Благодаря ти, Тео

  Абсолютно съм съгласен за авторството и микроформатите. В поста се стремях да отговоря на простичкия въпрос, който много хора си задават с възможно най-лесно асимилиращите се причини.


Остави коментар

*