Обучения за онлайн маркетинг и онлайн реклама

Интернет обучения в сферата на онлайн маркетинг и онлайн реклама.

Дигитална агенция Interactive Share предлага нова и уникална услуга за интернет пазара в България – Обучения в сферата на уеб маркетинга и уеб рекламата.

Ние предлагаме интернет обучения, които ще ви помогнат да научите теоретично и практично всичко за интернет реклама и интернет маркетинг.

Oсновните направления на уеб обученията са:

 • Интернет реклама в България – общи положения. Пълна картина на ситуацията в момента у нас, бюджети, ръст, процент от общия рекламен пазар, как финансовата криза ще се отрази положително на уеб пазара, защо точно интернет няма да пострада от кризата. Тоест чрез това обучение, ние ви предлагаме един цялостен поглед върху онлайн рекламата у нас.
 • Интернет аудитория – в този курс ще ви предоставим изчерпателна информация за българската интернет аудиторията, много интересни данни на Нилсън Онлайн и Гемиус, колко време стои на даден уеб сайт потребителят, какви уеб сайтове посещава, колко страници посещава в една сесия, на каква възраст е, какви доходи има, купува ли онлайн и т.н.
 • Рекламодатели в интернет – в това обучение ще научите основни типове рекламодатели в онлайн пространството у нас, проблеми, с които се сблъскват те, в кои категории рекламодатели инвестират най-много пари в онлайн маркетинг бюджети и защо, типове онлайн медии, които използват, сезонност на кампаниите им и т.н.
 • Рекламни агенции – това уеб обучение ще представи сериозен поглед върху рекламните и медийни агенции. Защо е по-добре да се работи с дигитална агенция вместо с рекламна агенция, кои са основните рекламни и медийни агенции, които се занимават с онлайн реклама у нас, проблеми и решения, как трябва да се работи с агенции, какви услуги предлагат те и кои от тях предоставят най-добри ценови условия (отстъпки). Какво представляват медия шоповете, как се работи с тях, кои са най-големите медия шопове и т.н.
 • Интернет ценови модели – това обучение е изключително интересно и важно. Ще говорим за Premium реклама или иначе казано банер реклама по модела за цена на 1000 импресии – CPM Cost Per Thousand Impression, също така ще обърнем сериозно внимание и на Performance реклама или иначе казано текстова и банер реклама по модела – Цена за едни клик- Cost Per Click. Ще се съсредоточим върху подробното разяснение и на двата основни модела на уеб реклама в България. Ще предоставим детайлни примери какво представляват те, плюсове и минуси, как да ги използваме заедно и т.н. Ще влезнем в детайли за всички рекламни мрежи, които предлагат реклама по модела цена на клик (Cost Per Click).

  Като допълнение ще говорим и за другите разновидности на Performance рекламата като „Цена за продажба – Cost Per Sale”, „Цена за регистрация – Cost Per Lead, Registration..” и т.н.

 • Отделно от горното обучение, в което ще говорим като цяло за всички онлайн ценови модели (CPM – банер реклама на 1000 импресии) и (PPC – реклама “Цена на Клик) предлагаме и курс само за интернет реклама “Цена за Един Клик”. Модела Pay Per Click или Cost Per Click е много важен за всички малки и средни компании, които искат да рекламират в интернет, но нямат големи рекламни бюджети като големите рекламодатели в България. Ще разгледаме интересни примери за онлайн реклама във всички мрежи в България които предлагат реклама “Цена на Клик” – Google Adwords, Easytrader.bg, eTarget.bg, Direct.Dir.bg, Httpool.bg – ще ви покажем как се създава една текстова реклама, в детайли ще ви обучим как се работи с всичките тези софтуери, как се планира една кампания по модела Pay Per Click, как да я анализираме и оптимизираме.
 • Интернет криейтив – в този курс ще засегнем в дълбочина всичко от онлайн дизайн до онлайн програмиране, тенденции и насоки, защо е важно за интернет рекламата да се създава специален дизайн, по-различен от този за преса, телевизия и т.н., колко много е важен онлайн дизайнът за успеха на всяка една уеб кампания.
 • Уеб сайтове (корпоративни, продуктови, промоционални), Landing page – страницата, където потребителят отива, след като кликне на рекламата ви – в това обучение ще говорим за основния завършек на всяка една онлайн кампания – уеб сайтът или така наречената Landing Page (Target Page), колко е важна тя за всеки един рекламодател, как уеб сайтът от една обикновена визитка се превърна в реален офис, който може да носи печалба, как ако се инкорпорира онлайн магазин в уеб сайта ви това ще спомогне за увеличение на продажбите ви.
 • Интернет медия планиране – това е изключително интересно обучение, в което стъпка по стъпка ще покажем как се създава един интернет медия план. От идване на брифа, през създаване на стратегия, определяне на уеб медиите, как се определя онлайн бюджет, видове интернет инструменти (банер, текст, нестандартни банери и формати), които ще използваме, как да имплементираме Premium и Performance реклама, как да оптимизираме кампанията в реално време, създаване и анализиране отчета на кампанията…
 • Онлайн метрики – в този курс ще говорим за Gemius и Нилсън Онлайн, ще ви запознаем с предимствата и недостатъците на двете онлайн пийпълметрични системи работещи на нашия интернет пазар. Ще ви покажем как се работи със софтуерите им, на какво да обърнем внимание, когато ползваме техните данни, защо са ценни и какво предимство ни дават те. Основни термини, които трябва да знаете, когато използвате онлайн метриките.
 • Онлайн медийни групи – в този курс ще разгледаме типовете онлайн медийни групи в България. Ще ви покажем задълбочени данни кои типове уеб сайтове за какво служат, какви аудитории имат , подробно ще разгледаме всяка една от ТОП 10 медийните групи у нас, какъв модел следват, как се развиват, статистики за уеб сайтовете им. Основни бизнес модели, по които печелят. Структурата на една онлайн медийна група и тенденции в сферата на уеб медиите.
 • SEO – Search Engine Optimization – оптимизация на уеб сайтове за търсещи машини – в този курс ще говорим за нещо изключително важно за всяка една онлайн маркетингова стратегия: как уеб сайтът да се появява на челни позиции в Google и подобни уеб търсачки. SEO – Оптимизация на уеб сайт е цяла наука, която е изключително интересна и динамична.

  В това обучение ще предоставим детайлна информация за основните методи и тактики, които се използват и могат да ви гарантират челни позиции на уеб сайта ви. Тези позиции ще докарат качествен органичен трафик. Оптимизацията на уеб сайт е задължителен елемент от всяка една интернет маркетингова стратегия. Към това обучение ще засегнем още няколко важни теми, като регистрация на уеб сайт за търсачки (SES – Search Engine Submission), програма за размяна на линкове (Link Exchange Program).

 • Интернет рекламни форми. В този курс ще засегнем всичките познати по света и най-вече у нас уеб рекламни форми, от стандартен уеб банер, до всички видове нестандартни банери, видео уеб банери, текстова реклама, брандиране на сайтове, рекламни игри, transition page и други. Кога се използват дадени формати, при какви цели на кампании, спецификация на форматите, креативни решения.
 • ATL и BTL комуникации в интернет. В този курс ще говорим за двата основни начина за реклама, масовият и имиджовият ATL (Above the line) и директната канал за реклама BTL (Below the line), тази тема е много интересна, защото в интернет има и двата вида рекламни комуникации и е много важно да знаем как да ги използваме. Интернет е подходящ за всеки рекламодател и за всяка кампания, така изграждате познаваемост на марката и гарантирате директни онлайн продажби, в зависимост от това дали ползвате ATL или BTL онлайн комуникации. Важна част от това обучение е как интернет рекламата комуникира в медия микса с другите медийни канали (ТВ, преса, радио, външна реклама…)
 • Системи за измерване на трафика и аудиторията на вашия сайт. Това обучение ще засегне видовете системи, чрез които измервате важна информация за трафика и посетители на уеб сайта. Много важно е да знаете какви са хората, които посещават уеб сайта ви, какво правят в него, от къде идват и къде отиват, как да ги накараме да останат и да се връщат по-често, как да продаваме повече. Ще дадем примери за такъв тип софтуери. Ще научите как се работи с Google Analytics.

Интернет обученията са подходящи за:

 • големи рекламодатели, които имат нужда от задълбочени знания в сферата на уеб маркетинг
 • средни и малки компании, които искат да рекламират в интернет. Обученията са изключително важни за тях, защото чрез добри познания за спецификата на интернет рекламата ще могат да увеличат познаваемост на компанията и нейните продукти, както и ще увеличат приходите от офлайн и онлайн продажби
 • webmasters, студенти и обикновени хора, които искат да работят в сферата на уеб маркетинг и уеб реклама
 • маркетинг и бранд мениджъри, маркетинг асистентите в различни компании. За тях тези обучения освен интересни ще бъдат и много полезни, когато в ежедневната им работа се наложи да използват интернет като рекламен канал
 • служители в рекламни и медийни агенции, за които планирането и реализирането онлайн рекламани кампании е ежедневие. Ние ще предоставим детайлна информация за всички стъпки, през които минава всяка една уеб рекламна кампания, която е неразделна част от целия медиен микс

В зависимост от нуждите на всяка една компания или частни лица, ние изготвяме индивидуални програми. За групи над 5 човека, предоставяме ценови намаления, също и за корпоративни клиенти.

Лекциите се провеждат в удобно за вас време през седмицата (вечер), има и възможност за лекции през почивните дни.

Ние ви гарантираме качествено обучение, което ще ви бъде от огромна полза при използване на интернет като рекламен канал. Също така освен теоретични знания, към всяко обучение ще има и практически знания, ще разглеждаме и решаваме както стандартни, така и нестандартни казуси и рекламни кампании. По време на обученията има и задължителни дискусии, на които ще имате възможност да задавате въпроси, свързани с вашата фирма или продукти.

Други услуги, които предлага дигитална агенция Interactive Share:

За цени и повече информация се свържете с нас!