Уеб Фестивала в Албена 2008 вече има Жури

Публикувана на 26.05.2008

На 22.05.08, Българската Уеб Асоциация оповести членовете на журито за Уеб Фестивала в Албена 2008:

* Борил Караиванов — член на управителния съвет на Българската Уеб Асоциация и ръководител на направление Графичен дизайн в BSH.

* Ирина Герджикова — съосновател на Лукрат, първата организация в България, предлагаща професионални услуги по ползваемост.

* Красен Хинков — заместник директор на дирекция Marketing Data в М-Тел. Отговорен за развитието на Услуги с добавена стойност и Vodafone live!, групов координатор в Mobilkom Austria Group за направление Mobile Internet.

* Мартин Попов — представител на медийна агенция MindShare, част от рекламна агенция Ogilvy и създател на Interactive-Share.com, електронно издание за Интернет реклама и интерент маркетинг.

* Николай Чакъров — съучредител на Българската Уеб Асоциация и създател на Yvox.net, електронното издание за реклама и медии.

Основната цел при подбора на жури бе всеки от членовете му да е утвърден и пряко свързан с Интернет специалист, като допълва журито с уникалност в професионалните си занимания.

Кратко представяне на членовете на журито можете да откриете в страницата Жури.Tags:

« « Стартира sinoptik.bg – първият български уеб сайт с прогноза за времето | DotBulgaria.com – Нова социална мрежа! » »

8 Коментара по темата “Уеб Фестивала в Албена 2008 вече има Жури”

 1. Bogomil Shopov
  May 27, 2008

  Уви, освен Ирина, няма друг който да разбира от Уеб, ама честно, но то този ‘фестивал’ не се прави за да се избере най-доброто от българския уеб – а най-добрата рекламна площадка в уеб и според изискванията и журито :)


 2. Бого, не съм съвсем съгласна с теб – Борил и Ники определено разбират от уеб, а за другите колеги не мога да дам оценка, защото не ги познавам толкова добре.


 3. @Bogomil Shopov – да не се обиди, че не си поканен ;)

  Какво значи да разбираш от уеб? Да измисляш, да програмираш, да структурираш, да маркетираш?

  Най-доброто жури са 4-ма средностатистически интернет потребителя със следните характеристики :

  – 2ма мъже и 2 жени
  – 1 тийн, 2-ма млади, 1 по-възрастен
  – 2ма от София, 1/2 от Пловдив, 1/2 от Варна, 1 от другаде
  – 1 ученик, 1 студент, 1 мениджър, 1/2 директор, 1/2 безработен

  Със сигурност тяхното мнение няма да съвпадне с нито едно жури по света ;)


 4. Ако на някой не му харесва журито, да не участва на фестивала. За лошо или за добро, това остана единственият конкурс за изява на уеб проекти.


 5. bgboy
  May 28, 2008

  Ще остава без коментар мненията за журито (поради ясни причини)!

  Но все пак никога не бих се исказал че някой разбира а друг не, или този става или не става особенно ако не познавам човека много добре, или не съм запознат с работата му. А е глупаво според мен да кажеш този става защото го познавам или този не става защото не го познавам. Any way, you know what people say: Opinion is like a asshole, everybody has one ;)

  Иначе съм съгласен с Myclicks.us/bg наистина това си остана единственият уеб конкурс за изява, но нека не забравяме че скоро се чу интересно инфо, за БГ Сайт.

  И както се казва: Най-доброто предстои ;)


 6. Стоян Станев
  May 28, 2008

  С този уеб фестивал нещо не е наред…

  Ето кратка извадка от регламента:
  Чл. 4. Жури и оценяване
  ….
  4.5. Всеки Уеб сайт, участващ в категория на Фестивала, може да получи от всеки член на журито до 15 точки на етап от гласуването, отразяващи следните критерии:

  * до 5 точки за идея-съдържание;
  * до 5 точки за дизайн-навигация;
  * до 5 точки за техническа реализация-функционалност.

  не съм сигурен, че тези критерии са най-важните за оценяването на сайтове.
  Какво се оценява всъщност?! Колко са добри програмистите изработили сайтовете и дали изглеждат “супер яко” ли? Някой дали е мислил за по-задълбочена оценка на практическата страна на нещата като полезност и практичност на сайтовете…?!


 7. Шопов, провери на кой сайт си оставил това съобщение. Май ти първо пишеш, после мислиш. Прави ли ти впечаление или си твърде зает, да се мислиш за евродепутат?


 8. Bogomil Shopov
  Jun 17, 2008

  Ух, каква дискусия. Хайде да кажем, че е така. Конкурса не е за уеб-сайт, колкото и да се твърди обратното.

  Венера, вие сте специалисти по реклама, всички в журито са по-специалисти в областта на рекламата, отколкото в Уеб-а, това ми е гледната точка, а не че критикувам журито.


Остави коментар

*