Уеб сайтове за Олимпиадата в Пекин

Публикувана на 18.08.2008

След 10 дневна отпуска пак съм на линия :) и започвам с материал за уеб сайтовете създадени за Олимпиадата в Пекин от големите Български уеб медия групи.

Първият проект който видях беше на Sportni.bg, част от Net Info.BG

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Sportni.bg

Както сами ще видите уеб сайта е специално разработен за Олимпиадата в Пекин. Изключително много полезна и интересна информация е заложена в уеб сайта. Основните категории са: Новини, Спортове, Програма, Класиране, Фото, Видео, История и Форум.

Другият изключително добре направен уеб сайт за Олимпиадата в Пекин е този на Gol.bg, част от Investor.BG

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Gol.bg

И този уеб сайт съдържа много подробна и интересна информация за събитието. Добре е да се спомене наличието на отделни секции за Рекорди и Участието на Българските спортисти. По този начин лесно ще бъдете винаги осведомени какви спортни рекорди са подобрени и как се представят Българските спортни надежди!

Смятам че уеб сайтовете на Sportni.bg и Gol.bg за Олимпиадата в Пекин най-много се открояват от останалите подобни проекти на другите уеб медийни групи.

MSKey Group чрез Sportal.bg също са създали секция в уеб сайта си за Олимпиадата. Двете основни под-секции са Българите и Светът, категориите сами говорят за себе си и информацията която съдържат.

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Sportal.bg

От DarikWeb също са се постарали добре и към спортният си уеб сайт Gong.bg са създали много добра секция посветена разбира се на Олимпиадата в Пекин

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Gong.bg

Освен под-секцията “Новини” се открояват и други важни елементи от уеб сайта. Това са под-секциите Интервюта и Прогнози.

Колегите от Web Media Group чрез Topsport.bg също са създали специализирана под-секция посветена на Олимпиадата в Пекин . В уеб сайта се забелязват две основни под-секции Българите и Светът, както при Sportal.bg

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Topsport.bg

Трябва да се отбележи и желанието на Economedia да отразява големи спортни събития. След специално създадениятуеб сайт за Европейското по Футбол сега колегите от Economedia са създали и такъв за Олимпиадата в Пекин

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Dnevnik.bg

Уеб сайта е направен добре и съдържа интересни под-секции с добре подбрана информация.

От Web Ground чрез Actualno.com отразяват Олимпиадата в Пекин.

Уеб сайт за Олимпиадата в Пекин на Actualno.com

В Българското интернет пространство може да се намерят и други проекти създадени единствено и само за Олимпиадата в Пекин. Определено се забелязва тенденция да се създават временни продукти (временни уеб сайтове) които да отразяват дадено спортно събитие. По този начин всички големи уеб медия групи в България успяват да привлекът нови рекламодатели и по този начин да увеличат приходите си от реклама. Това обикновено става чрез някой Генерален Спонсор, но с оглед краткото време между Европейското по Футбол и Олимпиадата в Пекин се забелязва по малко присъствие в уеб сайтовете на Генерални Спонсори в сравнение с Европейското по Футбол.

Разбира се има какво още да се желае в насока уеб дизайн и нови категории за тези временни проекти. В случая с това спортно мероприятия се забелязва желание само да се отрази събитието но не и да се направи то подобаващо и качествено. Дали някои групи се водят по течението а други го създават това само времето ще покаже. Но все пак е похвално желанието на всички играчи на пазара да създават временни проекти за дадени събития. По този начин всеки един от тях е реално конкурентен на така силно конкурентният Български интернет пазар.

Вие какво мислите по този въпрос? Харесват ли ви някои от уеб проектите за Олимпиадата в Пекин? Какво още може да се желае в насока дизайн и съдържание?« « Синхронизиран floating rich media банер | Интересни данни за интернет трафика от Gemius за месец Юли » »

2 Коментара по темата “Уеб сайтове за Олимпиадата в Пекин”

 1. dimo
  Aug 18, 2008

  Mda, tova s vremennite saitove i az go zabelqzah kato tendenciq, nisto losho nqma. Lichno na men naj-mnogo mi dopada saita na sportni.bg
  Sled olimpiadata vsichki ste napravqt edin redirect i taka nqma da zagubqt i sybranite linkove i trafika syotvetno.
  Izobsto hitro izmisleno, landing pages vse poveche navlizat i v bg.

  p.s. sorry za latinicata, na rabota sym :)


 2. GGPushk
  Aug 27, 2008

  Отличный пост


Остави коментар

*