Топ 9 интернет групи в България – по категории

Публикувана на 13.03.2008

Направих една таблица, където въведох уеб сайтовете на всичките Топ 9 уеб групи в България. Чрез тази илюстрация, много лесно всеки интернет специалист може да се ориентира и да разбере при различни таргет групи, кои медии да планира.

Общо взето тези уеб сайтове привличат между 60% до 70% от всички интернет бюджети и те са двигателя на Българското интернет пространство.

Категории за интернет уеб сайтове

След като има интерес и коментари относно тази графика, искам да направя няколко оточнения:

-уеб сайтовете, които влизат в тази таблица са собственост или се продават от ТОП 9 за 2007 интернет медийни групи в България. Скоро очавкайте нова статия за голяма част от всички други голями и малки уеб сайтове, които привличат останалите между 30% и 40% рекламни бюджети за банер реклама. Повтарям БАНЕР реклама.

-много е трудно в интернет да се мониторват директните сделки между рекламодател – медиа, затова групата на ТОП 9 интернет медийни групи за 2007 е съставена на база мониторване само на банер реклама.Tags: ,

« « Интернет проучване | Рожден ден ;) » »

12 Коментара по темата “Топ 9 интернет групи в България – по категории”

 1. Интересно
  Mar 14, 2008

  Споменаваш поне 60% от интернет бюджетите у нас. Къде отиват другите 40% и защо големите лъвчета ги оставят и не ги приберат и тях.

  Поздрави и Честит Рожден ден! Много успехи и здраве !


 2. Idaspe
  Mar 15, 2008

  Интересно, че в списъка на автомобилните сайтове на групата Нетинфо, споменаваш mobilebulgaria.com, който е сайт за мобилни телефони, а не за автомобили. Това леко не слага бананова гора на изполваните от теб думи “интернет специалист”?


 3. bgboy
  Mar 15, 2008

  Да съгласен съм, допуснал съм грешка, за което нека колегите от Mobilebulgaria.com извиняват


 4. Milena Trapcheva
  Mar 17, 2008

  Mobile Bulgaria, освен че както се споменава по-горе, не е сайт за автомобили, е проект на M3 Communications Group, а не на Нетинфо.


 5. bgboy
  Mar 17, 2008

  Знам за Mobilebulgaria.com, допуснал съм грешка опитвам се да upload новата снимка с променените данни, но в момента нещо WordPress не работи като хората.


 6. Rossen
  Mar 20, 2008

  И аз да добавя нещо…
  1. Похвално е желанието да се направи някаква подобна статистика къде отиват (предимно) парите на рекламодателите онлайн. Ама нека са ни ясни критериите, по които едни влизат, други – не и примерно защо да са 60%, а не 50 или 70…
  2. Нещо в “списъка” на т.нар. сайтове на Нетинфо наистина не е наред. Не само MobileBulgaria не би следвало да е там, но и поне още 4 – rozali, bliasak, bg-mamma и zdrave.bg. И ако за първите три мога все пак да имам някакви съмнения, че не съм прав, то за здравето съм 100% – собственик му е пищещия този кратък коментар. Пък аз мога да кажа, че не съм нетинфо:-)


 7. […] статията с Топ 9 интернет групи в България – по категории реших да напиша една и за останалите сайтове, които […]


 8. […] 2008 очаквам още по-голямо консолидиране на медийни групи и сайтове. Навлизане на чужди интернет медийни агенции и […]


 9. Мария
  Mar 24, 2008

  Един съвет – ползвай спелчек …. Несериозно е да има правописни грешки …


 10. […] ← Най-добрите съвети за SEO – оптимизация на уеб сайт […]


 11. Оставете грешките, но ми идеята е доста добра.

  Интересно ми е, ако довършиш таргетирането с другите 40%та, можеш ли да метнеш направо таблицата в формат различен oт снимка, за да мога да ползвам copy/paste и по твоята таблица ще ти разпределя статистика на посещенията на всеки един от сайтовете, оттам ще извадим и интересите на българските интернет потребители.

  Но това стига да имам време де :)))
  ПС: Може да метнеш файла и на мейла ми директно :)


 12. neyfeld
  Jul 08, 2008

  А само да питам, tialoto.bg към коя група се числи?? Май и investor.bg ще искаш да простят!


Остави коментар

*