Инфографика на топ 5 най-активни сектори онлайн

Публикувана на 21.07.2014

internet_penetration_in_bulgaria_interactive_share_infographic

Според доклада на Gemius за онлайн пейзажа на територията на Югоизточна Европа през 2013г. онлайн бизнесът тук е все още във фаза на развитие. Опитите за адаптация на глобалните тенденции на локално ниво продължават, както и откриването на ефективното им приложение спрямо нуждите на локалния пазар.

На базата на данни от отчета на gemiusAdMonitor дигитална агенция Interactive Share изготви полезна инфографика. В нея извеждаме топ 5 на най-активните сектори в дигиталната среда според различни показатели.

Онлайн реклама у нас се отличава като първенец на Балканите за 2013 г. по отношение на интернет пенетрацията сред потребителите между 18 и 69-годишна възраст. След нея се нареждат Македония (63% от потребителите), Сърбия (59% от потребителите), Хърватия (58% от потребителите), Босна и Херцеговина (54% от потребителите) и Румъния (51% от потребителите).

Данните към инфографиката са изведени въз основата на приблизителния процент от измерените чрез Gemius дисплей кампании в основните сектори за всяка страна – 85% от България, 80% от Сърбия, 60% от Румъния.

Разгледайте инфографиката, за да разберете кои са топ 5 онлайн рекламираните сектора в България, Сърбия и Румъния като процентов дял на импресиите за даден сектор спрямо всички импресии, на кликове в даден сектор спрямо броя на всички кликове и на кампаниите в определен сектор спрямо реализираните онлайн кампании в конкретната страна.

Вижте инфографиката тук.« « И замириса на море | Facebook представя новата функция “Save” » »

Един коментар по темата “Инфографика на топ 5 най-активни сектори онлайн”

  1. Боби
    Oct 27, 2014

    Интересно дали тренда за тази година ще се запази, както и дали отново финансите ще са водещ сектор по активности.


Остави коментар

*