Тайната на успешната кампания- първото издание на Маркетинг Канапе с участие на Interactive share

Публикувана на 25.08.2014

MarketigKanape
Всеки маркетолог и рекламодател иска да разбере магическата тайна на успеха, когато става дума за резултатни рекламни кампании. На 24 август, неделя, нашите колеги Петър Владимиров и Иван Димитров разкриха част от „тайните съставки“ на успеха на кампанията за SOS Детски селища, която реализирахме края на миналата година. Това се случи по време на първото издание на проекта Маркетинг канапе, което гостува на нашата агенция. Разговорът беше воден от специалиста в областта Лили Грозева, която предразположи Петър и Иван да споделят интересни факти от кухнята на агенцията.
Interactive Share работи съвместно благотворителната организация от около 3 години, като основна тема на интервюто беше последната кампания, която цели дарения за децата в нужда. Всеки един от тях разказа кое е спомогнало за успешното представяне на кампанията „Стани SOS Приятел“.

Отделно има и различна история как Петър и Иван започват в дигиталната агенция, като Петър може да се похвали, че работи с дългогодишния ни клиент SOS Детски селища още от самото начало на съвместните рекламни проекти. Той определено показа в интервюто, че е изключително важно да познаваш нуждите и конкретните цели на клиентите си. “Поставяйки си ясни KPIs още в началото на онлайн кампанията, особено когато те са Performance насочени, както е в случая с SOS Детски селища, това лесно допринася до измерими резултати и успех“ съветва Петър.

Въпросите на Лили целяха да провокират участниците от нашата агенция да разкажат по-конкретно за работещи канали и инструменти, които са използвали при провеждането на кампанията. Или по друг начин казано, как накарахме тези канали да заработят за нас в максималния си капацитет, така че да постигнем първоначалните цели – максимален брой дарения. В този момент от срещата Иван, който е управлявал рекламата в performance мрежите, се включи като подчерта колко е важно да бъде използван A/B testing във всеки един етап от кампанията. Петър допълни, че тестването на послания и криейтиви на рекламните банери, както и тестването на различни визии на лендинг страницата за дарения дава важна информация за поведението на потребителите и кое всъщност ги кара да предприемат действие. Според него един от важните фактори, който има отражение над резултатите, е използването на Call to action бутон, заложен във всеки един от криейтивите.

Какво прави тази успешна кампания по-различна от останалите и какви са впечатленията на нашите колеги относно рекламата с благотворителна цел, бяха други въпроси.
„Освен традиционните канали, на които залагаме в повечето кампании като CPC и CPM реклама, e-mail маркетинг и мобилна реклама, този път използвахме новата за българския пазар RTB платформа“ споделиха събеседниците. Иван издаде, че за тракването на тази кампания е разчитал освен на Google Analytics, което не е нищо ново и изненадващо, е използвал и анализиращия инструмент Gemius Heat Map.
Полезните съвети и информация за работата с благотворителната организация не спират до тук. Гледайте цялото интервю на Петър и Иван от първото Маркетинг канапе тук.« « 2015: Годината на голямото ‚орязване‘ в дигиталната индустрия | Мартин Войнов с първия за агенцията Video Advertising Advanced Certificate от Google » »

Остави коментар

*