Супер уеб сайт на Windows Mobile

Публикувана на 30.03.2008

Вчера намерих в сайта на MSNBC рекламен банер на Windows Mobile, когато кликнах върху него отидох на новият сайт на Window Mobile. Windows Mobile е софтуера на Microsot за GSM.

Нямам думи да опиша колко невероятен е уеб сайта. Изработен е по-последна дума на уеб дизайн и програмиране. Все пак момчетата от Microsoft няма да се изложат.

Промо уеб сайт

Удивен съм от лесното използване на сайта, всичко е на 2 клика разстояние. От известно време не бях виждал уеб сайт, който да ми хареса толкова много. Всичко в него е направено перфектно, гласа, видео, навигацията… Заснемането на Видеото в различните категории е изключително добро, наслагването на видео-flash-говор също.

Мога само да ви кажа : ENJOY !!

И дано в България също скоро се появят такива уеб сайтове.

p.s.: Консултирах се с едни мои приятели уеб дизайнери, дали може реално и ние да направим такъв уеб сайт и след думи като “ама това са Microsoft”, “много трудно ще е”, “ще струва сериозна сума пари” се разбра, че и ние в България можем да правим такива неща, което ме навежда на мисълта че скоро трябва да направим един такъв супер як проект :)Tags: ,

« « Основни термини използвани при онлайн реклама | Тествайте дъха си онлайн » »

6 Коментара по темата “Супер уеб сайт на Windows Mobile”

 1. ajaxus
  Mar 30, 2008

  този сайт е поне на 1 година нищо ново няма в него


 2. uv
  Mar 30, 2008

  … and Boom…
  ъпффФФфф.


 3. Интересно
  Mar 30, 2008

  Страхотни коментари момчета, много positive. Някъде да пише че сайта е нов ? А пък ако успеете да убедите някой рекламодател че си стува да се направи подобен шедьовър, ви правя евалата.


 4. Хм, относно сайта на WM, незнам кое му е “супер” ?
  Интегриране на “слайдър”, ваобще не е смислено за сайта впредвид че има толкова много “телефони”. Carousel, е къде къде по смислено решение.
  На доста от местата където трябва да кликваш, не виждам смисъл, като може да се направи при mouseover.

  Като цяло, не виждам никакъв добър UserExperience и в този сайт на М$ и определено не споделям мнението ти.

  Относно ДизайнПикник, едно време (поне имам такъв спомен), бяха много добри, имаха много готин сайт, но като видях че са правили Mail.bg и още няколко такива сайтове, ми стана лошо :(

  Може би разбираемо де, защото в повечето случай колкото и да се опитваш да направиш нещо с по-добър UX, клиентът ти пречи и най-вероятно това е станало и при ДизайнПикник и сайтовете им от портфолиото, но като цяло сайтовете с UX на ниво са по малко :(

  Другото което мога да кажа е че, не винаги е нужно да се претрупва един сайт, за да вземеш “парите” на хората – поне така ми прозвуча от коментара горе :)
  Най-важното е да постигнеш целта на сайта, а понякога се налага да изчакаш малко време, да направиш UX проучване на използваемоста на продукта които си пуснал и т.н.
  Според мен правилния начин е с качествено проучване, за пример: http://www.renovatiobg.com
  Този сайт пуснахме преди 1 месец и след още 1 месец (максимум), мисля че ще бъде оптимизиран на максимум.
  Като цяло статистиките показаха, че сме постигнали целта на клиента ни, но винаги може и по-добре, но най-важното според мен е че цената не беше висока, а следователно %ROI ще е смислен и достатъчен за да може клиента да си възвърне инвестицията за нула време => клиентът е доволен, потребителите на сайта също, а ние имаме един доволен клиент ++ :)

  ПС: Не искам да звучи като реклама/антиреклама, но това е мнението ми, даже мисля скоро да напиша една статия за начина по които процедираме за да доставим UX/RОI% за клиентите ни, с цел някой ден в българското уеб пространство да виждаме малко по “разбираеми” сайтове… все пак сме 2008ма вече :?

  Поздрави,
  Любо :)


 5. bgboy
  Mar 30, 2008

  Доста дълъг коментар, а сега следва такъв отговор !

  Ще се опитам да отговоря на различните точки по коментарите на Любомир Петров:

  1. Относно това че не ви харесват дизайна и идеята на сайта на Windows Mobile, имате право да не ги харесвате. Както се казва “Opinion is like a ass hole. Everybody has one”. Така че няма да споря.

  2. Коментара ви относно Designpicnic, първо не виждам как той се вписва в статията и второ, не мога да разбера как може някой да бъде добър едно време а сега да не е ? Всеки има право да не харесва определени уеб сайтове, но нека покаже дали е правил по-добри проекти (което е много субективно, на мен може и да ми хареса, но на други не).
  А дали Designpicnic са добри, мисля че тяхните щастливи клиенти и най-известните агенции в България с които работят могат да го потвърдят това.

  3.Относно коментара за взимане на парите от хората, ми прозуча много тъпо. Идеята е точно обратната, чрез реализиране на такива проекти да се покачи стандарта на Българският уеб дизайн. Сигурен съм, че има много хора които искат само да взимат парите на клиентите си и в замяна да направят един грозен продукт изработен за 2 дена!

  4.Относно сайта който сте посочили – не ми харесва. Не е кой знае какво, да нормален е, но нищо повече (това е моето мнение). Поредният корпоративен уеб сайт в България. Казвате, че сайта е на 1 месец?? А не е оптимизиран?? 1 месец няма време да се оптимизира, тогава защо е онлайн? Виждам във футера менюто се повтаря с това в хедъра? Това е всичко друго но не и професионално.

  5. За какво ROI% говорите? Нисък бюджет и следователно ROI% ще е добро. Говорите че статистиките които сайта е постигнал са добри, защото клиента ги е задал такива. Ами ако клиента не знае какво иска и каже искам 100 посещения на ден а сайта реализира 500! Че това много лесно можем да го постигнем, това правили ни много добри? Как разбрах те, че потребителя на сайта е доволен, за 1 месец колко потребителя е имал този сайт, кога успяхте да разберете това? Да бъде клиента доволен, знам от опит че това много лесно може да се постигне.

  И последно, в Българското уеб пространство отдавна има смислени и разбираеми сайтове. Има вече доста уеб фирми, които правят уеб сайтове на световно ниво. Няма да изброявам имена, всички ги знаем.

  Мисля че един от проблемите на България е че всички сме специалисти във всичко и реално в нищо. Много лесно даваме експертно мнение, но много трудно правим наистина качествени и добри неща.

  Един съвет (безплатен) от мен: Никога не казвай “направих супер проект”,” много ми харесва”, защото това не е обективно. Покажи данни, статистики, истински мнения
  на потребители, експертни мнения на колеги и чак тогава можеш с ръка на сърцето да кажеш че си добър в това което правиш!

  Поздрави!
  p.s.:това не бяха заядливи коментари, а моето мнение ;)


 6. :) Както сам казах в коментара, това за дизайн пикник-а не исках да прозвучи гадно, но много добро мнение бях останал за тях, а mail.bg и още куп нови проекти не ми харесват от гледна точка UX.
  В текущия случай и за проекта които посочих, също говоря за UX, а не за *маркетинг, та сега вече “целите” за постигане стават различни, ако ме разбираш :)
  Искаш пример, ами ето, незнам дали ще ти е достатъчен, но:
  “93.64%: Goal Conversion Rate ”
  Т.е. говориме за 93,64%та потребители стигнали до крайната цел, която искаме да видят на сайта :)
  Също другото, за което показах този проект е че, не са нужни “6кг. технологии”, за да може потребителя да стигне до където трябва(иска) с 3 клика. При този ни проект всичките Goals са зададени със 3 клика, можеше и с 2, но се изисква малко четене, портфолиото на фирмата/за фирмата и чак тогава примерно запитване (това е също постижение – goal)

  За това показах проекта, от гледна точка User Experience, а не “хвалба”, уеб ,маркетинг или каквото и да е друго изчадие. При нас, всички сме фенове на KISS + опитваме да доогледаме до последно UX, на всеки проект, колкото и понякога клиентите да ни объркват плановете се стараем да пишем дори огромни документации за interface-a на всеки сайт, било то най-простият и никога не ни се е налагало да ползваме Flash със слайдър за pagination на каквато и да е информация :D (шегичка относно глупоста на М$:))

  Това е от мен,
  Поздрави,
  Любо :)
  ПС: Надявам се да се изясних относно преднамереноста ми за дискусия по темата и относно това че не ми се занимава с караници :P


Остави коментар

*