Снимки от Уеб (MediaMixx) Фестивала в Албена

Публикувана на 12.06.2008

С малко закъснение ще публикувам няколко снимки от Уеб (MediaMixx) Фестивала в Албена, както и бърз преглед на събитието!

Уникалното присъствие на Уеб Фестивала (организиран от Българската Уеб Асоциация) като част от единственият международен медиен фестивал в България Mediamixx беше страхотно реализирана идея.

За което искам бурно да ръкопляскам на всички хора които организираха и създадоха това събитие. Едни от най-ярките личности отговорни за това бяха Борил Караиванов и Димитър Ганев, на всичките приятели и колеги от BWA, на журито, на колегите от онлайн уеб медиите, на интернет експертите и най-вече на всички хора които присъстваха. Това бяха хора от всичките подразделения и насоки от уеб пространството в България.

Фестивала Mediamixx е създаден основно за да отразява и показва рекламата и маркетинга на всички видове медийни канали. Съвсем основателно е всички те да са с по-равна разпределена тежест, но естествено винаги има “лек” превес на Телевизията (поради многото пари и интереси).

Но тази година нещата коренно се промениха. Мисля че 2008 г. ще бъде най-силната и знаковата година в Българското Уеб Пространство. Но за това друг път!

Само ще спомена няколко основни неща, на които се основава моето мнение:

-високи бюджети
-онлайн метрики
-много нови и стари рекламодатели
-много на брой рекламни кампании
-нови хора в бранша
-страхотният фестивал
-новото списание .NET
-блогърите
…..

Та да се върна на MediaMixx фестивала, всички видяха че тази година, присъствието на интернет беше изключително осезаемо. Самият фестивал мина под не официалното мото “Уеб”. Бяхаме завзели изцяло фестивала и конгреса. За пример ще кажа, че на Гала церемонията имаше от общо 8 награди в различните категории (Преса, Радио, ТВ и Уеб) 4 само за Уеб!

Един от най-важните и интересни елементи на Уеб фестивала в Албена за мен бяха презентациите на интернет сайтовете, те бяха основната част от 2 Кръг. По регламент имаше 2 кръга.

В1 кръг, журито определяше уеб сайтовете които ще преминат напред и ще очастват на фестивала. Тази година се бяха регистрирали над 150 уеб сайта, което е повече от предишни години (тоест има напредък). Уеб сайтовете които преминаха в 2 кръг имаха възможноста да презентират на живо своите проекти и така да увеличат възможността да покажат на всички какво са създали и през какво са преминали за да го направят!

Презентациите бяха уникални. Имаше хора които се бяха подготвили много добре и направиха цели спектакъли! Няма как да не спомена видео презентацията на уеб дизайнерско студио FireFly. Всички се забавлявахме много и смятам че всеки един от нас намери нещо интересно и полезно за себе си. Презентациите ги има качени на Видео и до колкото знам скоро ще ги пуснат на уеб сайта на фестивала.

Целият фестивал беше много критикуван и оплюван от всички. Но смятам че тези които бяхме там видяхме едно друго лице на Интернет общността и бизнеса у нас. Много се е говорило за това какво трябва да прави Българската Уеб Асоциация и като каква тя трябва да присъства в обществото, като каква трябва да защитава нашите интереси и тези на бранша. Много хора се смениха, много нови дойдоха но в крайна сметка след всичките думи и бездействия се вижда решимост, желание и най-вече реални действия в тъй желаните насоки.

По време на фестивала имаше много добри партита, разбира се това на Уеб общността беше най-силно и запомнящо се! Част от снимките по-долу са от него. Имаше полезни и забавни дискусии и презентации по време на медийният конгрес в Mediamixx. За съжаление не успях да отида на презентациите на Mail.bg, eTarget.bg и други, защото по същото време имах презентация на тема “Интернет рекламата в България”, която беше супер не адекватно вмъкната в темата “Destination Advertising”. Но все пак успях да кажа каквото имах да казвам, дано да е било интересно.

На церемонията по връчването на Уеб Наградите (22 награди) се получи страхотно. Винаги съм смятал че за да се стимулират хората, за да се чувстват част от едно общество, такова каквото сме ние трябва да има колкото се може повече Happy хора. И така се получи!!.

Последният ден на фестивала преди Гала церемонията предавана по TV2, Милко от Yvox.net изнесе много интересна и дискутирана тема за “Социалните общества”. Много има какво да се желае и прави в тази насока в България, но определено Social Networks и Управлението на общности дадоха силна заявка за това, че през следващите години те ще са основните насоки върху които всички ние ще работим и ще се развиваме, независимо дали сме от страната на пъблишери, рекламодатели или интернет агенции.

Партито в Ганвие на Българската Уеб Асоциация беше страхотно и съм убеден че всички се напиха и забавляваха много!

Мисля че трябва да се радваме затова че успяхме да създадем този фестивал, да покажем лице и да бъдем единни, защото всичко това работи за бранша, за общността за всички тези които живеем с Интернет!

Много интересни разговори проведох, дузина срещи си направих, успях малко да полежа на плажа и още по-малко да си отпочина (все пак на Албена сме :) )

Айде да пускам снимките, че много се разприказвах.

Gemius Nielsen

Nielsen Online и Gemius

picture-130.jpg

Easytrader.bg и Web Media Group

picture-131.jpg

Investor.BG и Easytrader.bg

picture-132.jpg

Gemius, Investor.BG и Easytrader.bg

picture-133.jpg

Yvox.net и ..

picture-135.jpg

Investor.BG и Mail.bg

picture-136.jpg

MindShare, Gemius, Web Media Group..

picture-137.jpg

Mail.bg, Investor.BG и Media Direction

picture-139.jpg

Investor.BG и Media Direction

picture-140.jpg

Media Direction и MindShare

picture-141.jpg

Investor.bg и Darik.NET

picture-142.jpg

Lucrat и Web Media

picture-143.jpg

Yvox.net

picture-144.jpg

Mail.bg, Nielsen Online и Web Media

picture-145.jpg

eDesign, e-card.bg и Интерсофт

picture-147.jpg

SuperHosting и Easytrader.bg

picture-146.jpg

Web Ground

picture-151.jpg

Yvox.net и MindShare

picture-148.jpg

SuperHosting, Easytrader.bg и MindShare

picture-149.jpg

Lucrat и MindShare

picture-150.jpg

Mail.bg и Mtel

picture-152.jpg

Nielsen Online, Investor.BG, Gemius, Web Media, Media Direction

picture-155.jpg

Mail.bg…

picture-159.jpg

Media Direction и Netinfo

picture-161.jpg

Любо дава наградата на eDesign.bg

picture-162.jpg

Investor.bg, Gemius и MSKey Group

picture-163.jpg

ABC Design & Communication

picture-166.jpg

ABC Design и MindShare

picture-167.jpg

ABC Design и Web Media

picture-168.jpg

Lucrat и Yvox.net

picture-169.jpg

Netinfo

picture-170.jpg

Yvox.net

picture-171.jpg

Economedia, MySound и Web Media

picture-172.jpg

BSH и MindShare

picture-173.jpg

Mtel, MyMedia и MindShare

picture-174.jpg

e-card.bg и BSH

picture-178.jpg

Investor.BG и Easytrader.bg

picture-179.jpg

Investor.BG, Media Direction и MindShare

picture-180.jpg

Investor.BG, Web Ground и MindShare

picture-181.jpg

Gemius

picture-182.jpg

Nielsen Online и Gemius

picture-184.jpg

picture-186.jpg

Споделете вашите впечатления от Фестивала?« « Още няколко уеб сайта за Европейското по футбол | Първата Българска реклама в Facebook.com » »

7 Коментара по темата “Снимки от Уеб (MediaMixx) Фестивала в Албена”

 1. bad trip
  Jun 12, 2008

  Абе малко е прекалено това със списание .NET – едно от 8-те най-значими неща за 2008-ма :) Нелепо е да четеш за дизайн в списание, когато в нета има милиарди и много по-интересни и професионални източници. Защо от списание .NET не направиха сайт – нали се занимават с интернет :)


 2. sasho varov
  Jun 12, 2008

  Марто, слагай имената на хората бе :) Например: Марто (MindShare), Ники (yvox) и т.н. :Р


 3. Lilith
  Jun 12, 2008

  Много мъже в и-нета. за миг ми се прищя да сменя медията ;)


 4. George
  Jun 12, 2008

  Хаха, да Сашо е прав… така е супер корпорейт.

  Иначе моите впечатления са повече от добри. Наистина уеб-а беше в ключов за фестивала и като че ли събитията свързани с него бяха най-добре организирани.
  Като цяло, хората останаха доволни и някак по-отворени за комуникация.


 5. Bogomil Shopov
  Jun 17, 2008

  Искаме имена, искаме имена. Не, че не ги знаем :)


 6. […] през 2007 г. и какво се случва през 2008 г.. Писах за уеб фестивала в Алебана, за онлайн пийпълметричните системи Gemius и Nielsen Online. […]


 7. […] на Неофициалната среща на Интернет бранша, както и на Медийният фестивал в Албена – Mediamixx. Всички хора искат да се асоциират с група, с дадено […]


Остави коментар

*