Синхронизиран floating rich media банер

Публикувана на 01.08.2008

След като в предишният пост направихме добра дискусия за използването на нестандартните интернет рекламни инструменти, сега искам да ви покажа rich media banner който до момента не бях виждал из Българското интернет медийно пространство.

В миналият материал ви показах как за рекламната кампания на Вивател – Мобилен Уеб Портал, интернет колегите са използвали почти всички познати в България уеб нестандартни рекламни инструменти. Това са така наречените rich media banners – Expandable rich banner, Transition page, Tandem rich banner и Peeling.

Мисля че е важно да спомена че това е може би първата интернет рекламна кампания (която аз виждам) в която са използвани толкова много различни уеб рекламни формати. Обеден съм че реализирането на такава кампания не е лесно и искам да изкажа моите адмирации към колегите от Media SMV създали тази уеб рекламна кампания.

Миналата седмица освен кампанията на Вивател видях и много добре реализирана интернет кампания на Nivea – Lip Care. За целите на тази кампания колегите от MediaDirection са използвали така наречения синхронизиран нестандартен уеб банер.

Synchronize и floating нестандартен уеб банер в Teenproblem.net

Какво представлява синхронизиран нестандартен уеб банер?

Това са два уеб банера, които си комуникират помежду си чрез специално създаден за целите на кампанията криейтив. При този тип реклама задължително се използват поне 2 формата уеб банери (728×90 и 160×600) или (728×90 и 300×250). Комуникацията между уеб банерите може да бъде много различна и интересна, затова вярвам че в България този вид уеб банери тепърва ще бъдат много търсени от страна на рекламодателите, които ще искат да разчупят стандартите на използване на традиционните уеб банери.

В интернет рекламната кампания на Nivea и в частност рекламираният продукт Lip Care освен че са използвани синхронизирани уеб банери то този вид нестандартна реклама е променена по такъв начин че е направена комбинация с Floating rich media banners. Тоест синхронизираните уеб банери комуникират по между си чрез летящи елементи (в случая ягоди, череши и др. полодове) които както забелязвате (от картинките) излизат от границите на уеб банерите.

Синхронизиран и увеличаващ се нестандартен уеб банер в Impulse.bg

Кампанията е видяна за сега в два уеб сайта Impulse.bg и Teenproblem.net. Убеден съм че таргет групата за кампанията са момичета тийнейджъри, тоест с оглед продукта тези два уеб сайта са правилно избрани. Сигурен съм че можем да видим рекламната кампания и в други подобни уеб медии.

Много е важно да се спомене че такъв тип нестандартни уеб банери не може да се планират във всички уеб медии, защото някои от интернет сайтовете или нямат комбинация на тези два банер формата или пък ги имат но са прекалено раздалечени един от друг, а е изключително важно уеб банерите да имат визуален контакт.

Вие какво мислите за този вид нестадартни уеб банери и бихте ли ги използвали за целите на рекламни кампании на ваши клиенти?« « Нестандартни интернет рекламни кампании | Уеб сайтове за Олимпиадата в Пекин » »

6 Коментара по темата “Синхронизиран floating rich media банер”

 1. Krasimir Stefanov
  Aug 02, 2008

  Едно нагледно примерче за синхронизирани банери (само дето не са expandable :) )

  http://adv.netinfo.bg/synchro.html


 2. Ivan Ivanchev
  Aug 03, 2008

  Да, не мога да не отбележа и аз грешното наименование на банера. Категорично не е expandable ad. И само да добавя към коментара на Краси, това за което говори Мартин е:

  “synchronized floating banner ad”

  * floating e ефекта на движещите се по екрана елементи…

  Иначе наистина много ефектно изпълнение и хрумване!


 3. Аги
  Aug 15, 2008

  Яко! Много яко! Трябва да видя как се правят!


 4. Момчил Миков
  Sep 10, 2008

  Радвам се , че ви допада кампанията :-)
  Като човек , който движи тази кампания мога да каже , че е повече от успешна!
  Без да навлизам в подробности мога да отбележа отлични пказатели на CTR-a.
  Дори мога да ви кажа , че този формат на реклама може съвсем спокойно да се конкурира ценово с CPC.
  Относно това как дочно се дефинира …, със сигурност има floating effect, expandable part, synchroized banners, interactive possible…:-)


 5. Tanya MediaBASKET
  Jul 07, 2009

  Радваме се, че ви е харесал банера! Новото предизвикателство, върху което работим с колегите от TBWA е:

  http://www.mediabasket.eu/TBWA/Nivea/Active3/sportal/


 6. Filip
  Dec 05, 2017

  Хм интересно наистина ама аз като съм попадал на такива банери по скоро ме дразнят и ме карат да изляза от сайта, но хора всякакви, по различни са спор няма но пък може ли да се направи рекламна кампания с тях в гугъл. Аз сега смятам че е по добре банера да не изглежда на банер за да генерира повече кликове, нещо като част от сайта да е , еъ тук горе има един пример за такъв https://www.adsspirit.com/ Все едно е като част от вп сайт


Остави коментар

*