Сега е моментът за оптимизация и реклама в Google!

Публикувана на 29.10.2013

SEO_AdWords

Наскоро проведено проучване, което ни попадна, за пореден път ни доказа, че времето за оптимизация и реклама в Google настъпи с пълна сила.

Изводите на Даниел Майер (маркетинг директор за Северна и Централна Европа по време на конференцията Retail in Detail на списание “Регал”), показват, че и у нас, и в чужбина голяма част от потребителите търсят информация онлайн и след това вземат решението да закупят. Майер подчертава, че е особено важно къде се позиционират водещите брандове в резултатите от потребителското търсене. Проучванията посочват, че 78% от българските потребители очакват водещите марки да се визуализират като първи резултати при търсене по въведени ключови думи. На мнение, че позицията при търсене има влияние върху значимостта на бранда са 69% от българите.

На фона на тези резултати звучи несериозно брандовете да не пренасочат част от бюджетите си към оптимизация на сайта си за търсещи машини, а също и за реклама в Google Adwords.

У нас, а и в много други страни, оптимизацията (SEO) се съсредоточава изцяло върху Google, тъй като е основната търсачка, която ползват потребителите онлайн. Делът й надхвърля 90% от потребителите, които са онлайн в България. Резултатите от оптимизацията идват по-бавно, но са с дълготраен ефект. По този начин се поддържа високо ниво и добри класирания в органичните резултати на Google.

С Google AdWords брандът достига много бързо до точните клиенти. Рекламите в Google се делят на такива в страниците с резултати при търсения (Search Network) и такива в контекстуалната мрежа от сайтове (Display Network). Професионално планирана и реализирана кампания в Google AdWords ще привлеча изключително таргетиран трафик към уебсайта.

По информация от capital.bg« « Interactive Share в надпревара за БГ Сайт 2013 | Commission Share – сертифициран Google AdSense партньор » »

Остави коментар

*