Още няколко уеб сайта за Европейското по футбол

Публикувана на 10.06.2008

Тези дни видях още няколко уеб сайта за Европейското по футбол. Почвам по ред на номерата.

1. Проекта на Investor.BG за Европейското е част от спортният им уеб сайт Gol.bgEuro2008.bg

Euro2008.gol.bg уеб сайт за Европейското по футбол

2. Проекта на Focus-news.net се казва Euro2008.focus-news.net, стандартното име за такива проекти. Интересно е че няма никакви банер площадки и се чудя дали въобще ще има такива.

Ще печелят ли от банер реклама? От давна съм забелязал че Focus-news.net не са много активни в интернет рекламата, което е много странно на възможностите които имат оффлайн. Ако приложат тези над 400 журналиста онлайн смятам че те биха били един от най-силните новинарски медии онлайн. Но тяхна си работа, както се казва.

Euro2008.focus-news.net уеб сайт за Европейското по футбол

3. И проекта на Gong.bg се казва Euro2008.gong.bg. За момента виждам като рекламодатели Castrol, Mr.Bricolage и PostBank. Направи ми впечатление че фона на уеб банера на PostBank е стадион, което съм сигурен че не е така в другите онлайн медии където върви тази кампания, което означавса само едно – уеб банера е направен спецялно за Европейското по футбол! Супер ;)

Euro2008.gong.bg уеб сайт за Европейското по футбол

4. Онлайн медийната група Web Ground, не за заложили на изцяло нов проект за Европейското по футбол а са предпочели създаване на подстраница в Actualno.com.

Actualno.com уеб сайт за Европейското по футбол

Създали са и подстраница и за Олимпиадата в Пекин. Мисля че това е първото място където може да се прочете повече за предстоящата Олимпиада.

5. Един от добрите поркети според мен е на телевизия Diema. Те влезнаха в онлайн пространството с проекта OnTheWeb.bg, за него ще говоря друг път. За Европейското по футбол обаче са създали изцяло нов проект, който се казва Ep2008.ontheweb.bg.

Ep2008.ontheweb.bg уеб сайт за Европейското по футбол

Единствено в уеб сайта Ep2008.ontheweb.bg онлайн потребителите биха могли да гледат “На живо” всички мачове от Европейското по футбол.

Да се пуснат всички мачове “На живо” по интернет е страхотен ход, но той е напълно логичен с оглед това, че единствено от Diema държат правата за мачовете от шампионата.

LiveVideo за Европейското по футбол от Ep2008.ontheweb.bg

Ако по време на някой от мачовете се опитате да влезнете в уеб сайта Ep2008.ontheweb.bg ще бъдете директно пренасочени към секцията “На живо” и веднага ще започнете да гледате мача!

6. От Topsport.bg също са заложили на вътрешна секция за Европейското по футбол, вместо да създат специален уеб сайт.

Topsport.bg с вътрешна секция за Европейското по футбол

7. Един от най-посещаваните уеб сайтове за футбол Winner.bg, също създаде няколко вътрешни секции свързани с Европейското по футбол. Интересното тук е че от Winner.bg предоставят изключително интересна информация за шампионата, програмата, история, стадиони, отбори, статистики, коефициенти, коментари и други.

Winner.bg с вътрешна секция за Европейското по футбол

Какво мислите за всички тези проекти? Коментирайте ги!

Ще се опитам да направя един кратък анализ на всички уеб сайтове посветени на Европейското по футбол:

1. Почти всички онлайн медии направиха такива проекти, къде успешни къде не, мисля че само времето ще покаже това. Забелязват се и някои наистина впечатляващи решения: Онлайн Видео, привличане на известни имена за коментатори и анализатори и т.н.. Тоест всичко това показва една зрелост и порастване на самите пъблишери.

2.От към рекламна гледна точка, мисля че има какво да се желае още. Разбира се трябва да се отчете факта че повечето медийни групи успяха да привлекът няколко рекламодателя, а други не успяха да привлекът нито един сериозен играч. Видях интересни игри и анкети, спонсорирани от някоя известна марка.

И за финал, ще кажа че от всички спортни мероприятия до сега това е най-силно изявеното в интернет от гледна точка на медии и рекламодатели.

Поздравления за всички!!« « Медия групата Media Group 24 (www.mg24.bg) пусна 3 нови сайта! | Снимки от Уеб (MediaMixx) Фестивала в Албена » »

6 Коментара по темата “Още няколко уеб сайта за Европейското по футбол”

 1. sport.link4e.com
  Jun 10, 2008

  Във време на Европейско първенство важи максимата : Колкото повече-толкова повече.
  Тук сме събрали по-важните RSS-и
  http://sport.link4e.com – ако имате предложения – свиркайте :)


 2. Peko
  Jun 11, 2008

  Относно рекламите в Gong.bg, мосю бриколаж си е на Радосвет Радев. Не знам до колко е коректно да се броят за рекламодател.


 3. Петър
  Jun 11, 2008

  Може би ще е интересно да надникнете какво става в братска Русия на тази тема – какво правят руските лидери на пазара. Съвсем различен подход към нещата, явно други неща са модерни там. Ето:

  http://euro2008.yandex.ru/
  http://euro2008.mail.ru/
  http://euro2008.lenta.ru/
  http://www.08euro.ru/ (на газета.ру)

  Enjoy.


 4. Oggy
  Jun 11, 2008

  Благодаря, наистина интересно. Ще се поровя и аз да видя братска европа как е. Иначе нещо руските не са много лицеприятни спрямо наще, прав си, подхода е различен.


 5. Chris
  Jun 11, 2008

  Относно проекта на Диема – странно име са избрали – никой не може да го запомни . Първо EP – сигурно от Европейско Първенство, после ontheweb – странно – първо българска абривиатура на натицина, после бемислено име на БГ домейн. Освен това вчера се опитах да гледам мач и след 10 минути опити да подкарам поточното видео се отказах. Поне на Mac не тръгва…


 6. Илиан
  Oct 02, 2019

  Интересни новини от света на спорта – Sportalaxy.com


Остави коментар

*