Още един офлайн печатарски гигант направи сериозна заявка в онлайн новинарската категория!

Публикувана на 31.03.2009

trud

Още един офлайн печатарски гигант направи сериозна заявка в онлайн новинарската категория! – това е уеб сайта на www.Trud.bg.

От няколко дена известният вестник има нова обновена уеб версия. Както знаете вестниците Труд е част от най-големият печатарски холдинг “Вестникарска група БЪЛГАРИЯ”.

Преди няколко седмици в средите на интернет рекламистите се появи слуха за това, че в уеб категорията “Новинарски медии” ще се появи популярно офлайн издание.

Ясно е вече кой е този играч! Предполагам че финансовата криза си е казала думата, и печатарският гигант най-накрая е решил да стъпи сериозно в интернет водите. Само да кажа, че хич няма да му е лесно. Интернет новинарска медия се създава много трудно, да се направи печеливша отнема много време, сериозен човешки ресурс и изключително големи инвестиции. Накрая ще спомена, че тази категория има огромна конкуренция. www.Trud.bg“>Уеб сайта на в-к Труд ще се конкурира вече с доказаните новинарски уеб сайтове Dnes.bg, Dnevnik.bg, Vesti.bg, Darik.net, Actualno.com, Dnes.dir.bg, News.bg, Bgnewsroom.com и др.

Днес видях по телевизията, реклама на в-к Труд. Веднага разбира се отворих уеб сайта им и видях новата версия, след това посетих и уеб сайта на в-к 24часа.

24chasa

На пръв поглед веднага си личи, че дизайна и структурата на уеб сайта www.Trud.bg е в пъти по-добър от този на www.24chasa.bg. Не знам кога е направен дизайна на www.24chasa.bg, но предполагам че и по него ще се работи още, защото определено има какво още да се направи.

До тук добре, www.Trud.bg има нов дизайн и структура, за съжаление обаче не мога да кажа нищо хубаво за дизайна и структурата му. Не съм професионалист в уеб дизайн, но веднага ми прави лошо впечатление, че когато отида в някоя произволно избрана новина/статия няма връзка с другите статии от тази секция, както и връщането назад или да отида в други категории е доста трудно.

Не виждам и никакви елементи на социален букмаркинг, чрез които потребителите да разпространяват интересната информация в интернет пространството.

Сигурно по дизайна могат да се кажат и други неща, но пак казвам не е моята сила и затова няма да го коментирам.

Сега относно рекламната им страница. За пореден път се чудя, до кога цената за реклама в някои уеб сайтове ще е в pdf формат? Толкова ли е трудно да се сложи проста HTML страница, в която да са изброени цените за 1000 импресии за различните банер позиции?

Не виждам и никаква идея как да се използват долните позиции за Performance реклама. Както може би знаете в момента почти всички големи и средни уеб медийни групи и уеб сайтове обмислят как да печелят от големият по размер свободен рекламен инвентар, който имат. Дори някои уеб медии вече печелят от Performance реклама, като използват комбинация от различните перформанс мрежи, които работят на нашият пазар.

Вие какво мислите за новият редизайн на уеб сайта на в-к Труд ?« « Прогноза: През 2009г. интернет рекламата у нас отново ще има добър ръст, благодарение на финансовата криза ! | Нова среща на интернет рекламистите ! » »

5 Коментара по темата “Още един офлайн печатарски гигант направи сериозна заявка в онлайн новинарската категория!

 1. kris
  Mar 31, 2009

  печетарски? печета ли се или се печата?


 2. kolevski
  Mar 31, 2009

  Казах го и на друго място – в “Труд” има категория “ШОУБИС”, а в “24 часа” – “ВЪТРЕ”.

  Без коментар.


 3. Oggy
  Mar 31, 2009

  Headera im e maloumno prazen, da fanat da si mahnat tezi djidjavki tam otstrani i da vkarat leaderboarda vutre. puk 4e nqma navigaciq da ne govorim.

  I mnogo be naglo, celi tri IMU-ta na front page otdqsno s nekvi baneri ot babino vreme. Sega i te 6te po4nat s milionite impresii da se ki4at.

  Da vzemat da se dopitat do nqkoi predi da po4nat da pravqt ne6to. Na edin vestnik plun4i6 prusta i premeta6 stranicata, tuk ne6tata stoqt po dryg na4in.

  Yx 4e se qdosvam ot nedomisleni nedomislici.


 4. cut:
  Mar 31, 2009

  добре, мартине, айде кажи ми кое им е толкова сериозното на тия заявки?

  уникално 90-арски дизайн, малоумно съдържание. тия сайтове не стават даже и да ги оплюеш.


 5. Oggy
  Mar 31, 2009

  Е нормално е да се очаква от един от най-големите вестници в БГ със мега голям reach да има сериозна заявка за онлайн присъствие. Сега като се намери някой умен да им обясни как да си оправят сайта ще имат доста повече шанс. да почакаме да видим, действително е трудно в този сегмент да почнеш нещо ново и за да има успех определено трябва да извади жокера от тестето. Зависи и какви са им целите де, те могат много лесно да си продават онлайна като добавка за офлайн екстрички и така да си я карат. Ако искат да скачат при БТВ бая има да поскачат още, но им стига да си наблъскат вестника с препратки към сайта и лека полека ще си въртят малоумните импресии. Тъпо, но факт, освен ако пак повтарям някой не им обясни че може малко по-интерактивно и a little less boring.

  Айде па некой да сглоби новинарски сайт за новинарски сайтове, ще има от какво да се храни ми се струва хехе :)


Остави коментар

*