Отидохме. Видяхме. Победихме – Startup Weekend Sofia 2014

Публикувана на 14.05.2014

mobile application

Трудно е да се опише с няколко думи преживяването ни от Startup Weekend Sofia 2014. Времето, споделено с колеги, приятели и представители на водещи компании в рамките на цели 54 часа ни вдъхнови да създадем и реализираме иновативни мобилни приложения. Финалните 18 екипа си поставиха за цел за впечатлят журито с изключителни идеи и работещи приложения, които да помагат на хората в различни направления. Да защитават дома си, да намерят бърза лекарска помощ или пък да си купят билетче за градския транспорт с няколко клика.

Всичко това определено ни впечатли, но не достатъчно. Решихме да се заемем с разрешаването на нещо по-глобално. Нещо, което ще обедини хората с общи интереси. Нещо, което ще ги стимулира да бъдат физически активни. Да, обичаме спорта и искаме да ви накараме да спортувате с повече желание. Така се роди нашето нещо – мобилното приложение Spopal – намери своя приятел за спорт.

Работата ни съвместно с Unilever за кампаниите на Rexona в България, които също подкрепят спортната активност на българите, ни помогна да се насочим към конкретни спортове като тенис и скуош. Всички участници в събитието бяха впечатлени от свежия дизайн на приложението Spopal. Бързаме да се похвали, че е резултат от светкавичните усилия на нашия мастер дизайнер Невен! Сътвори го само за няколко часа!
И ето как с екипна работа, смях, селфита и желание за победа успяхме да впечатлим журито, а те от своя страна присъдиха второто място на проекта Spopal.

Където сме ние, там е и победата. Където е забавлението, там пак сме ние. Нашият SEM експерт Иван Димитров – Джовани (или както ние го наричаме – Джо), помогна на най-шумния екип да реализира бъдещото любимо приложение за меломани Loudly. То ще помогне на всички да слушат музика на макс.

Тези няколко дни бяха дълги и незабравими за част от екипа на Interactive Share, но вече сме готови за следващото предизвикателство. А кое ли ще е то? :)« « Interactive Share след “Аз мога – тук и сега” | The First Screen » »

Остави коментар

*