Онлайн рекламодателите през изминалата седмица

Публикувана на 21.03.2011
Онлайн рекламодателите през изминалата седмица

Онлайн рекламодателите през изминалата седмица

Осемдесет кампании онлайн засякохме през изминалата седмица на база постоянния мониторинг, който правим на Premium позициите на най-посещаваните български сайтове. Онлайн мониторингът е услуга, която предлагаме на нашите клиенти, като тя дава много ценна информация за това къде, как и колко рекламират конкурентните им. Също така, на нейна база се анализират тенденциите в интернет рекламата за всеки сектор.

С най-много кампании бяха рекламодателите Mtel, Nestle и ДСК – всеки един от тях с четири кампании на отделни свои продукти.

Вниманието ни с интересния си и интерактивен криейтив привлякоха банерите на следните рекламодатели:

Toshiba
Nestle Nescafe
Mtel HTC Desire

Rich Media банер на Toshiba
Rich Media (нестандартен) банер на Toshiba

Интерактивен банер с размери 300×250 на Nescafe
Интерактивен банер с размери 300x250 на Nescafe

Rich Media банер на Mtel HTC Desire
Rich Media банер на Mtel HTC Desire

В отделните сектори, с най-голям брой кампании бяха рекламодателите от Финансовия сектор (26%), следвани от рекламодателите от сектора на Бързооборотните стоки (15%).

Разпределение на кампаниите по сектори:
Графика на разпределението на кампании по сектори

През изминалата седмица най-голям брой кампании регистрирахме в сайтовете от категория Лайфстайл, следвани от сайтовете в Бизнес категорията. На трета позиция се нареждат Новинарските сайтове.

Разпределение на кампаниите по категории уеб сайтове

От стандартните рекламни формати, без никаква изненада, банер 300×250 Medium Rectangle беше отново най-предпочитаният от рекламодателите, докато сред Rich Media форматите Wallpaper бе най-използваният.« « IAB Workshop “Мобилен маркетинг” | Онлайн магазините и Google AdWords » »

6 Коментара по темата “Онлайн рекламодателите през изминалата седмица”

 1. varna
  Mar 21, 2011

  Дааа банера на нескафе ми хареса и на мен :-)


 2. Justine
  Mar 21, 2011

  Браво, Марто! :)


 3. Ирина
  Mar 22, 2011

  Браво!
  Много добро и полезно!


 4. Огнян
  Mar 22, 2011

  Вероятно много добре си го знаете, но да измрънкам за всеки случай :-): Flash банерите, които излизат извън определените им размери (както този на Тошиба например, който запълва едва ли не половината страница) се възприемат от много хора като изключително досадни.
  Аз лично спирам да посещавам сайтове, които позволяват такива банери…


 5. bgboy
  Mar 25, 2011

  Благодаря за хубавите думи, проучването и статията са дело на Деница Георгиева :) Очаквайте още подобни-интересни и полезни статии по тази тема.
  Към Оги: да дразнещи са подобни реклами, но ако се направят както трябва, след действие на потребителя и се планират на уникален потребител, то тогава те могат да бъде и много ефективни :)


 6. […] доста добре запознатите. Дълго време между Дългия и рекламодателите текли преговори, на които той дори си позволил да им […]


Остави коментар

*