Онлайн магазините и Google AdWords

Публикувана на 25.03.2011

Реклама в Google

Реклама в Google


От доста време в родното интернет пространство кипи бурно развитие на онлайн търговията или поне сме свидетели на множество работещи e-магазини. Някои от тях са направени значително по-добре от други, но важното е, че пазарът расте.

Всеки търговец, независимо от обема на бизнеса си, вече мисли, планира и действа как да реализира приходи от онлайн продажби. Много често основната стратегия е използване на рекламната платформа на Google (AdWords).
Целта е привличане на допълнителен трафик към уебсайта. В момент, когато тепърва стартираш с реклама в интернет, това е идеално решение. В крайна сметка получаваш качествени и таргетирани посетители и плащаш действително само за тези, които наистина са дошли в е-магазина. Също толкова често обаче водени от масовото заблуждение, че да пуснеш реклами в Adwords е „детска игра”, резултатите от онлайн кампанията в номер 1 търсачката не са никак добри.

Защо?

Отговорите, както сами знаете са много. За нас основният е този, че създаването, управлението, оптимизирането и оценката на ефективността на AdWords кампаниите са неща, които следва да се правят правилно, регулярно, качествено и своевременно. Всичко това най-добре се прави от специалистите в сферата на онлайн маркетинга.

Разбира се, най-добрите практики, съвети, упътвания и примери за успешни кампании в Adwords са напълно достъпни за всеки. Този, който съзнава нуждата от подобно знание и умение би могъл действително да се справя добре. Стига обаче да има желание и време да го прави. Google наистина се е погрижил да предостави информация как да стане това. Но не това е работата в повечето случаи на един търговец и предприемач. Той има достатъчно много задължения и отговорности, с които да се справя всеки ден. Дори смея да кажа, че в повечето случаи, това дори не е задължение на хората в един маркетинг отдел на дадена компанията.

Онлайн рекламата като цяло и в частност рекламата в Google има много особености и именно нашата работа, на дигиталните агенции, е да предлагаме подобен тип услуга – професионално и качествено. Опитът никога не е за подценяване, а и спестява средства, усилия, време.

Ние в Interactive Share не веднъж сме се сблъсквали с клиенти, които сами са опитвали да рекламират с Google Adwords, но след липсата на резултати са се отказвали. И дори понякога вече са предубедени към услугата. Дали защото не са поставили правилните цели или подходът им е бил грешен не мога да знам. Съжаляваме обаче, че понякога се налага да хабим време и енергия да убеждаваме клиент в нещо, което в повечето случаи се счита задължително в интернет рекламата и особено, когато става въпрос за е-търговия. Ясно е, че успехът не винаги е сигурен, но поне когато се подхожда професионално, той е значително по-близо.

Няма да се впускам в подробности кои са често срещаните грешки при използването на AdWords, защото е тема на отделна статия, но при всички положения съветът ни е винаги да използвате професионални услуги в тази област. И независимо от всичко не трябва да забравяме, че уеб пространството се променя постоянно. Това, което е успешно днес, може да не е такова утре и обратно – ако нещо не е успяло преди не означава, че не няма шанс сега. Затова не спирайте да тествате и експериментирате постоянно всички инструменти за реклама, които предлага интернет.Tags: , , ,

« « Онлайн рекламодателите през изминалата седмица | Регистрациите за Български награди за уеб 2011 започват » »

Един коментар по темата “Онлайн магазините и Google AdWords”

  1. […] вече сте опитвали да рекламирате с Google AdWords например, но по една или друга причина не сте успели да […]


Остави коментар

*