Онлайн Брандинг кампании

Публикувана на 12.10.2011

"Брандинг реклама в интернет
Криейтивите с изображения са основен инструмент за достигане на големи маси аудитории с цел популяризирне на дадена марка или просто внедряване на нов продукт или услуга.

Когато искаме да покажем нещо на много интернет потребители и държим те действително да го видят трябва да използваме рекламни формати, които съдържат изображения. В интернет това основно са банер рекламите. Разбира се под банери нямам предвид единствено стандартните размери 300х250, 728х90 и т.н. Като цяло, в зависимост от целите, имаме възможност да използваме доста голям вид като дизайн и функционалности рекламни формати – rich media banners, floating banners, transition pages и други.

Няма спор, че и за да достигнеш целевата си аудитория по най-добрия и бърз начин трябва да се използват популярни сайтове. Цената за банер реклама в тези сайтове на т.нар. Premium позиции не е евтина, но пък си заслужава, особено когато при планирането и реализирането на кампанията се подходи по „интернетски”.

Какво точно имам предвид?

Много просто – трябва така да планираме брандинг кампанията, че освен достигане на максимален брой от целевата аудитория, да се опитаме да проследим реакцията на хората. Импресиите и reach-a (обхвата) са задължителни, но и интерактивността не трябва да бъде забравяна. Всеки един криейтив в онлайн маркетинга трябва да цели ангажираност на потребителя. Измерването на тази ангажираност може да стане ако той кликне на банера и извърши заложеното в лендинг страницата действие (а защо не и в самия криейтив).

С 2 думи – всяка онлайн кампания дори да е чисто брандингова трябва да е интерактивна и да цели обратната връзка с интернет потребителите.

Тази обратна връзка може да бъде:

  • Участие в игра
  • Записване за е-бюлетин
  • Попълване на анкета
  • Отговор на конкретен въпрос
  • Други (в зависимост от бизнес модела)

По този начин в края на кампанията ще имаме много повече информация за аудиторията, до която сме достигнали – какви са нейните предпочитания, демографски показатели, данни за контакт и много други.

Всичко това може да се постигне с едно разумно и правилно планиране и разбира се качествен криейтив.
Тук е моментът отново да кажа колко важни за всяка кампания са рекламните послания, call-to action текстовете и landing страниците.
Така само с няколко клика можем да научим много за потребителите и да подберем най-правилния подход за превръщането им в клиенти.Tags: , , , , , , ,

« « Искате ли да бъдете стажант в дигитална агенция Interactive Share? | Член на Управителния съвет на IAB България » »

Един коментар по темата “Онлайн Брандинг кампании”

  1. […] Онлайн брандинг кампании – Interactive Share […]


Остави коментар

*