Нов начин за търсене на информация предлагат от Нетинфо

Публикувана на 30.05.2008

Абсолютно случайно днес видях в спортният уеб сайт на НетинфоSportni.bg, нов начин за търсене на информация. Когато влезете в някоя от материалите, за да прочетете цялата новина, може да маркирате с мишката (потъмняване) някоя дума или няколко думи заедно, ще ви се появи “лупа”. Като кликнете на “лупата” ще бъдете препратени в търсачката за новини на Нетинфо.

Нов начин за търсене на информация предлагат от Нетинфо

Всичко това означава, че Нетинфо са създали търсачка за новини, разбира се новини от тяхните уеб медии. Мисля че това е добра идея, и се надявам да се превърне в нов метод за интернет реклама.

Търсачка за новини на Нетинфо

Мислите ли че това мжое да се превърне в доходен онлайн рекламен инструмент?

И реално как би могъл той да се монетизира (макар че е видно с банер реклама), какви други възможности биха могли да бъдат предложени на рекламодателите?« « Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG | Всеки магазин трябва да има и своята онлайн версия ! » »

7 Коментара по темата “Нов начин за търсене на информация предлагат от Нетинфо”

 1. Камен
  May 30, 2008

  Според мен – да. Самият факт, че днес гледаме НетИнфо, след като вчера коментирахме – Актуално, при доста сходна идея и възможност в последствие – си говори достатъчно, че подобни инициативи ще набират сила. Определено ми допадат значително повече от floating banners от към usability и агресивност на рекламното послание и представяне.


 2. Tuzemec
  May 30, 2008

  Тая лупа е крайно дразнеща, понеже имам навика да си маркирам част от текста, който чета.
  До толкова, че си писах gm скрипт дето да я маха…


 3. voxy
  May 30, 2008

  тази лупа е има от много време и определено е дразнеща освен безполезна притрябвал ми е тъпият им сърч


 4. Krasimir Stefanov
  May 30, 2008

  лупата е поне от 6 месеца, и мен ме дразни


 5. Totto
  May 30, 2008

  За 6 месеца не знам – аз лично попаднах на нея преди около месец или малко повече, но не е да отварям особено често Sportni.
  Но съм съгласен, че от потребителска гледна точка не е особено удобно проявление – доколкото много потребители имат навика да си маркират част от текста докато четат (и аз включително) и оттам много лесно можеш да се озовеш на нова страница с резултати от търсене – само с 1 клик. Оттам и може да поеме негативно отношение към себе си от значителна част от потребителите.

  Но все пак въпросите бяха насочени към рекламата..


 6. Хм, това ми напомня на Yahoo! News, мисля че при тях това е доста по-добре реализирано и реално смислено.

  Тук ми се вижда някак…в повече.


 7. Крис
  Jun 08, 2008

  Интересно решение, но е малко старомодно според мене, особено с тази лупа. Може и да е успешно начинанието, но ми се струва малко вероятно някой да използва този похват на търсене много интензивно…


Остави коментар

*