Нови възможности за таргетиране по местоположение с Google AdWords

Публикувана на 18.04.2012

Като сертифициран партньор на Google AdWords ние активно търсим и прилагаме върху работата ни най-добрите практики за управление на рекламни кампании. В последните няколко седмици, за наша най-голяма радост, бяха обявени промени. Със сигурност те ще окажат благоприятен ефект върху работата и резултатите на всеки рекламодател, използващ мрежата на Google AdWords.

Промени в таргетирането по местоположение
• Възможно е таргетиране по зип код в САЩ както и детайлна статистика за ефективността на ниво зададен код.
• По-релевантни реклами с усилия за създаване – докато преди таргетиране на потребители от даден град означаваше създаване на отделни групи с различни текстови реклами, съдържащи името на града, сега е възможно използване на Location insertion. Принципът на работа е същият както при Dynamic keyword insertion, само че сега тази опция изглежда в рекламата по следния начин: {lb.city:Local}.
• По-тясно таргетиране и контрол при Advanced Location targeting – преди рекламите, насочени към определено местоположение, се показваха на потребители от таргет локацията, освен ако те не търсят информация, свързана с друго място. Сега, тези реклами ще се показват на хора от местоположението без изключения. Допълнителна възможност, вече на разположение в Google AdWords, е изключване на потребители, които търсят, четат за или се намират в дадената локация. Това включва всички страници свързани с дестинацията, хора търсещи за нея или намиращи се в нея.

У нас за съжаление не е възможно таргетиране по радиус около зададено местоположение (град), макар и да съществува в настройките. Надяваме се съвсем скоро Google AdWords да обнови новите възможностите и за България.
В началото на този месец проведохме специализиран семинар на тема “Ефективна реклама в Google AdWords”. Ако не сте успели да присъствате, или проявявате интерес към друга тема свързана с онлайн маркетинг и рекламата, може да се информирате за следвания семинар тук  или станете наш приятел във Facebook.

Източник: Google AdWords BlogspotTags: , ,

« « Присъединете се към “Живият глас на онлайн рекламистите” | Семинар Успешни онлайн търговци » »

Остави коментар

*