Новият уеб сайт на Michelin Energy Saver

Публикувана на 23.04.2008

Какво ще кажете за новият сайт на Michelin ?

Michelin уеб сайт

Лично на мен много ми харесва. Има интересни категории като :

“Спестете десетки лева от разходите за гориво” – много добра видео анимация обясняваща проблема и структурата на гумите

“Изчислете сумата която можете да спестите”
– калкулатор за изчисление на парите, които може да спестите с опции за изпращане на приятел и download

“Качество без компромис” – плюсовете на технологията и иновациите на марката

“По-малко емисии на CO2”
– в тази секция има брояч, който показва колко гориво и CO2 емисии са спeстени на околната среда, което според мен е много яко и е похвално за марката че мисли в тази насока, а не само как да прави пари. Въобще напоследък се забелязва социална обвързаност на големите световни корпорации. Ето го и международният сайт на Michelin с брояча, на него има много информация в тази насока.

“Проверете своите знания” – приятен тест чрез който всеки може да провери какви са му знанията натрупани от информацията в уеб сайта.

До момента кампанията е засечена в Dir.bg

Уеб реклама на Michelin в Dir.bg

и в Netinfo.bg

Уеб реклама на Michelin в Netinfo.bg

Като гледам до момента избраните медии, смятам че е търсено облъчване на масова аудитория.« « In-text контекстуална онлайн реклама вече и в България | Interactive-share.com тръси външни автори, хора които да пишат за интернет реклама и маркетинг » »

15 Коментара по темата “Новият уеб сайт на Michelin Energy Saver”

 1. Ivanix
  Apr 23, 2008

  “Като гледам до момента избраните медии, смятам че е търсено облъчване на масова аудитория”

  Аз като гледам избраните медии, хич не е масова, а по-скоро добре подбрана аудитория. А и не знаем как е таргетирана кампанията.

  Масова може да е в ABV.bg, Vbox7 наприме… и знаеш къде другаде ;)


 2. Жюстин
  Apr 23, 2008

  Сайтът е готин. Учудва ме липсата на fav иконка, не че е супер важна, но в “пипната” кампания и сайт е повече от очаквана. Странно ако кампанията е само в Дир-а и Нетинфо. Факт, че видях банера преди, но не кликнах, не сметнах, че е за мен, а съм им таргет. :)


 3. bgboy
  Apr 23, 2008

  Към Иван – коя е тая добре подбрана аудитория в тези две медии? Или Dir.bg е за счетоводители а Netinfo.bg е за автомобилни маниаци.

  Не сбърках тогава реклама в Automedia.bg и Lex.bg е за масова аудитория?

  Този коментар не беше много смислен, но any way.

  А че не знаем как е таргетирана кампанията мисля че е повече от ясно. Но с медиите в които съм видял кампанията, не мисля че е имало определено таргетиране а по-скоро говорим на всички между 20 – 50, нещо което всяка втора кампания в интернет прави.


 4. Oggy
  Apr 23, 2008

  Така си е. Пускай там ръгай чушки в дирката и нетинфо, кой ли ти мисли. че може би има смисъл да пуснеш в нишовите сайтове, в случая, за автомобили. Ама айде, нали са Мишелин, няма да им броим стотинките за CPM :)


 5. Ivanix
  Apr 23, 2008

  Имах предвид, че тези два сайта са все пак офис-медии, тип новинарски портали, т.е. очаква се по-сериозна и по-възрастна публика. Ако има и таргетиране включено в кампанията, то нещата отиват към съвсем конкретна публика.

  Дори в случая ако кампанията беше в автомобилен портал, нямаше да е толкова адекватна, защото от нови гуми имат нужда не хората, които купуват или продават коли (и едните и другите си имат гуми), а ми по-скоро по- заможни хора, които имат автомобили.

  И аз бих избрал новинарски медии за подобна кампания, чиято цел е по-скоро брендиране, а не масовост. При цени от 15 лева за 1000 показвания, кой може да си позволи масова кампания?!


 6. привет и от мен! да, сайтът е измислен и създаден доста добре. обаче:

  но не мислите ли, че _тук_и_сега – в България, за нашия бранш е по-важно:

  – да се посочи, че това е международен криейтив /набързо видях идентичните http://energysaver.michelin.se/ и http://energysaver.michelin.fr/, сигурно има още/

  – и този авторски криейтив струва доста пари, за които почти никой клиент не е подготвен тук – освен като изисквания (от вида “и аз искам такова”)

  когато подобен сайт излезе от наша агенция, мисля, че ще стане новина:)

  за банер кампанията би могло да се коментира само качеството на банера – на база този сайт трябва много да се постараеш, за да направиш лош банер – ако изобщо е авторски и той:)) – и медиа планирането. -> т.е. пак нищо ново:)


 7. Peko
  Apr 24, 2008

  Това офис медии ме уби. Значи сериозните, възрастни хора с пари работят в офиси и четат дир и нетинфо, а като кави би квалифицирал хората които четат примерно днес и нюз? За какво таргетиране ми говориш в новинарски сайт? По IP ли? А пък това за нуждата от гуми NO COMENT. Просто няма шанс (ама никакъв) човек който си е купил наскоро кола или такъв който скоро ще си я сменя да има нужда от гуми. Ами за кво са му? Нали си има кола. Айде сега глезотии не стига, че кола си купил човека ами и гуми ще и слага………..


 8. Ivanix
  Apr 24, 2008

  Peko, ще ти отговоря понеже ми стана забавно, съвсем не искам да се заяждам :)

  Ако продаваш колата си , едва ли ще и купиш нови гуми..поне дотук мисля че си съгласен?

  Ако купуваш кола – осовено сега през април – тя ще дойде с чисто нови летни гуми. Дори в автокъщата може да избереш точно с какви гуми/размер/марка примерно да ти ги доставят. Говоря за нови автомобили. Ако си купуваш трошки на 10 години, пък едва ли ще изтичаш да си вземеш последния модел на Michelin, тъй като те ще струват повече от колата ти.

  Офис медиа не съм го измислил аз, това понятие го измислиха собствениците на тези сайтове. Доколко е вярно не знам, аз лично си чета новините в офиса. По друго време не влизам в новинарски сайтове. Ако някой работи в гараж, тогава за него може да са гаражнимедии:))

  Dnes и News са подобни сайтове, минимална разлика според мен в аудиторията. Защо не са избрани в случая? Може би въпрос на личен избор и бюджет.

  Относно таргетирането, аз не съм му голям привърженик, затова не искам да задълбавам, да не излезе че го защитавам ;)


 9. Peko
  Apr 24, 2008

  “Ако купуваш кола – осовено сега през април – тя ще дойде с чисто нови летни гуми. Дори в автокъщата може да избереш точно с какви гуми/размер/марка примерно да ти ги доставят” Именно можеш да избереш марка…………….

  Относно офис медиите ОК. Но защо си мислиш, че в офисите работят само сериозни хора със сериозни доходи? Още повече, че въпросната категория няма много време за “цъкане” по новинарски сайтове. Или ползват RSS или хвърлят бърз поглед и се хващат на работа. Ако се поднесе таргетирано т.е. докато въпросните хора са на вълна нов автомобил примерно ще и хвърли едно око. Ако му се мотае около новините които чете диагонално от нямане на време нали се сещаш какъв ще е ефекта.

  А против таргетирането какво имаш?

  П.С. и аз не се заяждам, макар, че като си погледнах пак първият пост май много не ми личи :)


 10. Sami
  Apr 24, 2008

  Като инженер да се изкажа този път – пълен нонсенс е текстът в сайта. Смях просто. И като дизайн е доста куцо – наблъскан в малки кутийки дребен текст, райета по фона, назъбени ръбчета, правописни грешки…


 11. kolevski
  Apr 25, 2008

  На мен пък ми е леко обидно, че от Мишелин ме смятат за толкова тъп, че с тези доводи ще ми продадат гумите си.

  А пък ако това им е най-големия плюс пред конкуренцията – толкова по-зле за тях!

  От гледна точка на кампанията – пари на вятъра.


 12. steen
  Apr 30, 2008

  сега положението е – бъди зелен или умри. според мен няма кой знае колко похвално в тази кампания… въпрос на оцеляване е ;)

  справка – скоро ще има порше кайен дизел.


 13. […] ← Новият уеб сайт на Michelin Energy Saver […]


 14. metsenat
  Dec 15, 2008

  Zdraveite!
  От моя гледна точка сайта е много смислен и много по-интересен от основните им конкуренти – Bridgestone,Continental и Goodyear.
  Освен това тези технологии се налагат и в останалите по-ниски брандове на Мишелин.

  И в краина сметка какво значи таргета на саита, просто покарайте кола с няколко вида гуми и тогава говорете за таргет, все пак това си е вашия живот оцобенно ако шофираш из по лоши климатични условия.


 15. IvoK
  Mar 14, 2010

  Здравейте!
  От началото на месеца започнах да търся нови гуми /като потребител/ в мрежата. Впечатлението ми е следното: сайтът на Michelin e единственият, който дава подробна информация относно всички основни аспекти, които биха могли да интересуват клиента. Включително и обща информация за ползването на гумите, която е интересна дори и за шофьор с 20-год опит като мен. Избирах гуми за Citroen C5.
  A относно дизайна: няма полза от дизайн, който затруднява клиента да си свърши бързо работата. А в Michelin си намерих гумите веднага. Заедно със подробен списък на официалните дистрибутори за всеки град. “Потребителското преживяване” има различни аспекти. Когато си в България и почти всяка покупка е риск и проблем, въобще не те интересува дизайна на сайта… Такива ми ти работи относно “кутийките” и “текстът е нонсенс”, г-н инженер.


Остави коментар

*