Новите поколения говорят езика на технологиите

Публикувана на 16.05.2016

Чували ли сте за поколението Y? Може би сте чели за т.нар. millennials? За хората родени между 1980 и 2000, които се различава от предишните в много аспекти и поставят пред себе си различни цели. Чувствате ли се част от тях?

Има различни схващания за това поколение, какви са неговите потребности, какви ще бъдат резултатите, които то ще постигне, как то ще се развие в бизнес средата.

Това е първото поколение, което спокойно можем да наречем “digital natives”, чийто майчин език са технологиите. Родено в тези години, то израства заедно с новите технологии. Те не са нещо далечно, а част от ежедневието. Според някои учени тези индивиди притежават повече креативност и целеустременост, те се различават от предишните поколения по своята самостоятелност и увереност в това, което правят.

Такива хора са нужни на бизнеса, за да може той да се развива в положителна посока, а да не бъде в застои, заради служителите, които не мислят извън кутията.
50% от това поколение израства с видео игри, а социалните мрежи за тях са платформа, чрез която те могат да се доберат до всяко кътче на света. Да споделят, да стават лидери на мнение.

И живеейки в крак с времето си, става напълно естествено за поколението Y и комуникацията да е онлайн.
На въпроса „По какъв начин комуникирате относно продукт, услуга или бранд“, 44% от анкетираните отговарят, че използват текстови съобщения, а по равно 38% социалните мрежи и мигновените съобщения.

Untitled

Нагласите на това поколение също са различни. Ако до преди години, хората се стремят да притежават собственост, то поколението Y, иска да се от този товар и предпочита достъп до продукти от „споделената икономика“.

Т.нар “must-haves” за предишните поколения, се оказват не чак толкова важни за поколението Y. Да вземем за пример лекия автомобил. 30% от новото поколение нямат намерение да закупят такъв, а 15% заявяват, че за тях това има голямо значение.

Наемането на стока става предпочитано, сравнено с извършването на покупка. Наблюдава се и увеличение в процентното отношение – 60% от това поколение за склонни да потребяват под наем.

the renter generation

Brands and retail

Афинитетът на поколението Y към технологиите преобразява и пространството на ритейла. Те са важни и като потребители. Многото информация, с която разполагат, възможността да сравняват цените на различните стоки им помага да се ориентират към марки, които предлагат най-високо качество, на най-приемливата и достъпна цена. Повече от половината сравняват цените – това са близо 57%.

34% от хората на възраст между 18 и 35 години са склонни да се доверят на повече марки, които използват социални мрежи. А голям процент от потребителите – над 80% извършват покупката онлайн.

cliking to buy

На края, но не на последно място това поколение се грижи и повече за здравето си – като се започне от правилно хранене, до по-чести тренировки и време за самоусъвършенстване.

Всички тези характеристики на поколението родено между 1980 и 2000, което в момента е в активна възраст, навеждат до различни мисли от страна на хората, които предлагат различни продукти или услуги. Това поколение има ново мислене, с което трябва да се съобразява всеки един, насочил вниманието си към millennials.

Мързеливи и непостоянни или целенасочени към своите цели, те са бъдещето.

Цялото проучване може да разгледате тук.

Интересна е и гледната точка за различните поколения на Скот Хес – вице президентът на американската компания Insights for TRU, която се занимава с проучването на младите в едно общество. Какво споледя той вижте в неговото представяне на TEDx.Tags: , , , , , ,

« « 51 132 лева събраха съвместно OLX и фондация “Искам бебе” | Един позитивно настроен Front end Developer – Илия » »

Остави коментар

*