Нова уеб медиа група влезна в България

Публикувана на 19.05.2008

Преди малко, докато чета един от любимите ми newsletter-ри, този на Pressboard.info, намерих интересна новина.

В България влезна нова уеб медиа група, която се казва BNG (Business Network Group).

Ето я и самата новина:
———————-
Нов информационен портал на адрес news24.bg ще стартира от 25 май. Той е част от най-новата стъпила на онлайн пазара у нас уебгрупа BNG (Business Network Group). “За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не, че 16-годишен е заколил баба си”, заяви гл. редактор на сайта Надежда Христова. Новата страница ще съдържа новини от по-важните събития на деня, разпределени в основни категории като “Политика”, “Икономика”, “Технологии”, “Спорт” и др.

Още с официалния си старт след седмица порталът ще обяви и конкурс за промени в Закона за електронните съобщения. Така потребителите ще могат да изберат чрез гласуване най-добрите предложения, които ще бъдат изпратени за обсъждане в парламента. Освен news24.bg, BNG ще стартира още порталите – economics.bg (страница за новини в сферата на бизнеса и фондовите пазари), highlife.bg (сайт за шоубизнес), international.bg (отразяващ международните новини), politics.bg (предлагащ поглед върху български политически събития) и sport7.bg (с най-любопитното от света на спорта).
——————-

Нова новинарска онлайн медииа - News24.bg

Интересно е да се отбележи, че в момента на уеб сайта news24.bg има само реклама от Easytrader.bg. Предполагам обаче това ще се промени, когато започнат реално да продават своите рекламни позиции. Дори в момента не виждам ценова листа, но всичко с времето си.

Хубаво е че са решили да стартират с общо 6 онлайн медии, с които да покрият една много широка аудитория, което ще предостави на тяхните рекламодатели шанс да облъчат голяма част от интернет потребителите в България.

До колко би могла тази нова уеб медиа обаче (news24.bg) да бъде конкурентна спрямо всички доказани с годините новинарски онлайн медии?

Дали създаване на новинарска медиа е добра идея? Аз лично в момента си мисля че по-скоро не е, но естествено само времето ще покаже.

Вие какво мислите по въпроса?« « Легална музика, видео и снимков материал ще използват от Vbox7.com вече ! | Стартира уеб сайта sportni.bg/euro2008 на Нет Инфо.БГ » »

11 Коментара по темата “Нова уеб медиа група влезна в България”

 1. Longanlon
  May 19, 2008

  като им гледам сайта, има да поработят още


 2. […] на онлайн пазара у нас уебгрупа BNG (Business Network Group) Нова уеб медиа група влезна в България | Интернет марке… Paid Social […]


 3. oggin
  May 19, 2008

  На мен това ми звучи добре.

  “За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не, че 16-годишен е заколил баба си”

  Дано да е така


 4. […] Нова уеб медиа група влезна в България: Нов информационен портал на адрес news24.bg ще стартира от 25 май. Той е част от най-новата стъпила на онлайн пазара у нас уебгрупа BNG (Business Network Group). “За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не, че 16-годишен е заколил баба си”, заяви гл. редактор на сайта Надежда Христова. Тази микро-статия е съставена от Тодор Христов , публикувана е на 19.05.08 at 09:05 и е записана в категория Новини. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. […]


 5. Значи БГ уеб пазарът има потенциал, или поне желаещи да опитват.

  А аз все си мислех, че ще текат процеси по окрупняване. А то какво се получава – сегментиране, сегментиране… :-)


 6. Dara
  May 19, 2008

  Всичко зависи от съдържанието. Имат да работят. Това, че сутринта на върха в “Предстоящо” например още стоеше “Кайли ще пее народна песен довечера на концерта” (Който концерт мина снощи)…

  Успех.

  Нека видим и другите сайтове.


 7. Kalin4y
  May 19, 2008

  Има потенциал за нови новинарски медии и портали. Друг е въпроса, че да успее едно такова начинание най-важното е Usability/User Interface. Много лесно се привлича потребителското внимание, но много по-трудно се задържа.
  А като гледам началния дизайн на news24.bg доста ще им е трудно :)
  Трябва да поработят върху ползваемостта на портала си още доста.


 8. Oggy
  May 19, 2008

  Много зелен тоз техния сайт хахах :) Иначе сериозно, нека си влизат колкото си искат, стига да не пишат глупости няма как да навредят. Пък всеки потребител да си преценява сам къде иска да чете новини, които всъщност са едни и същи. Нали за туй се стремим към свободия.
  Айде пък да видим докъде ще я докарат ;)


 9. bgboy
  May 19, 2008

  Върху много неща има да работят. Но нека им пожелаем успех :)


 10. val
  May 21, 2008

  Object not found!
  news24.bg
  Wed May 21 00:59:57 2008
  Apache/2.2.8 (Unix) mod_ssl/2.2.8…

  На мен пък не ми харесва, че започват със 6 сайта. Да бяха започнали с един, но… поне да излиза.

  Иначе това грабва:

  “За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не, че 16-годишен е заколил баба си.. ”

  но като че ли сме свикнали на първоначалните зарибявки и в комплект с ‘уеб група’ съм по-скептично настроен.


 11. juukkk
  May 22, 2008

  На мен пък това изказване:
  “За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не, че 16-годишен е заколил баба си.. ”
  ми звучи малко като изказването на Евгени Минчев преди около 4-5 години по Коледа, когато според него не трябвало да слушаме за умрели български войници от войната в Ирак по новините ами вместо това за някакви си балове и прочие. Също така ми звучи много общо и преувеличено, все едно е разтеглила еди локум…

  пп надявам се никой да не се засегне, просто изразявам мнение.


Остави коментар

*