Новата рекламна система на Yahoo

Публикувана на 11.04.2008

Вчера в уеб сайта Internetreklama.com намерих новина за новата рекламна системa на Yahoo.

На сайта към който води линка се зарежда видео с обяснение какво точно представлява системата. След като изгледах целият клип останах супер доволен от видяното. Тази система ще позволи на всеки един интернет специалист лесно и бързо да прави медиа планиране, купуване, контактуване с медиите, заявки, заетост при отделните онлайн пъблишери, различни видове таргетиране и други.

Видно е че ако приложим тази система в действие, много от нещата които правим сега ще станат безмислени, като дългите телефонни разговори, търсенето на рекламни цени в различните медии, описване на видовете уеб банери и спецификацията на всяка една отделна медиа, защото в България няма единна система за уеб рекламни размери. Супер нали?

Новата рекламна система на Yahoo

Системата ще помага и на самите онлайн пъблишери, дори ще може да се планира в печатни издания. Лесно да се залагт уеб банери, въобще тази система май сама работи :)

Но все пак смятам, че няма да е лошо Българските онлайн пъблишери да прегледат видео клипа и преценят дали могат да намерят нещо полезно и интересно. Знам че да се приложи такава система в България в момента е меко казано смешно, но няма невъзможни неща, нали?

Ети и линк към Видеото!« « Събиране на интернет бранша! | Разбиране на интернет като медиа и нейното използване » »

2 Коментара по темата “Новата рекламна система на Yahoo”

 1. Всъщност доколкото разбрах от Yahoo! правят същото, което и Google с техния AdManager направиха преди 2-3 седмици.

  Въпросът сега обаче е следния: коя от двете ще е по-успешна при работа с банери. Аз лично залагам на Yahoo – те са силни на CPM-и и имат в портфолиото си доста утвърдени пъблишъри.

  Въпросът за приложимостта на такава платформа в БГ…. много трудно. По-скоро в този смисъл очаквам изненадата да дойде от Google. Все пак имат местни екипи почти във всички държави, което ще им позволи да се “заиграят” с местните рекламодатели и пъблишери.

  Все пак много бих се радвал на подобна услуга в България, имайки предвид колко ще спечелят както рекламодателите така и сайтовете чрез оптимизиране на рекламното си пространство.


 2. Ангел
  Jan 04, 2009

  Наскоро и аз забелязах, че и те имат реклами. Някой ако има повече информация за платформата им, нека да ми пише.


Остави коментар

*