Нетинфо променя начина на продажба на реклама в мрежата си от сайтове

Публикувана на 23.01.2009

Днес получих много интересна новина от Нет Инфо.БГ относно начина им на продажба на онлайн рекламата в мрежата им от уеб сайтове. В новината има и още две други интересни анализи и прогнози. Те са: Обзор на уеб пазара през 2008г. и Прогноза за интернет рекламата през 2009г.

В началото на 2009 г. Нетинфо въведе нов начин на продажба на реклама в мрежата си от сайтове. Водещата българска дигитална медийна компания вече предлага рекламния си инвентар по сегменти, разпределени според медийното потребление, типа сайт и целите на рекламодателите и техните кампании:

„По данни на Нилсън Онлайн от м. декември 2008 мрежата ни от сайтове достига до
76 % от българските интернет потребители. На дневна база достигаме до над 800 000 уникални потребители. Този мащаб ни позволява да преминем на ново ниво в обслужването на рекламодателите, следвайки примера на развитите световни пазари”, каза Цветелина Христова, Мениджър отдел „Реклама и продажби” в Нетинфо.

Рекламната мрежа на Нетинфо, в която се реализират близо 1 милиарда показвания на страници месечно, се състои от разнообразни продукти, които предполагат възможности за сегментация. Тя включва всички продукти, с които Нетинфо задоволява нуждите на българските потребители да организират бързо и лесно деня си /abv.bg, icq.abv.bg, dox.bg/, да се забавляват /vbox7.com, vgames.bg/, да се информират /netinfo.bg, sportni.bg, sinoptik.bg, pariteni.bg, svejo.net, bgreporter.com/, да социализират /zoom.bg/, както и да намират /gbg.bg, lubimi.com/.

В допълнение, Нетинфо оперира като оторизиран риселър на Google AdWords за България, чрез договор със своята дъщерна компания Хостинг ООД (собственик на host.bg). Рекламният отдел на Нетинфо отговаря за продажбата на реклама в сайтовете на Rezon Media /imot.bg, mobile.bg, zaplata.bg и focus.bg/, както и в partystars.com и sladur.com.

Детайли на възможностите за реклама в различните типове инвентар, позициите в рекламната мрежа на Нетинфо, както и цените за всеки тип рекламно присъствие може да видите в сайта на компанията на адрес netinfocompany.bg.« « Прогнози за 2009 г. за уеб рекламният пазар у нас на Нетинфо | Тенденции на CPC пазара през 2009. Прогнози и анализ на EasyTrader Ad Network » »

2 Коментара по темата “Нетинфо променя начина на продажба на реклама в мрежата си от сайтове”

  1. […] Новата онлайн рекламна поличика на Нетинфо […]


  2. […] от предишната новина за новата уеб рекламна политика на Нетинфо е и анализ на онлайн рекламния пазар през 2008г. […]


Остави коментар

*