Намалете времето за зареждане на вашия сайт, увеличете конверсиите

Публикувана на 25.04.2016

Замисляли ли сте се, че скоростта на зареждане на вашия сайт може да е от значение, за това колко хора го посещават? Бавен и тромав сайт, докато зареди вече сте забравили какво търсите в него. Това би отблъснало по-нетърпеливите потребители.

Според вътрешни проучвания на Google, потребителите прекарват повече време на сайтове, които зареждат по-бързо. Освен това бързите сайтове намаляват и оперативните разходи.

В алгоритмите за класиране в резултатите от търсене в Гугъл, бързината е от огромно значение. Затова е важно вашата уеб страница да зарежда бързо. По-високата скорост респективно води и до повече конверсии, активизиране на потребителите и увеличаване на посетителите.

Съществуват различни приложения, с които сами можем да анализираме скоростта на зареждане. Те ни дават информация за това, какво можем да предприемем.

Основните препоръки които, бихте получили от SEO експертите са да компресирате снимките на вашия сайт, като ги пригодите за уеб, както и да намалите ефектите като музика и анимация, ако имате такива.

В Interactive share, за постигане на максимално висока скорост на зареждане се стремим да използваме най-добрите практики, както в бек енд, така и във фронт енд частта на сайта.

При бек енд решенията, градим нашите проекти върху PhalconPHP framework, който е най-оптимизираният и бърз PHP фреймуърк на пазара в момента. Бързината му се дължи на това, че е модул писан на програмния език C и е предварително зареден в RAM паметта на уеб сървъра.

На снимката по-долу може да видите сравнителни резултати за брой заявки в секунда на популярни PHP фреймуъркове.

php-frameworks-benchmark-2016

Следващата снимка показва резултати от проведени анкети по популярност и функционалности на различните решения сред популярните PHP фреймуъркове. По един от най-важните критерии бързина PhalconPHP е безспорен победител.

Comparison-of-top-5-PHP

За фронт енд оптимизациите винаги се стремим да изпълним максимално препоръките на Google’s PageSpeed и на Yahoo’s Yslow.

Ето и резултати от тест за бързодействие с туул, чийто сървър се намира във Ванкувър, Канада.

googlepagespeed-and-yahoo-yslow-metrics

Един бърз и правилно оптимизиран сайт може да доведе до повече конверсии, а това означава и повече посетители прегледали съдържанието на вашия сайт.Tags: , , , , , , , ,

« « Нежно попълнение в екипа на Interactive share | Account manager търси усмивки :) » »

3 Коментара по темата “Намалете времето за зареждане на вашия сайт, увеличете конверсиите”

 1. dev
  Apr 25, 2016

  Адски не сериозна е тази статия. Да виниш FW, за бавен сайт, е като да виниш бензина с който зареждаш колата си, че не може да плува… При добре написан на който и да е FW клиента не би усетил същественна разлика.
  След като се реши проблема използването на “бърз” FW , то следва въпроса защо 98% от програмистите използват SELECT ЗВЕЗДА ?
  След като се реши този проблем, може да се обърне внимание вече на важните неща които са – кеширане на файлове ( images, media, css , js ) и да се погледне, кое от може да се кешира в backend-а.

  FW не се избира защото е бърз, избира се заради предимствата които дава, както и удобството да бъде разширен проекта в последствие.

  Не е лошо да се помисли за оптимиация на скорост и за ре-локиране към най-близкият дата център с най-добрата интернет свързаност. Няма смисъл да наемам сървъри в USA, при положение, че всички клиенти са от България.


 2. Goshko
  Apr 25, 2016

  Не останах с усещането, че автора на статията твърди, че бавните сайтове се дължат на избрания FW. Напълно си прав, че дори и да се използва най-бързия FW, ако кодът написан върху него не е премислен, то не може да очакваме чудеса :)

  Всичко изброено от теб са добри практики, които би следвало да се спазват от почти всички. Да не говорим, че с FW като Laravel голяма част от приложенията върят на копи-пейстнат код, който дори не е прегледан как работи :) Не искам да загатвам останалата част, която е изградена на Joomla, Drupal и WordPress…


 3. Zend
  Apr 28, 2016

  Zend Framework е най-добрия! Нищо не разбирате….


Остави коментар

*