Микроблог на EURO2008 от edno23.com

Публикувана на 23.05.2008

Днес стартира неофициалният профил на Европейското първенство по футбол в микроблогинг платформата edno23.com. Всички потребители, които се абонират за този микроблог, могат да следят наживо новините, свързани с EURO2008 от българските спортни сайтове. Автоматично се публикуват линкове към всички новини в трите основни източници по темата от българското интернет пространство: sportni.bg, dnevnik.bg и sport1.bg.

Микроблог на EURO2008 от edno23.com

Интересното в случая не са спортните новини, а по-скоро самия маркетингов подход, начина за поднасяне на информацията. Потребителите сами решават кой микроблог да четат, следователно таргет групата на продукта го намира сама. В edno23 има всякакви хора, от най-различни социални групи, което го прави добър канал за маркетиране и брендиране на всякакви събития, продукти и услуги. По света микроблоговете се използват от марки като Toyota и New York Times за комуникация с аудиторията. Всеки по-популярен блогър в световен мащаб има и микроблог, за да известява читателите си за новото съдържание.

Могат ли български марки и медии да се възползват от тази нова комуникационна среда ? Могат ли социалните мрежи за микроблогване да изместят така скучните и advanced-users-only RSS емисии ? Само липсата на критична маса ли пречи на edno23.com да се превърне в ефективен и лесен начин за комуникация между бизнес и аудитория ?

—————————————————————————————————————————-

Информацията е подадена от уеб сайта edno23.com« « Стартира уеб сайта dnevnik.bg/euro2008 на Economedia | Уникални данни за класация на българските сайтове по Нилсън Онлайн » »

3 Коментара по темата “Микроблог на EURO2008 от edno23.com”

 1. Ето нещо различно :))


 2. RMPG
  May 23, 2008

  Както винаги, иновативни и предвидливи във всяко едно важно събитие. Браво – edno23 :]


 3. Здравомир
  May 23, 2008

  Според мен с растежа на потребителите в подобни микроблогове ще порасне и интереса на фирмите и блогърите. Туитър е доказателството. Факта, че можем да си избираме какво да следим е ключов. Обратната публична комуникация @ също. Според мен всичко е въпрос на време. Сайтове като едно23 със сигурност имат голямо бъдеще.


Остави коментар

*