Международна компания навлиза в програматик рекламата в България чрез партньорството си с една от водещите дигитални агенции

Публикувана на 21.11.2016

За първи път през 2015 година, дигиталната реклама (36,4 милиарда евро) в Европа надминава телевизионната (33,3 милиарда евро), според проучване на IAB Europe – AdEx Benchmark 2015 

1

Ръстът от 13% през 2015 спрямо 2014 на дигиталната реклама се дължи най-вече на дисплейната реклама, която се е увеличила със 17,2%. Рекламата на клик е нараснала с 12,5%. Дисплейната реклама бележи сериозен ръст най-вече заради навлизане на Програматик модела. Като за сега в Западна Европа бюджетите за програматик реклама са около 5,3 милиарда евро от общо 13,9 милиарда евро изразходвани за дисплейна реклама. През последните две години програматик рекламата расте средно с над 70%, (отново по данни на IAB Europe), като все още моделът се използва най-вече в Западна Европа и тепърва навлиза в Централна и Източна Европа  

3316a21ff0eed69fe1424d1a6ade0c83

Защо обаче програматик моделът взима сериозен дял от дисплейната реклама така агресивно?

От години рекламодателите се опитват да инвестират по-ефективно и по-прецизно бюджетите си за дисплейна реклама. Програматик рекламата предоставя много по-добро таргетиране и изпълнение на кампаниите, ето защо само за няколко години програматик рекламата в Западна Европа вече е над 50% от дисплейната реклама. С тези ръстове много бързо тя ще бъде наложена и използвана и в България.

За да развие пазара и създаде нужното търсене на подобен тип дигитални кампании, дигитална агенция Interactive Share сключи договор като партньор и представител за България с една от най-големите и прогресиращи програматик компании в Европа, датската компания Adform.

adform

Adform е технологична рекламна платформа, която предлага пълната гама от услуги нужни на онлайн издатели и рекламодатели/дигитални агенции. Adform предоставя разнообразие от услуги, някои от които: планиране на кампании, ад сървъри и софтуер за управление и измерване ефективността на рекламните банери, медия купуване, оптимизация и отчитане на дигитални кампании и много други.

Партньорите на Interactive Share могат да се възползват от DSP платформата (Demand Side Platform), чрез която могат да купуват реклама по модела наддаване за реклама в реално време (RTB – real time bidding). Могат да използват и DMP платформата (Data Management Platform), система за управление и събиране на информация. Също така наличен е и инструмент за създаване на стандартни и нестандартни рекламни банери, което ще ускори производството на формати и намали цената за дигитален криейтив.

Чрез партньорството си с Adform, дигитална агенция Interactive Share ще предостави на своите партньори най-новите технологии, инструменти и метрики свързани с програматик модела.

programmatic-ads-1700x1080

Агенцията вече е реализирала през 2016 година десетки успешни кампании чрез програматик реклама и екипът й е натрупал значителен опит в използването на този нов и ефективен начин за планиране и реализиране на дисплейни брандинг кампании.

Мартин Попов, управител на дигитална агенция Interactive Share:

Мисията ни винаги е била и ще бъде увеличение финансовите приходи на нашите партньори, ето защо това партньорство с Adform е ключов елемент в развитието на агенцията ни през следващите няколко години. Силно вярвам, че е дошъл момента и в България, в който рекламодатели могат да се възползват максимално добре от този нов, но много ефективен инструмент за реализиране на дигитални брандинг кампании. Ние ще инвестираме в създаване на специализиран екип, който да анализира и обработва цялата data, цялата информация за потребителите и рекламните кампании, което ще ни помогadkcsmjlне в създаването, управлението и оптимизирането на програматик кампании. Като една от водещите дигитални агенции ние винаги се стремим да предоставим на нашите клиенти най-иновативните и ефективни услуги, ето защо при избора на партньор, се доверихме на Adform, които са доказана компания на програматик пазара. Техните мисия, визия и ценности се припокриват с нашите и силно вярвам, че заедно ще променим позитивно пазара на дигитална реклама в България.Tags: , , , , , , ,

« « IAB MIXX Awards ver.2.0 | Търсим човекът с амбиции или да бъдем по-точни – Дигитален копирайтер стажант. Това може да си ти! » »

Остави коментар

*