Кой ще е следващият видео клип – трафик генератор от типа Ken Lee?

Публикувана на 30.09.2008

Вчера вечерта един моя приятел ми пусна по icq, качен току що скандален видео клип от новият сезон на Big Brother – сезон 4 в уеб сайта Vbox7.com. На видео клипа можете да видите целият бой който се е разразил между мъжете в къщата на Big Brother 4.

Кой ще е следващият видео клип - трафик генератор?

Освен бруталното пребиване скандалният видео клип спорд мен ще бъде следващият най-гледан клип в уеб сайта Vbox7.com. Само докато гледах клипа и рефрешнах отново след това уеб страницата, гледанията на клипа бяха нараснали с над 1 000, като вече бяха 9 000. Един час по-късно посещенията на страницата бяха нараснали до внушителните 16 000. Ако рефрешвате постоянно уеб страницата ще видите как числата на гледания постоянно се увеличават. А днес сутринта излъчванията са вече над 30 000.

Само си представам как в същият момент холяди хора разпращат къде по icq къде по skype, линка с бруталният бой. Е ако това не е Вирал маркетинг, не знам кое е. Разбира се целта на е да има Уеб вирал маркетинг кампания, но създалата се ситуация нагледно показва на какво е способна Българската уеб общественост.

Разбира се естеството на видео клипа предразполага потребителите да го препращат на всички сови познати и приятли. Както Цезар е казал: Хората имат нужда само от “Хляб и Зрелища”. Сега да не кажете че ние Българите сме прости и тъпи, сигурен съм че дори да беше в друга държава щеше да се случи същото нещо.

Този видео клип ми напомня на случая с видео клипа от Music Idol, където една жена пее по уникален начин песента на Марая Кери – Ken Lee ;). Та въпросният видео клип не само че за броени часове стана N1 във Vbox7.com но излезна и извън пределите на България. Като след като беше публикуван в Youtube.com за броени дни достигна няколко милиона гледания а в момента в който пиша тази статия излъчванията на видео клипа са колосалните 7 682 249 !!!

Ken Lee от Music Idol

Сигурен съм, че и този бой в Big Brother 4 ще бъде излъчен поне няколко стотин хиляди пъти, което за нашите мащаби е страшно много. Всичко това е страхотна реклама за предаването и вярвам че този бой ще засили интереса на потребителите към гледане на предаването – а дали това не е нарочно търсен ефект.

Сега тук идва и въпроса – дали продуцентите на предаването нарочно са пуснали този клип онлайн, с цел популяризация на Big Brother 4. Тоест искам да кажа дали не е нарочно създадено всичко това – ако е така мога само да кажа евала на гения на който му е дошла тази идея. Човека много добре си е направил сметката какъв ще е резултата от всичко това, разбира се ще има и негативен ефект но той ще е пренебрежително малък на фона на големият зрителски интерес към предаването.

Всичко това ни показва как ако правилно използваме интернет като канал, можем да провокираме огромен интерес у потребителите, който да бъде реализиран естествено в реклама – или иначе казано повече приходи.

Браво !« « Интернет Аудио Реклама (Pey Per Play) – нов метод за уеб реклама в България | Проучване за ефективността на банер рекламата » »

6 Коментара по темата “Кой ще е следващият видео клип – трафик генератор от типа Ken Lee?”

 1. Стоян
  Sep 30, 2008

  Възможно е и да засили интереса към предаването, но според мен е по-добре да не го засилва. Не мисля, че имаме нужда от точно такива зрелища. Аз лично отдавна съм се отказал да гледам всякакви такива “търсещи и предизвикващи скандала” шоу програми и предавания. Със съжаление констатирам, че все повече журналисти и водещи залитат по тази линия и се опитват от мухата да правят слон, дори и в съвсем различен тип публицистични, дори и новинарски предавания :| Рано или късно ще разберем каква е цената, която като общество трябва да платим за зрелищата


 2. Eneya
  Sep 30, 2008

  Показателно е, че научих за тази случка от блога ти.
  След кратък диалог с де що народ е в кю-то, се оказа, че никой от моето кю не е знаел за това, нито, че е получил линк по темата.
  :)
  Интересно…
  Светлина в края на тунела.


 3. opexume
  Sep 30, 2008

  Най-гледаното шоу в бедната ни държавица е съвсем нормално да извади и най-гледаният видео изрязък.
  А събраните персонажи в брадъра са ,като извадка от всеки един град в България,липсва само една група-журналистите ;P явно затова се е получила информационна завеса.


 4. rfg
  Sep 30, 2008

  “Сега да не кажете че ние Българите сме прости и тъпи, сигурен съм че дори да беше в друга държава щеше да се случи същото нещо.”

  Гледах английския BB9 тази година – не се случи. И като цяло беше доста по-приятно за гледане, въпреки че не харесвам особено този тип предавания.


 5. Стоян
  Oct 01, 2008

  rfg това според мен това е грешката в този тип предавания които се правят у нас. Изхождайки от това, че пазара в България е малък, конкуренцията за зрителския интерес голяма и цената на телевизионното време висока, за да грабнат вниманието в по-кратък отрязък от време се стараят да заложат на първичната потребност от зрелище, изкуствено създават интриги, засилват негативните страни в характерите на участниците, изграждат “ценния” за целите на предаването образ и го представят като единствения такъв. Според мен концепцията им е погрешна-ако заложат на по-реални образи с по-човешки отношения ще се намерят повече хора които да ги в гледат. В същото време самите зрители могат и да поискат да станат по-човечни. А сега, не мога да се сетя за български участник в ББ, който да е станал звезда достойна за подражание.


 6. nubizus
  Oct 08, 2008

  Има нещо което ме кара да повърна.
  Съвсем нормално е хората да се понатупат.
  Съдаваш условия на пряко експониране на егото им на близка дистанция. И буум.
  Но само малоумници като нас могат да оставят двама души да се бият в такава обстановка.
  За какво говоря? За риска някой да умре.
  Ако се загледате ще видите, че набития се подхлъзна и падна след което селския бек (на който с кеф бих размазал чутурата) го натисна с ритници и юмруци.
  Ми ако беше паднал на врата си? Има случай в които смърта настъпва мигновено.
  Хората винаги ще искат да гледат. Обаче за целта си има боксови и бойни турнири, където риска от случайни неща е сведен до минимум.
  А относно вирала, да това е схемата и в нея няма нищо ново.
  Обаче дилемата е не само колко души ще го гледат това нещо. А как ще конвертира подобна селяния. За мен ще намали покритието на нишата. Тоест има хора, които го гледат тоя Биг Балдър щото им е скучно и щото до някъде се идентифицират с хората вътре. В следствие на този случай голям процент от тях ще се разграничат и като резултат интереса им ще спадне.


Остави коментар

*