Кои social bookmarking уеб сайтове използвате?

Публикувана на 14.04.2008

Днес реших да направя списък с всички social bookmarking уеб сайтове, които използвам за популяризиране на уеб блога си и какъв трафик получавам от тях.

1. Dao.bg
2. Svejo.net
3. Ping.bg
4. Pipe.bg
5. Lubimi.com
6. Banner1.eu
7. Dobavi.com
8. Far.bg
9. Dobavilink.com
10. Web-bg.com
11. Novinitednes.com

Български social bookmarking уеб сайтове

Ето ги уеб сайтовете докарали ми най-много потребители от началото на уеб блога www.interactive-share.com (преди 1 месец):

1.Svejo.net – 371 visits
2.Dao.bg – 326 visits
3.Ping.bg – 302 visits
4.Web-bg.com – 128 visits
5.Lubimi.com – 94 visits
6.Pipe.bg – 55 visits
7.Banner1.eu – 16 visits
8.Dobavi.com – 8 visits
9.Far.bg – 5 visits
10.Dobavilink.com – 2 visits
11.Novinitednes.com – 0 visits

Вие кои social bookmarking уеб сайтове използвате? Какъв трафик ви докарват? Смятате ли че някои от изброените уеб сайтове не трябва да ги захранваме със съдържание и така реално да ги популяризираме?

Според мен идеята чрез използване на social bookmarking уеб сайтове да се генерира трафик към уеб сайт или уеб блог е много добра. Разбира се не трябва да се забравя, че в България търсачките (най-вече Google) все още са предпочитан метод за търсене на информация, колкото и тези social bookmarking уеб сайтове да навлизат в ежедневието на интернет потребителите.

Виждам наченки на тематични social bookmarking уеб сайтове, което е един естествен ход на тяхната еволюция. Реално това е един от най-полезните и интересни неща на интернет, тоест таргетирано съдържание!« « Интернет списание .Net вече и в България | Преса vs Интернет » »

20 Коментара по темата “Кои social bookmarking уеб сайтове използвате?”

 1. Bashev
  Apr 14, 2008

  На мен лично ми идват малко повечко всичките тези сайтове, съдържанието се повтаря дори в рамките на един уеб сайт, а да не говорим за всеки един от тях.

  Разбира се в това няма нищо лошо, когато самите разработчици и предлагащите услугата направят тяхната услуга по-атрактивна от тази на конкурентите. Губи се идентичността на повечето social bookmark сайтове. Как ние като потребители да преценим, кой от тях да следим, от къде да черпим актуална информация за най-новите публикации в българския уеб (когато говорим за нетематични social bookmark sites).

  След преглеждането на съдържанието на един от тях, и посещаването на следващия е налице липса на интерес за преглеждане на съдържанието му просто защото още в началото се вижда, повтаряемостта.


 2. Ясен
  Apr 14, 2008

  По често ползвам http://Svejo.net, http://Dao.bg, http://Ping.bg и http://Web-bg.com
  Имай и едно наум, че някои от тях дават директни линкове вез nofollow като Dao и Web-bg


 3. Ами аз ползвам Svejo.net, но и аз незнам защо, мислех си че ще докарат потребители, но не каквито и да е било ами хора които да прояват интерес, а от статистиките от потребителите дошли от там просто си ровичкат наляво надясно и си излизат.

  Гледам разни странни хора, гласуват за линковете ми с негативен рейтинг, а самите статии са строго специфични за различни технологии, даже се чудя знаят ли за какво гласуват ?

  Малко тъпо, тези сайтове ги обърнаха на “impressions generator”-и и всеки ден се обезсмислят все повече и повече.

  Иначе като цяло:
  – всички Pligg* инсталации са ми противни
  – Lubimi не сващам смисала на този сайт, нулев UX, идеята май им се променя всеки изминал ден – от последните 4три пъти в които отворих сайта ако не се лъжа 3 пъти беше с различен дизайн
  – Svejo.net – много спам, с цел импресии, копирано съдържание и т.н.

  Май това ми е мнението за тези сайтове – тц и на мен ми идват в повечко :)


 4. divedi
  Apr 14, 2008

  Аз предпочитам del.icio.us:

  http://del.icio.us/Monten


 5. Има и други социални сайтове, които ми носят посещения и печалби и точно затова няма да ви ги кажа!


 6. Г-н Апостолов дразни и не допринася конструктивно към разговора.

  Не ползвам интензивно българските сайтове за отметки, но по наблюдения от практиките на нашите клиенти реален трафик носи svejo.net макар и линковете да са no_follow


 7. bgboy
  Apr 15, 2008

  Последно предупреждение към г-н Апостолов! Вече почвате да дразните и потребителите на уеб блога, което няма да го допусна. До момента ви търпях защото не искам да има цензура в блога, но вие прекалявате.


 8. Ванката
  Apr 15, 2008

  Използвам почти всички изброени от автора сайтове, но някои от тях не редовно, защото само си губя времето да поствам там, а трефик – клонящ към нулата.
  Реално силни посещения имам само от Свежо.НЕТ, който и предпочитам. Най-голяма разочарование имам от Пайп.БГ, не толкова че няма никакви посещения от него, а че има много малко за толкова уж престижен сайт. Приятно съм изненадан от Пинг.БГ. Не ползвам Дао, защото блогът ми не е насочен към програмиране, а към лайфстайл, финанси, спорт и лични теми.
  А относно тая г-н Апостолов – въобще не го слвушайте, той си е прослувут спамер и само мърси интернет простарнството, основно с лъжи, но кой му се хваща.. :) Дерзайте и успехи, блогъри! :))


 9. Ванката
  Apr 15, 2008

  Допълнение: Чуждстранни почти не ползвам, защото основните теми в блога ми са на български език и са предназначени за българи. Тъй като в блога си имам много авторска фотография, понякога поствам в Диг.Ком, но трафикът оттам е спорадичен и много случаен. Не препоръчвам чуждестранните сайтове за споделяне на връзки, особено ако блогът не е на английски и е авторски, а не спам.


 10. noname
  Apr 16, 2008

  ползвам освен споменатите и http://www.link4e.com

  Апостолов , надявам се пенсията ти стига поне да си платиш интернета.


 11. M
  Apr 16, 2008

  Аз ползвам само svejo.net. Прегледах някои от другите сайтове, но не ми харесаха чак толкова. Доволна съм от посетителите. Въпреки че публикациите ми нямат толкова гласове и посещения, колкото далеч по-лековатите преобладаващи теми в този сайт, повечето от посетителите остават по 4-5 минути на сайта и разглеждат повече от една страница.


 12. Аз ползвам Dao и Svejo, рядко Ping и Pipe. Зависи от тематиката на това, което публикувам.


 13. bgboy
  Apr 16, 2008

  Определено зависи от тематиката, макар че почти на 90% всички Български social bookmarking уеб сайтове, не са профилирани а са на обща тематика.

  Надявам се скоро да има повече нишови уеб сайтове, като http://www.banner1.eu!


 14. Апостол Апостолов
  Apr 28, 2008

  цензура наложена от автора на блога Мартин Попов по-случай коментарите на г-нчо Апостолов


 15. Oggy
  Apr 28, 2008

  Господин Апостолов, пише братът на Мартин. Обещавам Ти, че като се прибера следващият път ще ти счупя по един пръст на всяка ръка само заради казаното дотук. Запомни го и се оглеждай, ще те намеря сладур. Ше те боли и няма да успееш да се спасиш. Сега се моли на Бога да не реша да Ти счупя и някой крак. Мръсен паразит такъв. Много ще те млатя , Бог ми е свидетел.


 16. обяви
  Apr 07, 2011

  По принцип е добра идея да се ползват колкото се може повече социалки, аз лично ползвам около 40


 17. mitko
  Sep 16, 2011

  Аз ползвам http://populqrno.com и http://dao.bg , зашото дават DoFollow линкове


 18. anton
  Oct 10, 2011

  апостолов станал си на доста години и май нищо не си разбрал от живота.всички които те апострофират във форумите си правят кефа да те ядосват после да се радват на реакцийте ти и това ги развлича.толкова си наивен те ти се подиграват.твоите „богатства“ изобщо не ги вълнуват.


 19. Никой сайт от списъка вече не е активен. Има ли все още такива сайтове, освен свежо?


 20. pinterest
  Oct 16, 2014

  I regularly post 400×400 square images and 843×403 rectangular images as part of promotions on Facebook and use links to drive the
  viewers to contests, special deals, etc. I recommend using a simple font that is easy to read in a size ranging from 32 to 40.
  See the action on the left hand column of the home page.


Остави коментар

*