Как да продавате повече онлайн!

Публикувана на 27.01.2011

"Онлайн
Онлайн търговията в България расте. Вече почти няма пазарен сегмент, който да няма работещ поне един е-магазин.
Дали обаче собствениците им използват всички инструменти, които предлага интернет, за да популяризират дейността си и увеличават продажбите?

Ще се опитаме да дадем някои съвети за увеличаване ефективността на един онлайн магазин:

1. E-mail маркетинг – не го подценявайте!

Дайте възможност на посетителите на онлайн магазина да се регистрират за вашия периодичен е-бюлетин. Така ще имате възможност да информирате своите потребители за всички нови продукти, актуални предложения, промоции и др.

2. Рекламирайте онлайн!

– Открийте сайтове с подходящата за вашия бизнес аудитория. Няма значение колко са големи. Броят посещения не е гаранция за качество и висока ефективност.
– Използвайте Google AdWords – тази реклама вече се превръща в необходимо условие за успеха на един онлайн магазин. Силно таргетираният трафик, който можете да привлечете към е-магазина има огромен потенциал да завърши с поръчка. Все пак грабвате вниманието на потенциални клиенти точно в момент, в който търсят предлаганите от вас продукти и услуги.
Реклама във facebook.com – тук също можете да достигнете до много потребители чрез задаване на конкретни филтри на целевата аудитория.
– Използвайте рекламните Performance мрежи на EasyAds.bg, Httpool.bg, ETARGET.bg, Dir.Direct.bg.

3. Промотирайте уникални оферти при поръчки онлайн!

– Може да бъде намаление от цената, малък подарък към всяка е-кошница, безплатна доставка и др. Особено това важи при провеждането на партньорски кампании, e-mail маркетинг и др.
Комуникирайте конкретна оферта – продукт или услуга.

4. Купони за допълнителни отстъпки

Използвайте купони, които предоставят ексклузивно намаление на хората, които ги получават. Ако имате фен страница на онлайн магазина си във facebook.com това е прекрасен начин да ги накарате да се чувстват специални.

5. Намерете правилните партньори!

Създайте партньорства с уебсайтове на принципа на афилиейт маркетинга. Така ще увеличите приходите си и ще дадете възможност на издателите да печелят от вашите продажби. Тук риск от неефективни рекламни разходи няма. Подобна партньорска програма можете да създадете сами. Тя ще обслужва само вашия онлайн магазин, но за да бъде успешна трябва да отделите време и ресурси. Другият вариант е да се включите във вече работеща афилиейт мрежа, която свързва много онлайн магазини с много уебсайтове-издатели. Подобна партньорска мрежа ще ви помогне да продавате повече, като ресурса и средствата, които вие ще отделите са много по-малки от това сами да си направите афилиейт програма.

6. 100% сигурност!

– Убедете посетителите си, че пазаруването онлайн е сигурно. Именно страхът често принуждава хората да купуват само от физически магазини. Най-малкото което можете да направите е да поставите пиктограма с послание „Сигурно пазаруване”, „100% сигурност” или др., придружена от текст с обяснение доказващо на потребителя, че онлайн пазаруването не носи по-голям риск от физическото такова. Много често хората се притесняват за сигурността на данните, които посочват, възможността да върнат стоката и да получат обратно парите си.
– Цитирайте закона, който им гарантира сигурност или посочете каква е вашата политика. Всякаква информация, която гарантира спокойствие при дистанционна продажба би могла да увеличи броя на поръчките онлайн.

7. Помогнете им!

Създайте упътване за стъпките, през които се минава, за да се завърши всяка онлайн поръчка. Колкото и да ви се струва лесно, не подценявайте силата на инструкциите. Видео вариант на същите би бил чудесно допълнение.

8. Скъсете стъпките при онлайн поръчка!

Съкратете пътя до завършване на поръчката възможно най-много. Ако бизнесът ви позволява, дайте възможност за осъществяване на поръчка без да изисквате регистрация.

9. Онлайн консултации

Осигурете възможност на посетителите си да се свържат с вас за съвет, когато се колебаят дали да направят поръчка. Много е важно посетителят да може да намери отговор на всеки въпрос възможно най-бързо. Това много би ускорило процеса за взимане на решение за поръчка. Онлайн чат с консултант или комуникация чрез Skype могат да свършат прекрасна работа.

Със сигурност съществуват и други ценни съвети за оптимизиране на онлайн продажбите. Много често конкретни е-магазини предполагат персонални решения в зависимост от предмета им на дейност. За целта е нужен подробен анализ на статистиките от посещаемостта на сайта, източниците на продажби, както и на самия бизнес модел на търговеца.

Много е важно да разберете, че без рекламна комуникация възможността да привлечете качествена аудитория, която след това да я превърнете в поръчки без да използвате онлайн реклама е много малка. Всеки онлайн търговец може сам да създава и реализира онлайн рекламни кампании на принципа проба / грешка, но ако наемете професионална агенция която има опит в тази сфера, която знае кои канали да използва, за да увеличи продажбите на вашия онлайн магазин, веднага ще усетите разликата.

Ако имате онлайн магазин и искате да продавате повече, потърсете ни! Ние ще ви помогнем да подобрите вашата онлайн рекламна комуникация и да продавате/печелите повече.

Автор: Ясен Дамянов

Вы хотите купить/продать (подержанный|б у) , новый автомобиль? Не хотите тратить впустую время, блуждая по сотням онлайн-авто рынкам. Тогда наш сайт для Вас! Интернет авто-базар предлагает Вам купить (подержанный|б у|) автомобиль практически любых марок и моделей, во всех крупных городах. Наши автомобили ждут своих новых владельцев, решивших купить /авто выгодно, и в кратчайшие сроки. Если Вы решили купить автомобиль, но новый автомобиль вам не по карману, наш авто базар предлагает Вам подержанные авто по вполне демократичным ценам. Мы предлагаем Вам подержанные авто , что совершенно не означает значит, что у нас вы сможете купить плохой автомобиль. Подержанные авто всегда имеет низкую цену. Авто-базар – сайт подержанных автомобиль. Вы желаете купить(продать) (подержанный|б у|) авто ? Вам не нужно посещать каждый авто-рынок в интернете, не нужно ехать на авторынок. Просто посещайте наш авто-базар. Теперь поиск авто стала проще – добавляйте выбранные машины в Портфель для удобства . Обратите внимание на возможность искать одновременно несколько марок или моделей авто, выбирать по регионах, в которых продается машина. Хотите продать (подержанный|б у) , новый fdnj? Желаете чтобы объявление попало на наш автобазар ? Ускорьте куплю авто, сделав его VIP прислав SMS.


Tags: , , , , , ,

« « Пролетта започна с онлайн кампания на КК | Как Google може да помогне за успеха на един онлайн магазин? (Част 1) » »

Един коментар по темата “Как да продавате повече онлайн!”

  1. От опит мога да кажа, че купоните с допълнителна отстъпка работят доста добре на българския пазар. Не знам дали причината е търсенето на поредната далавера или нещо друго, все пак важното е, че работи.

    Аз разработвам разни проекти и тези съвети ще са ми наистина от полза в развитието им.