Какво очаквате и желаете да четете в www.interactive-share.com?

Публикувана на 27.06.2008

Какво искате да четете в www.interactive-share.com? Какви теми ви вълнуват? Кое смятате за важно в интернет рекламата и за какво не съм успял да пиша?

Този въпрос ме тормози днес, след малко повече от 3 месеца съществуване на първият в България уеб блог за интернет маркетинг и интернет реклама. До момента уеб блога е посетен от над 15 500 уникални потребителя, които са реализирали около 65 000 импресии. Публикувани са 73 поста а от ваша страна са направени над 550 коментара, в 17 категории и 41 тага!

Основните теми по които съм писал са свързани естествено с уеб маркетинг и уеб реклама и в частност най-вече с уроци по интернет медиа планиране, новини от самите уеб пъблишери, анализ на интернет рекламата през 2007 г. и какво се случва през 2008 г.. Писах за уеб фестивала в Алебана, за онлайн пийпълметричните системи Gemius и Nielsen Online. Дори смея да твърдя че само в Interactive-share.com можете да намерите пълните данни за месец Април и Май на Nielsen Online.

question.jpg

Доста обширни материали имаше за различните уеб сайтове на основните уеб пъблишери посветени на Европейското по футбол. Успях да засегна най-използваните интернет маркетингови инструмента – Банер и Текстова реклама, все по-често се опитвам да говоря за всичките други уеб рекламни формати като нестандартни уеб банери (rich media banners), за брандиране на уеб сайтове, за in text реклама и т.н.

Имаше теми разбира се и за Оптимизация на уеб сайтове (Search Engine Optimization). SEO е моето хоби и няма как да не говоря за него. В уеб блога можете да намерите снимки на повечето хора които се занимават с интернет реклама в България. Ще намерите и полезна информация за почти всички интернет термини. Има и обстойни анализи на по-голямите и известни Български онлайн медийни групи.

Въобще опитвам се да обхвана всичките теми и насоки на интернет маркетинга, но съм сигурен че има какво още да се каже, има какво още да споделя с вас.

Искрено се надявам на всички вас да ви харесва уеб блога, да го смятате за полезен и интересен. До сега в Българското уеб пространство нямаше място където всички които се интересуват от интернет да четат и коментират. Поради тази причина създадох уеб блога.

В последствие реших да дам възможност на всички които искат да изкажат своето мнение и да пишат по теми които ги вълнуват и интересуват свързани разбира се уеб маркетинг. По случая имаше статия за това, че Interactive-share търси външни автори. За съжаление на поканата откликнаха едва няколко човека. Надявам с времето повече хора да се възползват от тази въможност, защото съм сигурен че има много хора които има какво да кажат за това което се случва в Българското интернет рекламно пространство.

Също така уеб блога дава възможност и на всички онлайн пъблишера, независимо дали са в класацията ТОП 9 или по-малки да публикуват информация свързана с тях. Информация свързана с нови проекти които са създали, с новини около фирмата или просто ПР. Доста от най-големите Български уеб медии се възползваха от поканата и редовно ми изпращат информация която аз публикувам. Онлайн публишерите могат и да публикуват обяви за работа в уеб блога Interactive-share.com, но до сега никой не го е направил.

След цялата тази информация която можете да намерите в уеб блога, ви приканвам да споделите вашето мнение относно него. Какво ви харесва и какво не. Каква тема не съм успял да засегна или какво ви интересува? Въобще какво очаквате от уеб блога?« « Audience.bg – ето къде можете да следите онлайн пийпълметричните данни на Gemius | MyMedia.bg – една нова и свежа интернет медийни група » »

10 Коментара по темата “Какво очаквате и желаете да четете в www.interactive-share.com?”

 1. nqkoi
  Jun 27, 2008

  На мен би ми било интересно да прочета по-скоро нещо като мнение то твоя страна какво не ти харесва като действия от страна на пъблишърите, защото доколкото знам ти си от другата страна на барикадата, тоест от медияпланьорите. Каква още информация или съпорт е нужен на планьорите от страна на собствениците или мениджъри на сайтове, за да се сближат двете страни и планирането да стане по-ефиктивно. От друга страна има ли шанс според теб да се разчупи модела на медия групите. Тоест знам, че много то планьорите планират там защото всичко им е на куп и лесно и за по-кратко време успяват да планират, но от това страда обикновенно таргетирането. Ясно е, че е по-лесно да се работи примерно с 5 медия групи от колкото с 1000 сайта, но може ли да се измисли нещо и в тази насока. Защото оставам с впечатление, че големите групи пускат опнякога посредствени сайтове колкото да запълнят таргета и така страдат отделните, но по-качествени, но самостоятелни продукти. Темата е широка и много може да се пише.


 2. Peko
  Jun 27, 2008

  nqkoi, това което пишеш е така и не е така. Нормалната икономическа логика говори, че на всеки един бизнес естествената му еволюция е да бъде закупен от някой крупен играч. В този ред на мисли малките самостоятелни проекти “страдат” до момент в които бъдат забелязани. След това логично биват закупени от някоя от групите. Разбирасе има и друг вариант които обаче в Бг не е популярен, а и не съм чул да сега да е бил реализиран. След като малкия проект набере скорост е редно собственика да назначи CEO. Това, че ти е хрумнала идея и си я реализирал, не те прави професионалист в още няколко области.
  А и честно казано кому е необходимо графата други да е примерно 50%?


 3. nqkoi
  Jun 27, 2008

  Съгласен съм, че е практика, но не е задължително или поне не в нормалните пазарни иконимики. Не всеки иска да се продава. Въпросът е съществува ли вариант за доразвиване самостоятелно при положение, че зависиш от благословията на медия агенции, шопове и прочие (говорим сега конкретно за нашата сфера). Защото си мисля, че и CEO няма да ти е от голяма полза, когато не ти отпускат реклама.


 4. Peko
  Jun 27, 2008

  Aко CEO- то не ти направи продукта атрактивен за клентите или агенциите, тогава за какво въобще си го назначил? Очевидно ти можеш и знаш как да го направиш атрактивен за потребителите. А той е човека който трябва да започне да изкарва пари от добрия продукт.
  От друга страна ако чакаш някой нещо да ти отпуска (в случая реклама) най- добре да отидеш някъде на заплата, а не да създаваш продукти самостоятелно. Ако не те забелязват трябва сам да им се покажеш. Показваш данни ефективности, даваш бонуси, сключваш договор с някоя от групите да ти продава рекламата и т.н. Никой не е казвал, че е лесно но ако ти не се покажеш и докажеш, а чакаш някой да дойде и да ти каже колко си добър шанса ти за успех клони към нула


 5. Krasimir Stefanov
  Jun 27, 2008

  Мен примерно би ми била интересна темата за за “Манипулацията на информацията за посещенията в даден сайт”.
  Какво имам в предвид:
  – exit page;
  – смесване на броячи;
  – прекалено кратък авторефреш на страниците;
  – скриване на броячи във фреймове с авторефреш
  – манипулации със специализиран софтуер
  – и т.н. и т.н.


 6. nqkoi
  Jun 27, 2008

  Тези хитринки донякъде новите метрики ги убиха. Не изцяло разбира се.


 7. Stefan
  Jun 27, 2008

  Аз бих искал да прочета за това какво мислят хората, които се занимават с интернет маркетинг и реклама за корпоратвните блогове и дали според тях е добре да се инвестира в тяхното създаване, подръжка, развитие и рекламиране.

  Между другото аз приветствам идеята да има външни автори на статии, естествено след одобрение и за “Информация свързана с нови проекти които са създали, с новини около фирмата или просто ПР”

  Успех


 8. Ivan Ivanchev
  Jun 27, 2008

  Аз бих се радвал да видя една рубрика “НОВИ ЗВЕЗДИ”, където да вадиш от калта нещо ново в българския уеб, нещо ценно и интересно, което се мъчи да прокопса, но никой не го забелязва, само ценителите ;)

  Нещо като шанс за прохождащи проекти.

  В това начинание могат да те подкрепят самите собственици на сайтове, като ти пращат инфо, а ти ги пресяваш. Просто идея…

  Интересно е да има и една галерия за Creative – където да има публикувани банери на рекламодатели в уеб и да гласуваме за тях..примерно


 9. Димитър
  Jun 28, 2008

  Изцяло подкрепям по-горните две идеи на Иван … къде ако не тук да се даде шанс на прохождащи проекти, като по този начин ще се привлекат още повече хора, интересуващи се от интернет маркетинг.


 10. Oggy
  Jun 30, 2008

  Now we`re talking !


Остави коментар

*