Интернет рекламата бележи отново висок ръст, над 80%

Публикувана на 25.09.2008

Още една новина, която потвърждава прогнозите за постоянен ръст на интернет рекламата:

Онлайн рекламата в Европа става все по-привлекателна ниша за рекламодателите, става ясно от проучване на European Interactive Advertising Association. Ръстът, който е отчетен в този сектор, стига внушителната цифра от 80%. Междувременно 82% от запитаните рекламодатели съобщават за спад на интереса към другите типове реклама. 40% от тях предпочитат печатната, а 39% залагат предимно на телевизионната. Преди 2 години едва 17% от рекламодателите определят онлайн рекламата като наложителна, съобщава сайтът Brand Republic. Тази година процентите достигат 38.

Две трети от компаниите, участвали в анкетирането, са на мнение, че онлайн рекламите имат положително влияние върху имиджа на техните продукти. 28% от тях са банери, а 35% са реклами, показващи се при резултатите от търсенето. Голяма част от рекламодателите са склонни да инвестират по-големи бюджети в подобни реклами. Изследването показва, че докато другите медии страдат от намаляване на рекламните обеми, интернет продължава да привлича все по-голяма част от бюджетите. Доказателство за ефективността на тези реклами е фактът, че все повече мениджъри отчитат положителното влияние на интернет върху имиджа на техните компании, казва Алисън Фина, директор на European Interactive Advertising Association.

Източник: Pari.bg« « Нова мрежа за контекстуална реклама? | Интернет Аудио Реклама (Pey Per Play) – нов метод за уеб реклама в България » »

Остави коментар

*