Интернет отдела на медийна агенция MindShare – си търси Стажант!

Публикувана на 19.09.2008

Интернет отдела на медийна агенция MindShare, част от рекламна агенция Ogilvy&Mather – си търси Стажант !!

Имаме новина :)

Драги приятели, искам да ви съобщя чудесната новина, че Интернет отдела на медийната агенция MindShare си търси човек който иска да бъде стажант за няколко месеца (макс 3), без заплата и после след тези месеци ако той иска и също така бъде харесан може да продължи на трудов договор и заплата.

Стажанта ще бъде буквално потопен в работата на един Интернет маркетинг и реклама Експерт. Ще научи изключително много за това какво представлява интернет рекламата, как се правят рекламни кампании, интернет отчети, анализи, медия планиране и толкова много неща, че нямам и да се опитвам да ги изброявам.

Ще разбере задълбочено какво представляват двата основни интернет модела Цена на 1000 импресии и Цена на клик, ще разбере какви са им плюсовете и минусите, как може да ги комбинирате и да извличате максимална полза от тях за клиента ви. Ще се научите да правите рекламни презентации, интернет стратегии, проучвания и т.н…..

Стажанта ще има възможност да научи от много близо как се работи в една интернет / медийна агенция. Как се работи с медиа шоп, уеб медии, интернет доставчици на различни услуги, също така и работа с Google.

Възможностите които MindShare ви предоставя са изключително много и определено си заслужават. Всеки един човек който има желание да се занимава с интернет реклама и маркетинг е добре дошъл. Аз лично определено смятам че времето което някой ще прекара в компанията ни ще му бъде много полезно, стажанта ще може да натрупа уникален опит и тази работа би била чудесна предпоставка за по нататъшното му развитие в сферата на Уеб маркетинга. Ако искате да сте част от нашият екип, това е чудесен начин да започнете работа при нас!

Едно от най-важните условия, ако кандидаствате за Стажант в интернет отдела на MindShare е да имате огромно желание, желание да се развивате, да научавате всеки ден нови неща, да се борите и да сте проактивни. Добре е да бъдете енергичен, оправен, да имате добра компютърна грамотност, да владеете Английски език.

Всички които имат желание да кандидастват за тази позиция, да се обадят на моят телефон 0894 386 202 и да търсят Мартин Попов, или пишете на martin.popov @ ogilvy.bg

Успех !« « Web Ground присъединиха още един уеб сайт към портфолиото си от интернет проекти | 4 000 000 интернет потребители у нас до 5 год. » »

42 Коментара по темата “Интернет отдела на медийна агенция MindShare – си търси Стажант!”

 1. in2h20
  Sep 19, 2008

  Приготви една бутилка бира и ще седна да ти напиша нещо, дето става приблизително за стажант (в Sauer Danfoss имаме по тридесет едновременно)
  това горното го махни, щото не описва
  1. фирмата
  2. бизнеса й
  3. Подхода ви
  4. Написано е на средно грамотен бг – липсват ти пълните членове и си разместил словореда до некъф москофски бар стил
  5. израдзяваш лично мнение. Тва не е вечеринка. Ако ще ти бъда руки 90 дни и ще ме юркаш 24/7 – има си правила

  а
  и погледни при Емилия няма ли нещо, дето да покрие стажа на млад специалист

  С тая обява най много да хванеш нещо, дето не става за друго (прощавайте деца, ама си е баш така)


 2. Роб
  Sep 19, 2008

  Ха,ха. Стажант без заплата. Прекрасни работодатели. А ще му хвърляте ли кокали под масата?


 3. Читател
  Sep 19, 2008

  А казват, че имало глад за кадри, Роб. ;)


 4. dim
  Sep 19, 2008

  тия са ебаси наглите


 5. asktisho
  Sep 19, 2008

  Дано да успеете с намирането на стажант, наистина. Ала нека да погледнем на ситуацията откровено и да си кажем истината в очите: “стажуването” е най-разпространената и най-модерна форма на експлоатация на човешкия труд в съвременното общество. Че стажантът ще научи много от работата си при вас, в това съм сигурен. Няма никакво съмнение. Но не виждам защо той трябва да си “плаща” за обучението, жертвайки три месеца от живота си срещу едно обещние за работа, евентуално, без никакви параметри, при положение, че същият кандидат-стажант може да отиде да се обучава в занаята на друга фирма, където да получава и някаква компенсация за вложените време и усилия. Настъпиха трудни времена за работодателите и те наистина вече не се намират в най-изгодната позиция. Човек без опит и трудов стаж няма да го замерват с пачки никъде, но дори и заплата от 300 лв е по-висока от вашите нула.
  Все пак, той ще се обучава в спецификата на работа в една конкретна среда и тези практически знания няма да му вършат никаква работа, ако не намери къде да ги продава след това. И, тъй като стажантът едва ли ще открие собствена конкурентна фирма, не е зле поне да обещаете някаква сигурна работа, след стажа. И да посочите възнаграждението, социалните придобивки, бонусите, всичко, което този човек може да очаква.
  При тази стагнация на трудовия пазар, да търсиш наивници, които са готови да подаряват безплатно времето и труда си, не е хубава стратегия. Наистина рискувате да попаднете на човек без никаква алтернатива (и съответно – способности). Нито вие, нито евентуалният ви стажант ще спечелите от едно такова взаимно губене на време. Ама айде да не съм аз най-големият критик и всезнайко на света, не искам да давам съвети, без да са ме питали. така че си вземете пример не от мен, а от един много по-успял човек – чичко Доналд Тръмп и неговото шоу “Стажантът”. Там някакви хорица яко блъскат без пари, но знаят за какво блъскат. Има ясни правила и, ако избуташ до края, те чака ясна перспектива за изключително добре платена работа, с която ще се издържаш цял живот. Вземете си пример от големите и стига с тоя лов на шарани. Шарани не останаха. Шараните отидоха на мият чинии на запад, а тези, които останаха, с основание започват да изискват адекватно възнаграждение за труда си. С две думи – обявете някакви правила. Не само какво се изисква от кандидата, но и какво ще получи, ако се представи добре. Какво точно се разбира под “добро представяне” и т.н. И, о да, ще го учите на “работа с гугъл”….плийз.


 6. bgboy
  Sep 19, 2008

  Ехх пак хубави исказвания. Няма СМЪ да ги коментирам


 7. bgboy
  Sep 19, 2008

  Ами има телефон. Ако искаш инфо – call. Балъци много, Уминици малко. Тия дето отидоха да мият чинии – май правят същото пак.

  А че човека ще получи много, бъдете сигурни в това. Цяла професия може да му е в краката. Бъдещето е пред него – Нека той си прецени.


 8. Michel
  Sep 19, 2008

  Без пари не бих работил безплатно три месеца дори и за Google! :-P

  Нека си помислим следното: да речем, че имам 3 месеца свободно време и мама и татко ми пращат всеки месец 1000 лв. чек, за да се издържам, без да работя. Дори и в този случая, бих си помислил, преди да приема безплатно предложение за три месеца работа и гърч, та ако ще и за най-великата компания на света!

  Гаранции, че ще ме вземат на работа след този срок? Няма.

  Гаранции, че дори и да съм най-добрият им стажант, ever, след като изминат три месеца, компанията няма да си вземе нов безплатен стажант за три месеца? Няма.

  Е, не мислите ли, малко е странно това…

  Уж на мен ми правят услуга, а всъщност… Три месеца някой ще прави отчети и ще разнася папки, for free… и после? Ха.


 9. bgboy
  Sep 19, 2008

  Прав си!

  Който не рискува не печели ;)

  А за гаранциите, на мен никой не ми дава гаранция че след 5 мин ще съм ЖИВ!


 10. Kosta
  Sep 19, 2008

  Моля те да споделиш какви хора са се отзовали на търсенето. И кой сте избрали в крайна сметка. По принцип стажантите не се ТЪРСЯТ :-) търсиш ли ги, значи имаш работа да им даваш, а тя си е платена по дефиниция. Стажантските места се ПРЕДЛАГАТ :-) – една различна дума и нямаше да се излеят горните критики. Макар ,че бугарите са си критикари, така се самоидентифицират и самодефинират…


 11. Горски
  Sep 19, 2008

  Аз пък бих работил там фор фрии.

  Защото, пичове, *точно* това стажанство ще ви даде повече, отколкото можете да попиете.

  Няма как да го научите от гугле, от форуми, от чатове, от презентации и на семинари.

  Ако имате акъл, ще се сетите защо.

  За хората, които наистина са в час с това, как се правят кинти в нета, 2К заплатата не е мотиватор.

  Питам се, кое мотивира вас, че мрънкате?


 12. Martin
  Sep 19, 2008

  Мали-и-и, как се нахвърлихте на адашчето.

  И половината коментари веднага заклеймяват модела, обиждат директно човека съветват за правопис, а в същото време на самите тях им куца. (както и на това изречение, паразитно започващо с “И”)

  Хубава българска седянка.

  Ох, малко се отплеснах.

  Моля, не се опитвайте да наложите вашите заключения като общовалидни и вашата космотеория (разбиране за света) за универсално.

  Разни хора, разни идеали, разни нужди, разни ипотеки…

  Успех със стажанта и по-позитивно и усмихнато мислене на останалите пожелавам.


 13. in2h20
  Sep 19, 2008

  за горски

  Мотивира ме състава.
  И ако това е представителна извадка, мерси
  Мога да местя гардероби
  мога и да не местя
  Обаче да понасям 90 дни с изтръпнал от глад език “обучение” просто нема стане
  Нека не се мисли че да се напише обява за стажант изисква уърд и кирилизирана клавиатура
  Освен това младите специалисти в ЕС си идват с парите, когато са регистрирани като безработни. За Дания примерно, идваш с 11 000 крони (преди данъци) за 6 месеца
  Когато работех за бт в бг имаше подобна законодателна инициатива
  Малко грамотност, по малко – феодализъм
  Аре
  петък е
  пуснете гарда


 14. Michel
  Sep 19, 2008

  @in2h20:

  Леле, много добре го каза!

  Петък, да пием по бира (скоро), по-споко! :)


 15. Keith Tkacuk
  Sep 19, 2008

  Гавра. :(Постингът е жива гавра и обрисува чудесно събирателния образ на родния работодател.

  3 месеца труд? Без пари? Жалко за момчето/момичето, което ще остане излъгано… :(


 16. Читател
  Sep 19, 2008

  bgboy, представите ви за мотивиран, ентусиазиран и в някаква степен квалифициран кандидат за стажант са далече от реалността, в която се намира страната в момента. Времето, когато балъците с лопата да ги ринеш – мина. Днес, при отворени граници и конкуренция на глобално ниво, последното, на което някой ще се хване, е три месеца труд без заплащане. Пък, ако ще и в Microsoft да е. Животът се измерва в пари, а не в едната гола репутация. Или в шансове.


 17. Krasimir Stefanov
  Sep 20, 2008

  Не мога да повярвам че толкова глупости се изписаха по тази тема.
  Всеки е прав за себе си. Обаче повечето разсъжденията са прекалено едностранчиви и повърхностни.
  Ако обявата беше – “Тримесечен курс по интернет маркетинг и реклама”… пак ли щяхте да ревете така?
  А ако курса беше платен? Щяхте ли да си платите?
  Да не би един курс да Ви гарантира работа след това?
  И още нещо, при липсата на кадърна (а и некадърна) работна ръка, милите ли, че един кадърен стажант няма да си намери работа, или пък Огилви не биха го задържали?
  Примери колкото си щеш.
  Плащаш за 3-дневен съмнителен курс 200 евро, получаваш някакъв сертификат и какво…
  Хайде сега да изкараме една магистратура – посещаваме го година, година и половина (дали ще научим нещо не е гарантирано), изпити, вземаме диплома, може и с тройка нали все пак си плащаме… и какво…


 18. Miroslav Oprev
  Sep 20, 2008

  за един 18 год хлапак дето са чуди кво да прай 3 месеца … е супер … кво сте са разревали кат лелички ! Шанса е супер …


 19. Читател
  Sep 20, 2008

  Стефанов, ако приравняваш стажът с един курс – било то и по интернет маркетинг и реклама – най-искрено ти желая успех в бизнеса!

  Стажът е колкото обучение, толкова и работа по конкретни проекти, свързани с дейността на фирмата. Ти би ли поверил такива на един курсист?


 20. Krasimir Stefanov
  Sep 20, 2008

  @Читател
  не знам как реши че приравнявам стажант с курсист. позволих си да направя сравнение но не и приравняване. Питам се къде някой с желание, каквото между другото е и посоченото условието за въпросния стаж, би научил повече практични неща. На курс, в университета или на стаж?
  А дали на стажанта ще му се поверят конкретни задача на 100% или ще бъдат контролирани от други служители си е избор на фирмата.
  Нима на новоприет на работа служител му имат 100% довери и никои не контролира работата му в първите дни и седмици?
  Кога даденият човек става на 100% ефективен?
  Изпаднахме в спорове в друга плоскост, но аз действително смятам, че обявата е една възможност и шанс за някой с желание да получи добро практическо обучение. Ако човека е кадърен, това би било много добър старт за него…


 21. Не е ли методът на Мартин за намиране на стажанти идеален?
  Очаква се стажантът да е млада личност, която тепърва навлиза в областа на медия планирането. Чрез приятелски подход и по-свободна реч, текстът предразполага. Границите и притесненията, че “във фирмата ядът хора”, пада. Комуникацията клони към приятелска, което спестява на стажанта от една до две седмици опипване на почвата и овъртане. Време, в което се поставят основните елементи за завъртането на голямата машина изпълнена с стратегически и динамични методи за достигане точния човек, чакащ да бъде облъчен с хиляди реклами за това което търси или се интерсува в този момент.
  Това доказва, че клиентът е точно достигнат и плюс това е остановена комуникация до следващо ниво. Явно обявата не е разбираема за специалисти и хора с голямо минало правещи огромни суми, че дори и 300лв. са все пак нещо ;) .
  Хах, във Нов български университет ще платя 260лв, за да мога за един семестър, веднъж седмично, за два часа, да слушам лектор, който да ми обяснява на ТЕОРИЯ, какво е медия планирането като цяло. Едва ли Ogilvy биха се занимавали да си губят с “на теория”.
  Да тези неща могат да се говорят на седянка защото дори неспециалист, а трезво мислещ човек с големи вътрешно-мотивни стимули за развитие, би се ориентирал правилно какво да направи.

  Наскоро попаднах в блог за мениджмънт, в който силно коментирана беше темата за медиа планирането в България. Повярваите ми, опитах се да намеря изречение и дори думичка за добро мнение. Не успях.
  Задайте си въпроса, колко уверени бихте били, ако излезете от университета с красив баснки и готини водни очила, за да се гмуркате в кристално студена вода изпълнена с месоядни животни? Ogilvy със сигурност биха ви снабдили с костюм и добра защита.


 22. Ivan Ivanchev
  Sep 20, 2008

  Подобен стаж е задължителен за всеки, който иска да се развие професионално в областта на онлайн маркетинга в България (и не само в Б-я). Това, което предлага колегата е уникална възможност, а това че не се възприема добре сред коментарите го отдавам на това, че никой от вас не е 20 годишен студент-ентусиаст с амбиции за подобна кариера:)

  Друг е въпросът, че предлагайки неплатен стаж, фирмата дава предимство на по-заможните кандидати. Тримесечната издръжка от 1500 лв не е по джоба на всеки. Но, това е действителността. И таксите в Оксфорд не са за всеки, но който направи необходимите жертви, после ще получи реванш за лишенията, които е преживял.


 23. Oggy
  Sep 20, 2008

  Super na4in da se obqvi podoben tip novina. Celta e postignata, duhovete sa razbuneni. Sopolankovcite 6te si bru6tolevqt, na koito mu se4e pipeto 6te zvunne na Martin. Uspeh !

  Za koito iska da 4ete suhi obqvi, da hodi po rabota.bg i po burata, 4e qvno malko da e po-razli4en na4ina na podnasqne na ne6to, i vednaga vi vliza v krivoto gurlo. de4ica….


 24. Miroslav Oprev
  Sep 20, 2008

  # 23 :)


 25. in2h20
  Sep 21, 2008

  Оги, Мартинковците са феодални апаши.
  не става дума кому сече и какво
  Факт е, че има фирми дето са проучили как се наемат стажанти, за което държавата да им плаща. Мартин иска кеф кюфтетата, хем музиката..което е доста средновековно.
  Настрана че българския му смърди. Яко.
  Ние също перманентно търсим стажанти, ама освен преносим и лично бюро, плащаме
  Че и в стола папат за стинки, на обучения са постоянно из някои от филиалите: Китай-Япония-САЩ-Италия-Германия и след две години стават за назначаване


 26. Читател
  Sep 21, 2008

  Щерионов, начинът е идеален. Друг е въпроса дали и кандидата ще е идеален. :) Успех на ентусиастите – и от едната, и от другата страна!


 27. Читател
  Sep 21, 2008

  Стефанов, говорех за конкретни задачи, а не поемане на пълна отговорност по проекти. Приравняването го изтълкувах от начина, по който направи сравнение с един курс. Дори и с магистратура.

  Висшето образование си е висше образование, стажовете са си стажове.


 28. Да, друг е въпроса. Все пак това второ ниво, за което говоря, зависи изцяло от обучаващия кадъра човек. До каква степен ще го предразположи, как ще го стимулира, колко ефективно обучение ще получи.
  Темата е друга и все пак, да получиш дори част от инфорамцията съдържаща се в толкова силна фирма като Ogilvy, си е идеаленен старт.


 29. Оги
  Sep 21, 2008

  За сведение, от личен пример ви давам 3 държави, които ние можем да гледаме като малко дете самолет изтребител: Холандия, Белгия и Германия. Стажовете не се заплащат, но са основен метод за връзка на академичната среда със бизнес реалността. Факт.


 30. Читател
  Sep 22, 2008

  Оги, мислиш, че ако следваме този модел, някога ще настигнем въпросните държави? При положение, че сме най-бедната страна-членка на ЕС (факт)?


 31. Petko
  Sep 22, 2008

  OG , haide bez Holland v tozi spisuk ;) Fact?


 32. Оги
  Sep 23, 2008

  Да, факт :) И хайде със Холандия в този списък :)


 33. Оги
  Sep 23, 2008

  @ читател : Да, мисля че образованието трябва да се приближи оптимално до реалната бизнес среда. Това да си стажант, особено във фирма с подобни размери, е един доста добър начин това да се случи. Има и други, като например : посещения на фирми, лекции от фирмите на специфични теми, преподаватели от самите фирми, стажове, задължителен стаж последната година и тн. Има много за забавление, убеден съм не съм първият дето си го мисли. Въпросните държави ние така или иначе няма да ги настигнем. Те отсега си мислят как да се справят с проблемите си през 2030… Идеята е да използваме добрите ни качества в ИТ сектора и да се превърнем във втора Ирландия. Това може да се случи само ако има много директен контакт между академичните среди и бизнеса. Иначе възпитаваме ученици, които не са подготвени на нови технологии и практики от именно тази мечтана Западна Европа, а трябва сами да си чупят главата за да ги научат. Категорично мога да ви кажа, че се сблъсквам всекидневно с не по-малко дебили тук в Белгия и Холандия, отколкото вие у дома. Можем повече и е време да си вземем заслуженото, а не да търсим под вола теле дали стаж в една от най-големите медийни агенции в света се плаща или не.


 34. Keith Tkacuk
  Sep 25, 2008

  Трудът, независимо дали се полага в най-голямата медийна агенция в света или най-малката, трябва да се заплаща. Ето на това трябва да се научи бизнесът ни от држави като Холандия, Белгия и изобщо – Европейския съюз ;)


 35. Читател
  Sep 25, 2008

  Keith Tkacuk, някои възприемат стажа като безвъзмездна дейност за един немалък период от време. :) Резултатите са за тяхна сметка.


 36. Читател
  Sep 25, 2008

  Оги, втора Ирландия няма да станем по редица причини. Ако ще и всичките студенти да преминават стажове, вместо да ходят на бригади в чужбина или да работят по морето.

  Разликите са политически и социални, не просто технологични и образователни.


 37. Оги
  Sep 25, 2008

  Айде бе стига сте ми разбивали оптимизмът :) Това сигурно е най-коментираният стаж в нет-а.


 38. Мъъърииияя
  Sep 29, 2008

  Що ми се струва, че тук, голяма част от “писачите” са ужасно без- работни без -мозъчни – от онези ужасно недо – волни, недо – верчиви и недо – е…
  Ебаси
  Кво толкова е станало, бе, Соцчичковци? Отивам да ставам стажант. Ако искам ше работя и цял живот без пари. Дреме ми. Нима това е най-важното? Това ли е най-важното? А? А? :)
  Ебаситъпатаистория.


 39. Читател
  Oct 01, 2008

  Мъъърииияя, ако има кой да ти плаща храна, дрехи, наем, режийни, забавления, транспорт, действително е ебаси тъпата история. :)


 40. nubizus
  Oct 08, 2008

  Мартине, научи се да пишеш обяви.
  Най-успешното мислене е ако се поставиш на местото на стажанта.
  Тоест ако вашия мениджмънт има малко повече акъл ще измисли не как той да търси стажанти а как те да го търсят.
  А ако разчитате на факта, че Огилви е куул и че давате златни яйца, никой няма да ви обърне внимание.
  Да не говорим, че поне моята информация за друга част от Огилви -ивент мениджмънта ме накараха да се срамувам за вас.
  Човек, който си поцепва задника и реално комуникира с клиенти и организира нещата
  преди време сподели, че заплатата му е 900 кинта и не му се поемат разходите за транспорт и телефон.
  И после очаквате клиентите ви да плащат добре. Ми нема стане.


 41. АМ
  Oct 10, 2008

  Няма по-глупаво нещо от това да се поставяш на мястото на който и да е стажант и въобще работник, за каквато и позиция да става въпрос. Работника/стажанта трябва да работи, защото не го бива да ръководи и никой ръководител не трябва да го приравнява за себе си, което всъщност за съжаление е масова практика и сетне има хиляди оплаквания от всякакви такива ръководители. От друга страна работника/стажанта идвайки на първото интервю е със самочувствието на минимум главен съдружник и обикновено и се държи така и е с настроението, че света му е длъжен и по презумпция трябва да получава заплата с която да може да си купи къща и кола веднага, като не трябва да влага най-често никакъв труд за това. Това е много общо и много накратко общия профил на кандидата за работник/стажант (е, има и редки изключения, разбира се). Откъде-накъде ще критикувате колегата какви изисквания да поставя за кандидатите? Ами като сте толкоз разбирачи поставяйте си условия във вашите фирми, ако са ваши де.
  Ако реша, че всеки обяд моите служители ще играят ръченица, като един своеобразен тийм билдинг, то те ще играят и такова условие ще обявя и кой ще е този, който ще посмее в моята фирма да ми дава акъл????!!!
  Колегата много добре е преценил нещата и много правилно си е описал предложението. Който е провинциално-късоглед въобще няма работа там (това аз разбирам от обявата). В случая им трябва такъв човек. Когато им трябва друг тип – ще пуснат друга обява, по друг начин.
  Толкова е просто и ясно.
  И колкото и да са различни мненията всички са единодушни, че наистина работника/стажанта мноооого ще се научи. Ами за такова обучение плюс практика (нарича се чиракуване, ако не знаете) се плаща. Ако колегата не иска пари за това е допълнителен стимул за обучаващия се.
  Работника, ако иска да печели пари, трябва да има самочувствието на работник, за да е добър служител. Ако има самочувствието на ръководител – при всички случаи не му е там мястото.
  А като гледам тука почти всички мнения са от работници, които са със самочувствието на ръководители. Ако ви бива за ръководител – рискувайте и си направете своя фирма. Ако не го направите то трябва да сте наясно – вие сте работници. Дръжте се като такива, за да ви е лесен живота.
  Ае със здраве!


 42. book | Beat Pro
  Jul 15, 2009

  […] Интернет отдела на медийна агенция MindShare – си търси Ста


Остави коментар

*