Интересни данни за интернет трафика от Gemius за месец Юли

Публикувана на 22.08.2008

От известно време редовно публикувам месечните данни на Нилсън Онлайн за интернет аудиторията която мерят чрез групата от уеб медии с които работят. Отчетите които те предоставят за изключително подробни с много таблици и категории. До сега почти не публикувах информация за другата интернет метрика която работи на Българският пазар- Gemius.

От скоро Gemius Bulgaria пусна онлайн уеб сайта Audience.bg, където всички хора могат видят тяхните данни за интернет аудиторията измервана в групата сайтове с които работят. За момента Gemius работят успешно с почти всички известни уеб медии у нас както и с по-малки уеб сайтове.

Това са:

Dir (dir.bg, tranz.it)
Investor.BG
Economedia
Web Ground Group
Darik News
Neogen (bestjobs.bg, dalavera.net, impulse.bg)
bTV (btv.bg)
Imoti (bgflash.com, bgtop.net, imoti.net)
Digital Media Group (kaldata.bg)
E-volution (dechica.com, sladur.com)
Az media
BNG (news24.bg)
Prizma Vision (tia.bg, zdrave.bg)
Business Media Group (ipo.bg)

За пръв път ще публикувам данни от Gemius, те са за месец Юли. Надявам се, да са ви полезни.

интернет трафика от Gemius за месец Юли

Данните които ще видите са взети от софтуера чрез който можете да правите медиа планове за интернет кампания. Скоро ще покажа и сравнение на данните от Октовмри 2007 до днешна дата. Така реално ще можем да определим какъв е ръста на интернет трафика.

Аз вярвам че може би чак след една година Онлайн Пийпълметричните системи реално ще почнат да работят. Всички ще се съобразяват с тях, ще бъдат използвани данните предоставени от Gemius или Нилсън Онлайн. Много е важно след като има данни за пазара, то те да бъдат публични и да може всички и най-вече рекламодателите да видят реално какво се случва с Българското интернет пространство, да разберат че тази аудитория не само че е предпочитана във всеки един техен медиа план, но и това че всички от тук насетне ще се диктува от Интернет!

Скоро се замислих върху рекламата като цяло. Какво е представлявала преди 30 год и какво е сега. Как всичките медийни канали са стигали до потребителя и как никога не са комуникирали директно с него. Реално погледнато рекламата в ТВ, Преса, Радио, Аутдор е просто един image. Няма действие, има само показване което в огромна степен е минуса на този вид реклама.

Интернет предлага всичко това което е всяка друга медиа и още нещо. Това е “Действие”. С тази дума мисля че може да се опише интернет. Това не е просто поредният медиен канал чрез който човек получава едниствено информация. Интернет предлага вече и “Действие”. До сега имахте възможност единствено да гледате ТВ рекламите, а сега имате целият СВЯТ в краката си. Използвайте го.

Когато рекламодателите разберат че интернет е бъдещето, че всичко ще се случва там и от медиен канал ще се превърне в нещо много повече. Тогава ще почнат да мислят как най-добре могат да използват интернет в място където не само ще продават но и ще контактуват с потребителите си, с Иван от София, който е на 26 програмист…..

Както се казва “Най-доброто предстои”« « Уеб сайтове за Олимпиадата в Пекин | Сравнение на данните от Gemius и Nielsen Online » »

Един коментар по темата “Интересни данни за интернет трафика от Gemius за месец Юли”

  1. Martin Linkov
    Nov 10, 2008

    Браво, давай и за другите месеци, това може да ти стане месечна рубрика :)


Остави коментар

*