Е-бюлетинът на онлайн магазина!

Публикувана на 17.08.2011

Е-бюлетин
Електронния бюлетин е основен инструмент в планирането и реализирането на успешните онлайн рекламни стратегии.
E-mail маркетингът се използва от различни медии – новинарски сайтове, сайтове за групово пазаруване, онлайн магазини, други.

Ще обърна внимание на е-бюлетина специално за онлайн-магазините. И тъй като е-шопвете имат основна цел да продават, е-бюлетинът разгледан тук ще излезе от рамките на чисто информационния си формат.

Да започнем от това, че всеки съвременен онлайн магазин би трябвало да предлага възможност на своите посетители и клиенти да се абонират за т.нар. е-нюзлетър. Ако имате онлайн магазин и все още предлагате тази опция направете необходимото да я имате възможно най-скоро. Така привличате ангажирани и лоялни абонати, чиято склонност да пазаруват от вашия е-магазин е сравнително голяма.

Е-бюлетинът трябва да изпращате регулярно, но не трябва да прекалявате. За да откриете най-ефективаната стратегия трябва да следите отблизо каква е ефективността на всяка e-mail кампания (най-вече продажбите), както и броя отписавания. (Склонен съм да мисля, че ако изпращате често е-нюзлетъри и те са ефективни, това, че има и повече отписали се, не трябва да ви притеснява.)

Какво да съдържа е-бюлетинът

Е-бюлетинът на един онлайн магазин винаги трябва да съдържа оферти на предлаганите стоки. Дали съдържанието на е-съобщението ще е изцяло с търговски предложения или ще включва и полезна информация под формата на статии е въпрос на стратегия.

Оформление на е-бюлетина

В зависимост от съдържанието можете да използвате текстови формат, както и такъв със снимки и дизайнерско html оформление. В зависимост от целите форматът зависи, но е добре да се стремите към изчистените форми, без много и излишни изображения.

Специални оферти

Накарайте получателите на този е-бюлетин да се чувстват специални. Това може да стане лесно като им предложите уникална отстъпка (специално предложение), което е валидно само за тях. Композирайте комплекти (пакети) или им предложете подарък за закупен продукт.

Работете на кампаниен принцип

Добро решение е да провеждате малки кампании чрез е-бюлетина си. Под кампании имам предвид да оферирате споменатите по-горе специални предложения като обвържете акцията със срок и в рамките на него изпратите напомнящи съобщения за изтичане на промоцията. Понякога Call to action-а от вида Остават 2 дни до … (Само днес …) могат да провокират сериозен интерес.

Лансиране на нови продукти

Чрез е-бюлетина можете да направите малко проучване как клиентите биха реагирани на нов продукт, ново предложение, нова ваша инициатива (било то игра, събите или друго).

Не на последно място, стремете се да увеличавате абонатите си. Дайте им възможност да се регистрират за е-бюлетина в хода на поръчката, дайте подарък на всеки новорегистрирал се, органзирайте игра. Възможностите са много и може би скоро ще ги разгледаме самостоятелно.

Е-бюлетинът може да бъде много ефективен и да увеличи продажбите. Цената на осъществаването на каквито и да е e-mail маркетинг кампании е относително ниска и имайки предвид потенциала за добри резултати го правят провеждането му задължително.Tags: , , , ,

« « E-mail маркетингът продава | Видяхте ли новия сайт на дигитална агенция Interactive Share? » »

Един коментар по темата “Е-бюлетинът на онлайн магазина!”

  1. […] Препоръки при изпращане на e-бюлетин Публикувана на 22.08.2011 E-mail маркетинг – съвети В една от последние статии разгледах някои добри практики при използването на e-mail маркетинга. Сега ще се опитам да обобщя най-важните правила, които трябва да се спазват при изпращането на самите е-бюлетини. […]


Остави коментар

*