Дигиталните бюджети в САЩ за 2017 г. – анализ и резултати

Публикувана на 16.05.2018

Бюджетите за дигитална реклама достигнаха върхова стойност от 88 млрд. долара през 2017 г., като мобилнaта реклама беляза ръст, отчитайки 57% от приходите.
Мобилната реклама, от своя страна, достигна забележителните 49,9 милиарда долара, докато видеото се покачва до рекордните 11,9 милиарда долара според доклада на IAB USA за приходите от интернет реклама за 2017 г.

Това представлява увеличение от 21% спрямо предходната година, когато приходите са били в размер на 72,5 млрд. долара.

Тук от особено значение е да се наблегне на факта, че за пръв път в този доклад приходите от дигитална реклами надминават тези за телевизионна реклама.

Други акценти от доклада са:

Диджитал видеото достига рекордните 11,9 милиарда долара през 2017 г., което е с 33% повече от 2016 г., докато размера на приходите е 8,9 милиарда долара.
За мобилните устройства приходите от видеоклипове се повишават с 54% като достигат 6,2 милиарда долара, което от своя страна е първият път, когато приходите от мобилни видеоклипове надвишават видеоклипа, изгледани на настолни компютри.

Това важи с пълна сила и като цяло за превеса на мобилното потребление спрямо това на стационарните компютри:

Приходите от търсачките са достигнали близо 40,6 млрд. долара през 2017 г., което е с 18% повече от резултата през 2016 г. – 34,6 млрд.

Банер рекламите бележaт ръст с 23% и 27,5 млрд. долара, от които 67% са от мобилни банери.

Всички тези данни водят до следния извод: потребителите прекарват все повече време на интеракривните екрани на своите устройства, което от гледна точка на брандовете е послание за нарастващ ангажимент към дигиталните рекламни и покупки. Това мнение споделя и Рандъл Ротемберг, CEO на IAB. Очаква се мобилната рекламата и видеото да продължат да бележат ръст, което не е изненадващо имайки предвид досегашните тенденции.
В дигиталната ера, в която живеем, смартфоните и таблетите са се превърнали в незаменими инструменти в ръцете на всеки един потребител, от момента на събуждане до края на деня.
Потребителите изпитват все по-голяма и нестихваща нужда от повече картина, звук и движение в своите дигитални интеракции, което кара брандовете да „прегръщат“ идеята за приложението на дигитални аудио клипове в условията на процъфтяващата дигитална среда. Всички потребители непрекъснато се обръщат към дигиталното, независимо дали за да получат повече информация, за развлечение, пазаруване, споделяне или нещо друго.
Следващата диаграма отразява приходите на база тримесечие от дигитална реклама, откакто IAB започва да ги измерва през 1996 г. до края на 2017.г*

*Данните са от проучване на IAB съвместно с PwC.« « Нека търсенето на Digital Account Manager започне сега! | Нова порция стажанти – машини! » »

Един коментар по темата “Дигиталните бюджети в САЩ за 2017 г. – анализ и резултати”

  1. Николай
    Jun 01, 2022

    Статията е много интересна, но определно в последните години има промени. Имате ли информация за ситуацията след пандемията?


Остави коментар

*