Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG

Публикувана на 30.05.2008

Най-големият правен портал в България LEX.BG вече е собственост на Дарик. Дарик придоби 90 процента от акционерно дружество „ЛЕКС.БГ” АД на цена над 700 хиляди лева.

LEX.BG е най-посещаваният сайт на юридическа тематика в България, с над 120 хиляди уникални посещения месечно. Потенциална аудитория на портала са както настоящи и бъдещи юристи, така и всички, интересуващи се от правни въпроси.

Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG

В LEX.BG те могат да открият необходимата им информация, да направят справки, да намерят необходимите закони, да публикуват обяви за работа или да си поръчат специализирана юридическа литература.

LEX.BG разполага и с пълна английска версия, която позволява бърза ориентация на потребители от чужбина в българската правна действителност, както и с интересни връзки към международни правни портали и богата информация за чуждестранното законодателство.

През последния месец „ЛЕКС.БГ” АД пусна и специализирания сайт TAX.BG, насочен към работата на счетоводители, одитори и данъчни експерти.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, специализираните портали LEX.BG и TAX.BG
се включват в интернет групата на Дарик известна на широката аудитория с информационния сайт DarikNews.bg, спортния сайт Gong.bg, икономическите сайтове Lev.bg и DarikFinance.bg, блоговата платформа Log.bg и лайф стайл сайта Zar.bg. Дарик Нюз държи и мажоритарния пакет на най-големия български сайт с новини за България на английски език Novinite.com. Собственост на Дарик е и фотографската агенция Sofia Photo Agency.

С придобиването на „ЛЕКС.БГ” АД, „Дарик Нюз” разширява комуникационните си възможности към по-широк кръг потребители в интернет, а също така разширява възможностите на потенциалните рекламодатели да достигат по-точно и ефективно до своите целеви групи.« « И Dir.bg създадоха уеб сайт за Еропейското по футбол- euro2008.dir.bg | Нов начин за търсене на информация предлагат от Нетинфо » »

Един коментар по темата “Дарик придоби най-големия правeн портал LEX.BG”

  1. Според мен качеството на сайта http://www.lex.bg падна след като Дарик започнаха да го управляват. Незнам дали е случайно или не, но и форума, където съм от сравнително активните потребители, не е на това ниво, на което беше, докато собственик на Лекс АД беше едно от популярните адвокатски дружества.
    Специално за сайта http://www.tax.bg, мисля, че за момента е по-скоро провал, отколкото успех. Трудно ще се пребори със специализираните Одит.инфо (www.odit.info) (собственост от няколко месеца на Икономедия) и Ведомост.инфо (www.vedomost.info)


Остави коментар

*