Близо 60% е reach на уеб сайтовете на онлайн медийната група Инвестор.БГ

Публикувана на 24.02.2009

Лога на всички уеб сайтове на онлайн медийна група Investor.BG

Преди няколко дена в най-новата и много интересна (за мен) “секция Комуникация” в уеб сайта Investor.bg публикуваха новина, че интернет компанията Инвестор.БГ е увеличила месечния си обхват от 54% през декември 2008 на 58% през януари 2009 г.

Това става ясно от последните данни на агенцията за проучване на онлайн аудиторията Gemius. Това означава, че сайтовете на компанията са достигнали до почти 60 на сто от хората, ползващи интернет в България.

По този начин онлайн медийната група Investor.BG е втората компания минала прага от 50% reach на интернет потребителите в България. Другата компания с над 50% онлайн reach е Нет Инфо.БГ, също така първата интернет компания у нас Dir.bg за месец януари по данни на Gemius е достигнала до 49,95% от хората ползващи интернет.

Традиционно ползващи се с високо доверие от страна на интернет потребителите, медийните проекти от групата на Инвестор.БГ – новинарският сайт Dnes.bg и финансовото издание Investor.bg, закономерно отбелязват двуцифрено процентно увеличение на посетителите си за януари, което изразено в цифри е съответно 12 и 13 на сто.

Една от най-търсените услуги онлайн през януари е търсенето на работа и новите възможности за кариерно развитие. Сайтът Rabota.bg отбелязва ръст от 47%, като посетителите му са достигнали до 152 531 за месеца.
Най-новият проект от портфолиото на Инвестор.БГ АД и доказан лидер в своя сегмент – здравният портал Puls.bg, също регистрира впечатляващ ръст в своята посещаемост. Увеличението на посетителите е с 38% спрямо декември.

Успоредно с грижата за здравето, стремежът към перфектен външен вид, висок тонус и разнообразие в ежедневието също остава константа в поведението на интернет потребителите. Това доказва скокът в посещаемостта, регистриран от лайфстайл проекта Tialoto.bg.
Според данните на Gemius посетителите на сайта са достигнали 293 472 за месеца. Това означава ръст от 26% спрямо декември. Tialoto.bg е увеличило месечния си обхват на 10% през месеца в сравнение с регистрираните 8% за последните месеци на 2008 г.

Тематичният онлайн каталог от портфолиото на Инвестор.БГ – Start.bg, на свой ред продължава тенденцията убедително да увеличава посещаемостта си. През януари той е достигнал 33% от българските потребители, в сравнение с 30% и 29% за месеците декември и ноември.

Няколко дена преди всички тези прекрасни новини за компанията, се появи още една страхотна новина за Investor.BG. 3ts Cisco Fund купи дял от 16,77% от Инвестор.БГ на стойност около 2 500 000лв., което ще позволи на компанията да инвестира значителна сума в нови уеб проекти, да оптимизира текущата работа, обучения на персонала и т.н.

Тази сделка показва нещо много важно на всички:
В родното интернет пространство с много труд можеш да създадеш печеливш бизнес!!!

Това с многото труд го казвам на всички желаещи, които си мислят че лесно и бързо ще испечелят пари от интернет уеб медийни сайтове, независимо дали те са спортни, новинарски или нишови. За да създадеш, развиеш и поддържаш и накрая спечелиш куп пари от уеб сайтове е нужно много време, търпение, правилни хора и много пари!

Дори по време на финансова криза има компании които искат да инвестират в интернет фирми. Тази сделка показва че уеб сайтовете на Investor.BG са много печеливши и работят добре. Никой не би тръгнал в условия на световна финансова криза да инвестира значителна сума пари в проекти които не са перспективни и пазар който няма бъдещо развитие.

Тоест всички тези новини могат да се считат за много успешни за родното интернет пространство, ето кратък анализ на случилото се:

« « Интересни неща | IAB Bulgaria: Защо онлайн секторът трябва да се обедини? » »

3 Коментара по темата “Близо 60% е reach на уеб сайтовете на онлайн медийната група Инвестор.БГ

 1. Krasimir Stefanov
  Feb 25, 2009

  Поздравления за investor.bg
  По интересното в случая (поне за мен) е, че даже игнорирайки сайтовете aha.bg и snimka.bg (сайтове от групата на Инвестор, които традиционно генерират огромен трафик), резултатът за медийната група остава над 50%.

  Поздравления отличен резултат.


 2. slavi
  Mar 04, 2009

  Хех, Gemius няма кой знае колко репрезенативно покритие.
  Nielsen също не покрива голяма част от пазара.
  Затова всеки се бие в гърдите и казва, че има гоолям reach, спрямо какво обаче?


 3. Vesselin
  Mar 08, 2009

  @slavi
  Gemius знае реалните потребители във дадения сайт, знае и бройката на всички интернет потребители в България и от тук цифрата лесно излиза. Например ако сайта е посетен от 10 потребителя, а в България има 100 потребителя, то значи сайта има 10% reach


Остави коментар

*