Bg-mamma.com – Продадено!!

Публикувана на 15.12.2008

След интересни преговори и много слухове около уеб сайта BG-Mamma.com, продажбата му е вече факт. Слуховете около продажбата на уеб сайта се въртят в интернет средите през последните седмици, но реално собственика е само един.

В Net Entertainment Groupуеб блога е качена следната новина:

На 14 Декември най-новата онлайн медийна група в България – Net Entertainment Group придоби мажоритарен дял от най-големия портал за бременност и майчинство в българия – BG-Mamma.com.

BG-Mamma е абсолютен лидер в тази специфична ниша с над 40 000 уникални посещения и 1 000 000 импресии на дневна база. Сайтът предлага над 900 специализирани статии и материали, посветени на това вълнуващо, но и безкрайно отговорно и изпълнено с радости и тревоги събитие като раждането на едно дете и неговото отглеждане и възпитание. В него още може да се намери информация за предлагани на пазара стоки и артикули, за лекари и болници, млечни кухни, детски ясли и градини, както и богат именник с предложения за име на дете, тематични фотогалерии. BG-Mamma предлага не само поредното техническо проследяване на бремеността, раждането и майчинството, но и мнения, опит и виждания на хиляди майки, техните оценки за марки, продукти и артикули, болници и медицински специалисти.

Bg-mamma.com - Продажба на уеб сайт!!

95% от аудиторията на BG-Mamma са жени, от които над 90% очакват или вече имат дете. Всеки ден във форумите се публикуват над 10 000 нови мнения.

Ето какво казват за себе си новата уеб медийна група:

Стремежът на Net Entertainment Group е да създаде условия за уникално потребителско изживяване, разчитайки на актуални технологии и иновативни подходи. Присъединяването на BG-Mamma.com към портфолиото на компанията е безспорно доказателство за това.

Пожелавам успех на тази сделка и много късмет на най-новите онлайн медийни играчи в България :)

Вие какво мислите по темата?

Ето още информация по темата :

Нова медийна група придоби мажоритарен дял от BG Mamma – статия в Investor.BG

Нова интернет компания купи сайта bg-mamma.com – статия в блога на Capital.bg

Интервю на Иван Николов в Pazari.Dnevnik.bg« « Какво мисли българският уеб потребител за онлайн рекламата? | Поколенчески социоизменения или Интернет Ера » »

17 Коментара по темата “Bg-mamma.com – Продадено!!”

 1. wakeop
  Dec 15, 2008

  Учудвам се, че толкова време трябваше да мине, за да се сети някой каква аудитория са мамите и да предложи подходящи условия за сделката… :)


 2. Oggy
  Dec 15, 2008

  Интересно туй. Дали ще има още подобни сделки, Мартине? Мислиш ли, че подобни сделки са за доброто на потребителя?


 3. Justine
  Dec 15, 2008

  Oggy, аз мисля, че ще има. Любопитна съм за новата група. Също и за сумата на сделката. Any idea?


 4. Oggin
  Dec 15, 2008

  Доколкото аз разбрах става въпрос за придобиване на мажоритарен дял, а управлението, политиката, модерирането и идеите на БГ-Мамма се определят от досегашните собственици

  http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=356998.msg9541696#msg9541696


 5. Krasimir Stefanov
  Dec 15, 2008

  От статия на Капитал:

  Справка в търговския регистър показва, че Net Entertainment Group е собственост на Иван Николов и Ивалина Евлогиева. По неофициална информация сайтът dtrailer.com, доскоро собственост на Digital Media Group, също е в портфолиото на NEG.

  http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=601347


 6. bgboy
  Dec 16, 2008

  Ами Жюстин нямам инфо за цена, също и за пакет акции. Важна е новината :), и след като вчера имах много интересна среща с Иван Николов, съм сигурен че Bg-mamma.com е в сигурни ръце!! 7. Plamen Tomov
  Dec 18, 2008

  BG-Mamma е абсолютен лидер в тази специфична ниша с над 40 000 уникални посещения и 1 000 000 импресии на дневна база.

  Много ми е интересно колко реално са тези 40 хиляди уникални на ден. Ясно се вижда, че при 60-70к уникални на ден gong.bg има едва 5% reach на аудиторията, a BG Kulinar с 8-9 к уникални на ден има почти същия reach.


 8. Geo
  Dec 18, 2008

  Ммм, странно ми е изказването за неразработеността на женската аудитория. Не знам откъде взима пари и кои са експертите, които ще работят в тази компания, обаче след като на пазара от години има сайтове като tialoto.bg, rozali.com, az-jenata.com, tia.bg и още сума ти сайтове и форуми на подобна тематика е несериозно да се направи такова изказване. Особено след като си придобил дял в един от водещите сайтове в сферата…

  Не мога да разбера откъде идва оптимизма на bgboy и “съм сигурен че Bg-mamma.com е в сигурни ръце!!” – трябва много да те е впечатлил в разговора. Ще бъда приятно изненадан, ако опасенията ми не се оправдаят.


 9. Krasimir Stefanov
  Dec 18, 2008

  @Plamen Tomov
  Струва ми се че се опитваш да сравниш уникални на ден с reach на месец. Няма как да стане, вскеи сайт е уникален за себе си.


 10. Бройте, бройте парите на другите! Докато надничате в чуждата паничка, вашата винаги ще си остава празна.


 11. Plamen Tomov
  Dec 20, 2008

  @Krasimir Stefanov
  От гледна точка на рекламодател е по-важно за мен един сайт да има по-голям месечен рийч, отколкото да има много дневни уникални посещения. Да не говорим, че повечето каунтъри отчитат уникален потребител на всеки час, което още повече изопачава картинката.


 12. 2.0 Master
  Dec 22, 2008

  @ Апостол Апостолов

  Пич, объркал си рейса в този блог!!


 13. vagon
  Jan 10, 2009

  @ Апостол Апостолов
  Браво . за пръв път да си прав в нещо


 14. baba
  Jun 22, 2009

  честито на печелившите!


 15. killus
  Feb 21, 2010

  This question is not discussed.
  What talented message
  Something so does not leave
  You are not right. I can defend the position. Write to me in PM, we will discuss.
  I consider, what is it — a lie.Остави коментар

*